Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vám někdo vykládá stále ty samé nudné nudné věci pořád dokola, hodinu za hodinou, den za dnem, týden za týdnem, je to důvod pro vraždu? Hm, tak to bych se coby učitel měl nad sebou dost zamyslet a do budoucna se mít na pozoru. Jinak Suchet táhne celý film sám a sám, bez parťáků, pinká si s postavami a pluje za rozlousknutím tentokrát trošku zamračeně, ale s o to větší jistotou. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový ten klasický Poirot, který potěší milovníky Suchetova Poirota, ale zároveň nějak extrémně nenadchne, je tak nějak bez emocí. Poirot svým "suchým" způsobem pátrá ve starém sídle, zda smrt starého pána byla či nebyla vražda, kdo stál za vraždou tety Cory a jak to vlastně je se závětí, která byla nalezena. Poirot to vše samozřejmě vyřeší, bohužel s hodně kamennou tváří. Hudba: Stephen McKeon ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem poznamenať, že jediné, čo ma na tomto filme takmer zhodilo zo stoličky a poriadne dalo pozauši, bol...slovenský dabing :) fúú, prežila som, idem komentovať :) štandardná poirotovka, takisto priemerne spracovaná, konečné odkrytie vraha nečakáte, ale i tak to nijak neprekvapí, čo len podporuje môj názor, že sa miestami, dosť často, môžete pristihnúť, že sa nudíte do frasa! Ako TV film vhodný výhradne na jednorazové pozretie... ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci celého cyklu s H. Poirotom trocha slabší diel, ale stále dosť dobré na to, aby vo finále došlo na zaujímavé odhalenie páchateľa. Len tá cesta k tomu nebola tak pútavá ako zvyčajne. Na druhú stranu ale bolo zaujímavé sledovať bok po boku s H. Poirotom začínajúcu budúcu superhviezdu M. Fassbendera, zahral výborne. 75/100 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama