Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo stojí za vraždou hodné babičky, která neměla s nikým na první pohled konflikt? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí vyřešit smrt místní seniorky, o kterou se do samotného konce jejího života starala jedna ze dvou dcer. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se odkrývají nejen rodinné sváry, ale i křivdy minulosti. Osud Karinina bratra najednou není tak černý, jak se doposud mohlo zdát. Ten je přesunut do psychiatrické léčebny, kde si najde nového kamaráda Praxe. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

randalll odpad!

všechny recenze uživatele

Timto dílem definitivně končím sledovat tento seroš. Ne, tahle věc se prostě nepodařila. Stále vše na hraně. Stále se jakoby jen snaží o napětí, o rádoby v nás vzbudit zájem. Hlavní hrdinove "pouze hrají" a je to na nich vidět. Snad jen pan Dvořák stojí za to, ale jinak je tento seriál naprostý paskvil. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Tento díl celkem ušel, tedy samozřejmě na nevalnou úroveň, kterou Hlava Medúzy nastavila, až na to pitomé rozuzlení - zabila vlastní matku, protože na ni ječela a dala jí přes hubu? Ale no ták! Půlka rodičů by musela být už mrtvá, kdyby taková reakce byla normální a příčetná. A paní se do té doby jevila zcela psychicky zdráva. Jinak linie s Heřmánkem v blázinci byla úplně k ničemu a slouží v celém seriálu jenom jako vycpávka a zdržovačka vyšetřování. PS: Stále nechápu výšku Isteníkova hlasu, když v Mostu i v Kukačkách mluví úplně jinak. ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže má dedukce byla správná. Jak jsem se dočetl, nesmyslná změna hlasu Isteníka byl Renčův nápad. „To byl takový můj nápad, jak Michala odlišit od dalších postav, třeba od Jirky Dvořáka. Jirka je tam za takového staršího, tvrdého chlapa a z Michala jsem chtěl udělat takového toho ajťáka s pisklavým hlasem, co pořád sedí u počítače. Chtěl jsem ho odlišit i od toho Edy, kterého hrál v seriálu Most!, aby to prostě byla jiná postava, byť trochu směšná, ale zkrátka jiná. Opravdu ho nikdo nedaboval, ani nebyl během natáčení nemocnej, nechtěl jsem, aby tam byli dva chlapáci v týmu.“ A teď k samotnému čtvrtému dílu. Přišel mi zatím takový nejnormálnější, civilní, bez nějakých zbytečných výstřelků. I když, nešvary stále přetrvávají, jako zbytečné užití hudby ve scénách, kdy to je zcela nadbytečné. Dědek před barákem hrabe listí, policajt se ho na něco ptá a tam hudební podkres hodící se spíš do nějaké katedrály. Pobavila mě hláška po odhalení vraha: "Takže dodatkové číslo zní - 20 let natvrdo." 50% ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petra Bučková má jediná policejní kondičku, takže když někoho chytá, věříte jí to, věříte jí ten pohyb. Věříte jí, že umí běhat, že je přirozeně akční, že je pro to zrozená, že tím žije a že je dobrá. Tak dobrá, že to o ní nemusí říkat jen její bratr. Ona při výsleších je akurátní, empatická, vnímavá, přirozeně inteligentní, dobrá. Pravý opak je (si zaspoileruju, co jsem vycítil - obšourník a otec) Jiří Dvořák, který se při natáčení evidentně dobře bavil (čas 8:25, kretén) a už to nechtěli jet znova. To jeho cukání koutky je vážně ubohé, je jednoznačně nejslabším článkem, kterého nesnesu ani vteřinu a nevěřím mu nic. Já se omlouvám, ale pan Jiří Dvořák je pro mě vhodný maximálně do "romantických komedií s Aničkou Polívkovou". Vadil mi už v Anděl Páně 2 a vadí mi zas. Vážnou a seriózní polohu mu nežeru a budu doufat, že do nich bude obsazován co nejméně. Isteníka nekomentuji (sport by mu prospěl). Abnormálně prsatá Jitka tentokrát nikam neběhala, tudíž to rozvlnění té strašidelné nenormální hmoty ani nevypadalo komicky. Jsou ženy, které by vážně měly uvažovat o zmenšení... Čvančaráda se nám rozehrává a zlepšuje - ve 4. díle konečně mluvila srozumitelně, nebylo potřeba ji předabovávat. Čepice jí hodně sluší. Výslech Jitky Sedláčkové jsem jí už naprosto věřil. Poprvé ukázala, že alespoň tuší, co to znamená takový svědek. Psychologie. Co to znamená, se na vyslýchaného dívat a vnímat, zda mluví pravdu a vůbec - co říká. Třeba v prvním dílu nakráčela jak kardinální kráva do kanceláře oběti a od Filipa asi měla nařízeno "vypadat drsně", tak se na "podavatele svědectví" ani nepodívala. No za krávu, ne za detektiva. Čtvrtá epizoda - zápletka a celý případ, včetně vedlejších linek, mě bavily. Dnes naprosto skvěle (linka vnuka, sígrů ze sídliště, místní oddělení). Miluju ty dodatky po hlavním případu - skoro by to jednomu připomínalo Gomoru, která vás namlsala, nastínila, naznačila - a skončila. Kdyby Eda a Dvořka byli ztvárněni někým lepším, kriminalističtějším a zejména sportovnějším, bylo by to za pět. Jitka Sedláčková exkluzivní herecké umění, projev, práce a výraz očí - to mají obě Jitka společné. Zahrají očima celý svět. . ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi první díl, který dokázal vytvořit u diváka nějakou emoční reakci. Poměrně zajímavý příběh o jedné rodině, chválim i povedený vedlejší příběh s vnukem a "šmejdem". Ne že by to byl nějaký rapidní nárůst kvality, ale aspoň se postupně dostáváme do průměru. Taky pomohlo, že jsme stále mimo klasické městské prostředí, tady to prostředí okrajové oblasti působilo nevšedně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Točilo se v Kamenné kolonii v Brně. Kamenná kolonie, též Kamenná čtvrť, je osada v Brně. Bývalá nouzová kolonie se rozkládá v bývalém kamenolomu po pravém břehu Svratky Štýřice a Pisárky. Osada vznikla nelegálně roku 1925 ve vytěženém pískovcovém lomu v severním svahu Červeného kopce jako nouzová kolonie chudých dělníků pracujících v Kohnově a Jílkově cihelně. V 60. a 70. letech 20. století se sem začali stěhovat umělci a bohémové. Soubor průčelí množství domů v Kamenné kolonii je chráněn jako kulturní památka. (sator)
  • Premiéru čtvrtého dílu sledovalo 1,47 mil. diváků starších 15 let a šlo tak o nejlepší výsledek toho večera. (rublik05)
  • Dům oběti vraždy stojí v historické brněnské části Kamenná čtvrť. Filmový název Akátová je fiktivní, stejnojmenná ulice se nachází v Žebětíně, nikoliv v Brně. (rakovnik)

Reklama

Reklama