Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)
  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)

Reklama

Reklama