Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (S13E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Labours of Hercules (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

I geniální detektiv se může jednou zmýlit, podruhé však ne. Poirot ve spolupráci s policií připraví na večírku společenské smetánky past na proslulého lupiče Marascauda. Jako návnada slouží obraz Zabití hydry, jeden z celého cyklu maleb, zobrazujících jednotlivé Herkulovy úkoly, na něž se Marascaud v posledních měsících zaměřil. Celá akce však končí fiaskem. Nejenže je dotyčný obraz ukraden, během loupeže je navíc surově zavražděna hostitelka. Geniální detektiv upadá do vleklé deprese, z níž mu může pomoci jen další případ. Příležitost nabídne náhodné setkání s nešťastným řidičem, který oplakává ztrátu své milé, komorné slavné ruské baleríny, již její paní odvezla kamsi do Švýcarska. Poirot mladíkovi nabídne, že dívku vyhledá a přivede zpátky, aniž by tušil, že díky tomu dostane možnost vykoupit svou vinu. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (73)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli má být celá závěrečná Poirotovská série hlavně o filmařských experimentech (dobře, možná jen ozvláštněních, která jsou neobvyklá v podstatě jen díky použití v Poirotově světě), která si už víceméně jen dělá z diváka legraci podivnými šmodrchanci, které v jednotlivostech prohlédnete, tak děkuji, nechci. Tohle zkrátka nezachrání ani Tom Wlaschiha aka The Man z Hry O Trůny... Démoni minulosti se vyvolávali o mnoho lépe na mnoha jiných místech, ba i přímo v životě legendárního Belgičana. Dívat se na to dá, co do vizuální stránky je to stále vynikající dobovka (když pomineme exteriéry...), ale ve srovnání s ostatními díly je to slabota. 60%. Maximálně. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kniha Herkulovské případy, by lépe fungovala při rozložení do celé série hodinových dilů, které by byli propojené právě tím porovnáváním s antickým Herkulem. Z tohohle vznikl tak trochu mišmaš, kdy několik případů bylo na sebe naroubováno tak trochu na sílu. Ale kupodivu i přesto tenhle snímek funguje. Zápletka dokáže udržet a Suchet je jako v každém díle seriálu přesný a dokonalý. Slabší čtyři ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokedy na seba Poirotovky nadväzujú, tentokrát sa našla spoločná postava, ale ruská grófka mala v Dvojitom dôkaze celkom inú charizmu. Nesúvisiace príbehy sú spojené celkom náhodne cez plačúceho šoféra a vyzerá to dosť nasilu len kvôli tomu, že Poirot musí mať prípady hneď dva. Švajčiarska chata vysoko v horách spĺňa podmienky uzavretej spoločnosti, menej už spĺňa moje predstavy záverečné rozuzlenie vycucané z prsta. –––– Raději nebýt detektivem, než být detektivem, který selhal. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle mám Poirota rád! Vtipného i vtipkujícího, lehce egomaniálního, ale přesto vážného (začátek s lékařem), snad jediné co zde chybí je přítomnost někoho ze starých známých, který by do tohohle případu zapadl s přehledem, už jen kvůli přítomnosti padoucha, který je o řád zajímavější, než většina ostatních. A to nemluvím o přítomnosti Femme fatale v podobě ruské šlechtičny. Oproti jiným ze série má tahle část nadprůměrnou ´hudbu a hlavně závěrečné dějství v zapadlém horském hotelu. A ano, jednotlivým úkolům by víc slušeli jednotlivé hodinové díly ze začátků vysílání, ale producentské rozhodnutí zcela chápu. A samotný, zcela nedetektivní konec je tak skvělý, že na jeho počest ani nebudu psát žádné pitomé a nevtipné vtipy, jak jsem měl původně v plánu. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající drsný plný příběh v nádherném uzavřeném prostředí s náznaky hororu i moderních prvků, ale zároveň krásně starosvětský a ctící ducha starších dílů, včetně závěrečné napínavé rozřešovačky. No a ta úplně poslední scéna byla dechberoucí a posunula to do úplně jiných výšin. Zkrátka skvělý díl před úplným závěrem seriálu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Z finančných dôvodov, ako aj kvôli tomu, že David Suchet (Poirot) mal už čoskoro odísť do dôchodku, sa rozhodli tvorcovia natočiť namiesto všetkých pôvodných 12 poviedok knihy Agathy Christie - "Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota" iba jeden film na ich motívy. (kalnel)

Reklama

Reklama