Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jděte, tohle už jsme přece všichni 100x viděli, tak proč znova??? V jednotlivých aspektech je to jinak klasický Renč. Snaha o rádoby "cool" kameru, která ve výsledku vypadá jako levné dokudrama z 90. let. Dále snaha o "komplikovaný" scénář, který končí tak nějak na půl cesty, a ve výsledku je finální rozuzleni divákovi tak nějak ukradené. K tomu všemu obsazení mnoha provařených známých tváří, kde to samotný Dvořák prostě nezachrání, když mu má sekundovat absolutně se nehodící Isteník, nebo obecně špatně hrající Čvančarová. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Ztracená hodina času. Raději jsem měl koukat na divy starověku a měl bych z toho alespoň něco. Vím, proč Renče poslední dobou vůbec nemusím a zde to jen potvrzuje. Naprosto bez náboje, herecké výkony o ničem, scénář příšerný. Odpad tomu dát nemohu, přece jenom Slunečné a Ordinace jsou větší dno televizní zábavy. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1772. hodnocení: Škoda toho Jiřího Dvořáka. Propůjčit se tomuhle paskvilu... Čvančarová je jako herečka otřesnâ. Její vzhled nehodnotím, stalose z ní to, co se stalo, ale ona nemá výraz, její hlas je stále stejný a když zakřičela na pachatele, tak jsem v tom spíše poznal křik prodavačky, aby zákazník vrátil sušenku z kapsy do regálu. Ten příběh byl strašně nudne.j. Postava bratra Jitky Čvančarové naprosto nedomyšlená a galeristé/sběratelé umění neměli skoro žádné dialogy. Tomuhle dílu dávám 1* a další šanci ode mě nedostane. Jediným pozitivem je Jiří Dvořák, jinak je to strašná bída. 1* ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to tady všichni porovnávají s TV Nova a jejich Specialistama, porovnám to taky, v prvním díle Specialistů jezdily půlku dílu okolo jednoho bloku... Což tady bylo rozhodně kvalitnější "zápletka"... Uvidíme po dalším díle... Každopádně více než hlavní zápletka vraždy, byla možná daleko zajímavější vedlejší zápletka bratra, proto jdu tak vysoko s hodnocením... ()

toos 

všechny recenze uživatele

Čvančarová jako drsná policajtka teda nefunguje. Dialogy nebezpečně šustí papírem. Obávám se, že tohle Renčovo dílko se rozhodně nezařadí k Případům 1. oddělení, ale spíš k Vraždám v kruhu. Potřeba autorů českých detektivek nacpat do smíšených vyšetřovacích týmů i nějakou rádoby promyšlenou a tajuplnou milostnou linku, je už vyloženě otravná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama