Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Těší mne, že tentokrát se sáhlo více po brněnských hercích či absolventech JAMU, když už se to odehrává v Brně. Ale ta obecná čeština to zase zkazí. Mimochodem, co má Isteník s tím hlasem? A co kurva ten konec? Takový mafián a osobně jde konat pomstu? Bože, ještě že jsem si koupil Případy 1. oddělení, to mi spraví chuť. ()

Mamutol odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych vidět, jak Jitka uběhne v kuse alespoň 200m při pronásledování pachatele, když pominu skutečnost, že se nechá odzbrojit nějakým nýmandem při střetu v bytu. Myslím, že by v přijímači testy fyzické zdatnosti asi nedala. Michal Isteník někde ztratil hlas, asi někde v hospodě v Mostu. Jirka Dvořák nemá co hrát, pořád se směje a já nevím čemu, asi tam nemá postavu protihráče z Anděla Páně. Arnošt Goldflam tam hraje klasickou Kurvahošigutntág roli. Igor Bareš je tam za Pojišťovnu štěstí. Dal bych hvězdu za nádhernou Janu Švandovou, ale ona mi to odpustí, že nedám. Tady se asi valí kvalitní matroš. ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen, když začla hrát úvodní znělka jsem tušila neskonalej průser a po skončení tohoto dílu, jsem si fakt přála, abych se mýlila, ale bylo to ještě horší, než jsem na začátku dedukovala. Scénář jak z céčkového filmu, vyšetřování zajímavý asi jako čepice Čvančarový a závěr totálně odfláklý v rozmezí asi tak pěti minut. Tady vrahové vyšetřovatelům padají v podstatě úplně sami do klína a nemá to absolutně špetku napětí nebo nějakého šokujícího momentu. Ale co bysme chtěli s takovými parodickými soundtracky, jako jsme slyšeli v tomto seriálu. Škoda, že se to bralo vážně. A ta linie s psychopatickým bratrem? Ne díky. Naprostá ztráta času a výsměch české televizi. Styďte se za tu obří reklamu, tohle je hnus, ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

lu1 

všechny recenze uživatele

I na parodii je to, jak by řekla Jolanda “ velký špatný “. A oni to navíc myslí asi vážně. Ale jednou jsem se zasmála, jak se Jitka pokusila rozběhnout a stíhat zločince :) Jinak úplně toporné dialogy, naprosto haluzové situace, já nevím jak si odůvodnit tu jednu *... je mi proste blbý dát odpad, jiný důvod nemám ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama