Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci severských krimi zatím to nejlepší, na co jsem narazil. Konečně pořádná mrazivá atmosféra (doslova), kterou jsem v tomto typu seriálů hledal, a zatím nacházel spíše marně. Taky se mi líbili propracované charaktery vedlejších postav, a také konečně sympatický hlavní vyšetřovatel. Dějových zvratů příjde hned několik, a hlavní záporák je poměrně překvapivý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako si všímam pri severských detektívnych sériách už od Mostu, tak ich druhá polovica ma baví viac ako tá prvá. Asi preto, že všetko sa takpovediac reštartuje a pravda leží niekde inde, ako sa na prvý pohľad, niekedy v polovici, zdá. Podobne je to aj v Trapped. Skvele rozvrhnuté mozaikovité rozprávanie, kde sú vzťahy rovnako dôležité ako vyšetrovanie vrážd. A tak je to aj s témami; násilie na ženách, finančná kríza a otázka, nakoľko išlo o chamtivosť zúčastnených a nevyhnutnosť v danej zlej ekonomickej situácii, a v neposlednom rade aj otázka rodinných väzieb verzus profesionality v práci. Andri to nemal ľahké, divák sa určite bavil viac :) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu jsem si až nečekaně užil. Zpočátku jsem si ani nemyslel, že se u tohoto seriálu budu bavit až tak skvěle, ale tvůrci udělali všechno správně. Bylo moc fajn, že se nesoustředili jen na samotné vyšetřování, ale velkou měrou se věnovali i tomu, co motivovalo jednání jednotlivých postav, případně i jejich rodinnému zázemí. Námět i zpracování mě potěšily velice velmi a korunu všemu nasadilo i herecké obsazení, zvlášť Ólafur Darri Ólafsson a Ilmur Kristjándóttir mě svými výkony přímo nadchli. Moc dobře jsem se bavil a těším se na druhou řadu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

solidní detektivka,která sice nijak extra nevybočuje ze severského standardu,nicméně se jí naplno daří využít neokoukaného prostředí,správně zamotaného a skoro až do posledního dílu neprůhledného děje a dobrých postav.Místní police,která nemá prakticky žádné zkušenosti a rozhodně to nejsou žádní supermani se s novou "výzvou" pere statečně.Bylo navíc osvěžující vidět Olafura Darri Olaffsona v čistě kladné a civilní roli...80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem v poslední době tolik vynikajících seriálů, že se mi V pasti zdál po většinu času jen a pouze solidní. Problém bych viděl v zadání. Kdyby si od začátku řekli, že udělají místo deseti dílů šest, zbavili by to vaty, za kterou jsem tomu chtěl sebrat ne jednu, ale rovnou dvě hvězdy. Dějové odbočky typu lavina, ztracený Maggi a koneckonců i pašování mladých černošek neměly jinou funkci, než to trochu natáhnout. Poslední dva díly mě bavily, líbilo se mi, jak se jim to všechno dařilo postupně rozkrývat a pojmenovávat, ale nebyl jsem do toho nikdy úplně vtaženej, nikdy mě to úplně nechytlo a mám to pocitově za 70 procent. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (2)

  • Tělo, které se našlo v přístavu, rozřezávají na paletách s logy Českých drah. (Sicilius)
  • V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986). (Michalechal)

Reklama

Reklama