Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Účast německé koprodukce (stejná, jako v případě Pana Tau) u tohoto dětského snímku je nasnadě, ale stejně, jako u ostatních Polákových filmů, šlo zřejmě jen o prachy. Bezvadné trikové scény totiž J.Polák a jeho tým umí na výbornou. Některé exteriéry se točily v přímo v Německu (tuším že v Mnichově) a částečně v obchodním domě Kotva (krádež formely). Prostě komedie mého dětství, která nemá slabinu, ty panďuláky jsem jí vždycky záviděl... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dopĺňanie kúskov z československej fantastiky znamená vo veľkom dopĺňanie tvorby pre deti a mládež. V tomto prípade pre tú na základných školách a treba povedať, že Lucie je bez problémov pozerateľná aj dnes. Dievčatko trápi samota a zmena prostredia, čo sa prejavuje na jej chovaní. Hofman a Polák tak nemieria iba na prvú signálnu. Inak ide o reklamu na stomatológiu, respektíve mohla fungovať ako odbúravač strachu detí pred zubármi. Len tí mohli byť sklamaní z toho, že pri vyplachovaní úst nevideli žiadne plastelínové tulene. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Chobotničky mi nikdy k srdci nepřirostly. Dokonce musím říct, že mi i celkem vadily. Všechny filmy, které se jich týkaly jsem i v dětství dost odzíval. V dospělosti jsou kupodivu celkem snesitelné, ale stejně se nejedná o žádný velký zázrak. Prostě je to taková klasika, která je už ale dávno hodně vyčpělá. 50% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem měl tento snímek vidět někdy před 20 lety, aby se do mého hodnocení podepsala troška těch nostalgických vzpomínek. Bohužel jsem film viděl dnešníma očima a bylo to něco strašného. Hlavní hrdinka Lucka je nepopsatelně otravný tvor s nepopsatelně nepříjemně vysokým hlasem. Jediné, co se mi v tomto případě líbilo, byl hudební podkres ke scénkám, kde formeláci řádili. Byl použit velmi netradiční styl a skvěle to k tomu sedělo. A vůbec celkově byla hudba moc pěkná. Škoda, že to nelze říci o příběhu, který nudil ve velkém stylu. [10 %] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Film "Lucia, postrach ulice" natočil v roku 1984 v československo-západonemeckej koprodukcii režisér Jindřich Polák. *** ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když zmrzlinář točí klukům zmrzlinu a pak se s nimi kouká, jak ze střechy Lucie (Žaneta Fuchsová) volá na Osvalda (Michal Hofbauer) a Lídu (Mahulena Bočanová), tak stojí Lucie vedle písmen A a G, ale v dalším záběru už mezi písmeny klečí a drží se jich. (Patrik256)
  • Ve scéně, kde Lucie (Žaneta Fuchsová) hází formelákům cukr, bere z cukřenky cukr ve tvaru trojlísku, ale na zem spadne kostka. (Dreamiest)
  • Filmový debut Mahuleny Bočanové. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama