Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Opona - Poirotův poslední případ (S13E05)

(epizoda)
TV spot

Všechno krásné jednou končí. Kapitán Hastings se po dlouhých letech vrací na zámek Styles, kde před lety s Poirotem vyřešili svůj první společný případ. Nyní se opět jedná o vraždu, vlastně o několik vražd, páchaných tak rafinovaně a skrytě, že sám velký detektiv v jednu chvíli říká, že se s tak obratným zločincem dosud nesetkal. Hastings, kromě upřímné snahy pomoci svému churavějícímu příteli v nesnadném pátrání, musí také řešit komplikovaný vztah k dceři Judith, která na zámku rovněž pobývá. A přestože Hercula Poirota trápí rychle se zhoršující zdravotní stav, jeho malé šedé buňky jsou stále dostatečně čilé a bystré, aby dokázal i svého posledního vraha přivést k zaslouženému trestu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Foplik

Foplik (hodnocení, recenze)

Oghren

V tomto se drželi filmaři drželi předlohy, kde skutečně z "hlavních" postav vystupoval pouze Hastings a sluha George. Navíc do doby, kdy Agatha tento román psala, se slečna Lemonová a Ariadna Oliverová vyskytly po boku Poirota pouze 1x. Obě tyto postavy se objevovaly v knihách častěji až v románech z 50. let. Rozloučení s Jappem a slečnou Lemonovou nám tvůrci umožnili v dílu Velká Čtyřka. Výskyt slečny Lemonové ve zfilmovaných románech je rovněž zajímavé. V románech Zlo pod sluncem, Smrt lorda Edgwarea, Dům na úskalí nevystupovala, ve zfilmovaných verzích ano. V románech Hra na vraždu, Třetí dívka a Sloni mají paměť vystupovala, ve zfilmovaných verzích ne. Těžko říci, proč se po roce 2002 filmaři rozhodli postavy Hastingse, Jappa a Lemonové vyškrtnout, když do té doby je dávali i do epizod, v jejichž předlohách se neobjevili.

mikik

mikik (hodnocení, recenze)

Mnooo na scenaristicko rezijni pojeti jsem si musel trochu zvykat (uz nekolik dilu), ale Suchet hrajici Poirota na pokraji sil byl proste zivy! Ty gesta cloveka s jeho problemy - naprosto uveritelny. Poirot se od prvnich rad zmenil. Hodne zmenil. Obcas mi chybel ten puvodni duraz (jakoby mimodek) na design 1/2 20stol. Ale vsechno se meni i v zivote a Poirot (filmove) rostl, dospel, prozil svuj zivot a zemrel. Vse jak ma byt ....

Oghren

Oghren (hodnocení, recenze)

No...co na to říct. Velké zklamání. Kde byl Japp, Lemonová a Ariadna...

na příspěvěk reagoval Foplik

Reyak

Reyak (hodnocení, recenze)

Prosím Vás, dá se někde tento díl vidět/ stáhnout? Děkuji. 

na příspěvěk reagoval Beagle

burina

burina (hodnocení, recenze)

(Trošku spoiler) Veľmi sa na tento diel teším (jedna z Agathiných najlepších zápletiek), ale viem, že ma emočne zničí.

Eawy

Eawy (hodnocení, recenze)

Pre mňa zostáva Poirot živý, je to jediný príbeh, ktorý pre mňa zostane tabu, alebo sa budem tváriť, že sa mu to iba sníva. A ešte jedna vec, ak tvorpán Suchet sú nevtieravé a príjemné.

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

režírovat bude  Hettie Macdonald, už má za sebou Záhadu modrého expresu

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Další dva potvrzení herci:

 

Judith Hastings - Alice Orr-Ewing

George - David Yelland

adamulefa

adamulefa (hodnocení, recenze)

Toto je moje obľúbená kniha o Poirotovi. Celá tá vec s vrahom mi prišla fakt jedinečná a zaujímvá. Nehorázne sa teším Hastingsovi. Neviem či by bolo vhodné aby sa rozlúčil aj Japp pretože v knihe nebol ale aj tak by bolo milé ho vidieť v poslednom filme. A nakoniec... Veľmo rád by som si to pozrel v kine, čo sa asi nestane :( 

Lefiath

Lefiath (hodnocení, recenze)

Já budu sobecky doufat, že mu konečně dají ten původní knírek, protože to co mu dávají v novějších filmech jsem nepochopil. Mám vždycky pocit že se mu cosi snaží uniknout z úst, nebo že ten kartáček každou chvíli spolkne. Vypadá to příšerně - maličkost, ale o maličkostech vždycky Poirot byl.

Zu162

Zu162 (hodnocení, recenze)

Ochrnutý Poirtot s falešnými kníry? Na to se dívat nebudu, už teď je mi z toho smutno...

Reklama

Reklama