Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář je přinejmenším nepříliš inteligentní, režie nudná. Jenže herecké obsazení je skvělé. Jirka Dvořák má dostatek prostoru, aby ostatní kolegy herecky převálcoval. Jen krůček za ním se drží okouzlující galerista Goldflam. Vidět zase po dlouhé době Dvořáka s Barešem v Brně, byť ne na prknech, která znamenají svět, ve mně vyvolává tolik blažených vzpomínek na nejedno úžasné představení, že musím zcela neobjektivně hvězdičku přihodit. ()

Reklama

soudcedredd odpad!

všechny recenze uživatele

Lituji ztracené hodiny v mém životě. Lituji, že jsem si nevšiml, že na ČT2 dávají inscenaci Františka Filipa. Lituji, že když jsem v Brně viděl štáb v čele s Renčem točit toto "dílo", nezastavil jsem se a režiséra neprofackoval. Lituji, že když jsem po sedmi minutách, chtěl sledování skončit, rozhodl jsem se dát šanci celému prvnímu dílu. Lituji, že seriál přišel v době, kdy jsem držel suchý leden...Lituji, lituji, lituji. Špatná režie,špatný scénář, špatné je snad úplně vše. K tomu nelogičnosti na každém kroku, strnulé herecké výkony (a přitom herci dokázali, že pod jinými režiséry to rozbalit umí). Kdyby toto natočil student FAMU, tak ho musí zákonitě vyrazit. Jakkoliv chci k Renčovi přistupovat objektivně, nejde to...seriál má stejnou pachuť, jako jeho ocenění prezidentem republiky. Pro mně jednoznačný odpad a právě v těchto dnech, kdy odešel mistr české seriálové tvorby František Filip, smutné poznání, že to s naší tvorbou jde stále ze strmého kopce. ()

blezg odpad!

všechny recenze uživatele

Nepřirozené. Nevěrohodné. Nekoukatelné. Velitel musí být někdo, kdo má přirozenou autoritu, ne někdo bezradný, kdo místo mluvení huláká. Jsem zklamaný, že Jirka Dvořák hraje poskoka namísto šéfa. Vůbec jim to spolu nejde. Policajti neprojevují zájem o dění (chtějí být jinde). A já taky. Určitě nebudu hledat dobré pasáže mezi špatnými. Radši vynechám. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Zas tolik bych to neodsuzoval. Pár drobných kladů to má, Jirka Dvořák je super a i ten prvotní námět s obrazama není špatný. Ovšem scénář již tak dobrý není a ten konec je úplná blbost. Ale hlavně kdo navrhl a schválil obsazení Čvančarové do hlavní role, ten nemá u filmu co dělat. Proti ní samotné nic nemám, ale tady se jako policejní šéf absolutně nehodí. A jak už tu někdo psal, když zakřičela, bylo to jako když prodavačka zakřičí na zloděje v obchodě. Je tu absolutně nereálná, navíc i vzhledově s tou rádiovkou je to hrůza. Myslím, že Renč má spíš známější jméno, než je jeho tvorba. Respektive lidi znají jeho tvorbu, ale poslední léta spíše v tom negativním světle. To s Jirkou Strachem a jeho detektivníma seriálama se Renč nemůže vůbec srovnávat. Renč pouze převede psané do obrazu se zvukem, ale Jirka Strach tomu dá pořádnou atmosféru a to je umění. Jirka Strach je v tomto top, ať žije a tvoří. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama