Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Anaytik 

všechny recenze uživatele

Já to zatím hodnotím jako průměrnou detektivku. Herci (hlavně charismatický Jiří Dvořák) se snaží udělat z minima maximum, těm nejde nic vytknout. Potěšilo mě vidět po delší době Arnošta Goldflama. Režisér se u fanoušků ČSFD netěší žádné oblibě, přesto já režii nehodnotím nějak moc špatně, práce s kamerou a hudbou dodává občas tomuto dílu i napětí. Ale souhlasím s většinou komentářů, že tento díl postrádá souvislý děj a jakoukoliv logickou zápletku. Detektivům k odhalení případu pomůže naprosto pomatený nespecifikovaný jedinec, který počmárá falzifikát obrazu. Proč to udělal? Policajti zde pracují s nevysvětlitelnou intuicí, kdy nakonec suverénně jedou s ozbrojenou složkou ke konečnému pachateli. A našly by se určitě další nelogismy. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se těšil! Ale takovej průser jsem teda nečekal. Je mi to líto, ale tohle bylo fakt hrozný! Uvidíme, co bude dál - horší už to snad být nemůže! Ještě k hudbě, která kolikrát může něco zachránit - tady autor uveden není, titulky jsem nedokoukal, hledat se mi to nechce, ale jedno vím jistě: nic horšího už vymyslet opravdu nešlo! ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jděte, tohle už jsme přece všichni 100x viděli, tak proč znova??? V jednotlivých aspektech je to jinak klasický Renč. Snaha o rádoby "cool" kameru, která ve výsledku vypadá jako levné dokudrama z 90. let. Dále snaha o "komplikovaný" scénář, který končí tak nějak na půl cesty, a ve výsledku je finální rozuzleni divákovi tak nějak ukradené. K tomu všemu obsazení mnoha provařených známých tváří, kde to samotný Dvořák prostě nezachrání, když mu má sekundovat absolutně se nehodící Isteník, nebo obecně špatně hrající Čvančarová. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ dával smysl podle mého příliš brzy, takže scenárista začal vymýšlet, jak jej nastavit. Stalo se tedy to, že dlouho bylo jeho řešení celkem uvěřitelné, byť jednoduché. Ale posléze autoři veškeré předchozí snažení totálně zazdili. Pachatelé se chovali přirozeně, aby nakonec zcela zblbli. A to opomíjím zbytečnou linku s rodinným psychopatem, který se doufám už nadále vyskytovat nebude. Jinak je obsazení docela slušné, včetně vedlejších rolí, nicméně Jitka Čvančarová není úplně typ policejní šéfky. Plusy přičítám za Goldflama a Bareše. ()

hindator 

všechny recenze uživatele

Nerozdávám tady jednohvězdičková hodnocení napotkání, protože za každým počinem je spousta práce (bez ohledu na konečný výsledek), ale v tomto případě udělám výjimku - že tohle pustil na obrazovky Filip Renč, nelze ohodnotiti jinak, než "ztrátou kytičky". Vydržel jsem být nezaujatý jen do prvního "souboje" policistky Karin s loupežníkem v bytě - potom už to šlo všechno do kopru. A to jsem si ještě, já blbec, přečetl autorův záměr v článku v Týdeníku Televize. Zřejmě pan režisér mluvil o naprosto jiném, teprve připravovaném, projektu. POZOR SPOILERY!!! Školená kriminalistka se nechá v dětském souboji odzbrojit "militantním učitelem", ten uprchne v taxíku, na což tatáž školená policistka reaguje naštvaným pokrčením ramen (aniž by si zapamatovala SPZ taxíku, natož aby mobilem zavelila k pátrání po taxíku), brutální napadení mladého frajera ze Subaru na toaletách čerpací stanice, které nikdo nikdy neřeší, roztomilý šéf Moravské galerie s chováním imbecila, vykastrovaný pan Isteník, celkově naivní přístup k tak zajímavému žánru, jakým detektivka bezpochyby je,...to a mnohem více prohřešků proti dobré filmařské práci (až mám neodbytný pocit, že si pan Renč o nás divácích myslí, že nejsme svéprávní) mi dává jen jednu naději - že budu mít volné pondělní večery ke sledování jiných, ale hlavně neodfláknutých, filmových děl. Děkuji, pane Renči. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)

Reklama

Reklama