Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Taká temná krimi dráma, ktorá ničím neprekvapila. Na odporúčania mnohých užívateľov ako napríklad J.F.B som si to musel pozrieť. Herecké obsadenie na výbornú ale čakal som že sa tam udeje viac vecí. Zároveň ide aj o posledný seriál na apple tv+, nevidím dôvod ho predlžovať, aj keďtam sú celkom kvalitné kúsky. 3* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Apple nenastartoval zrovna nejlépe. Nenabídl vyloženě konkurenci, co více ani ne ve většině kvalitní obsah. O to větší je toto překvapení, stylizované do určitého severského drama s krimi podtextem, ale v americkém prostředí. Slibně to začíná, slibně končí, ale prostředek k tomu je určité pohazování příběhem sem tam, nějaká omáčka, která není vyloženě kyselá ani trpká, ale už jste ve filmu slízli lepší. I přes sympatické herecké výkony, příjemně temnou stylizaci kamery i prostředí nebo i dostačující hudbu se nedá říci, že jsem byl plně spokojen a naplněn očekávání z popisů nebo i prvních epizod. Stále ale ve výsledku mluvíme o jednom z nejzajímavějších počinů, který u Applu zatím vznikl. Což je po přibližně tři čtvrtě roce existence s (údajně) konkurenceschopným portfoliem sakra málo. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Ale ale, Apple by taky chtěl mít svoji temnou, chladnou a odměřenou kriminálku! Bohužel to ale zůstává hlavně u toho přání. Opisuje to, kde může, i když je to očividně extrémně drahé a hlavně se to šíleně bojí, aby to někoho neznejistilo a nevyvedlo z míry, takže to je ve všech těch dramatických mentálních breakdownech a v naznačených sexuálních úchylkách (mučírna wtf) naprosto směšné. Snad jen poslední epizoda trochu nastíní, jak by to mohlo vypadat, kdyby to mělo trochu koule i na něco jiného než nacpat Apple výrobek do každé druhé scény. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Did you do it? Just tell me. Did you kill him?" Na Apple překvapivě těžké procedurální drama, o to víc mě ale těší, že i tahle jinak konzervativní (rozuměj extrémně opatrná) společnost se nebojí pustit do něčeho temnějšího. Ostatně s tímhle tvůrčím týmem a hereckým obsazením před kamerou to odjakživa byla sázka na jistotu, takže je dobře, že se seriál (alespoň na první pohled, nemám znalost předlohy) záměrně ničemu nevyhýbal. Nicméně jo, nějaká ta údernost tomu ve finále přece jen chyběla, a byť některé části byly velice silný (soud!), jako celek bych si dokázal představit ještě o něco ostřejší provedení. Ale možná jsem v tomhle žánru jen zmlsanej, kdo ví. I tak to bylo moc, MOC dobrý, a do dalších Apple TV+ věcí se v budoucnu budu pouštět s daleko větší chutí. 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv se zdá, že tu jde primárně o očištění Jacobova jména, případně o jeho usvědčení, já vidím ústřední motiv v postupné devastaci rodičů, kteří zpočátku bezvýhradně věří v synovu nevinu, ale postupně je jejich přesvědčení nahlodáváno. A o nejistotě to vlastně celé je. Obvyklá hra na téma "Kdo je vrah?" tady funguje na podtrženou jedničku prakticky od začátku do konce, přičemž přirozeně graduje. Poslední dva díly jsou famózní a zejména ten sedmý, odehrávající se v soudní síni, považuji za vrchol série. Herecky na výbornou a ačkoliv je tu za hlavní hvězdu Chris Evans, mě se přitáhla především Michelle Dockery, která mě asi nikdy nezklame. Jaeden Martell pak jen potvrzuje, že patří k nejtalentovanějším hollywoodským teenagerům. Že nahodnotím maximálně má na svědomí konec. Prostě nenávidím nedořešené závěry, které mi přijdou jako podraz diváka. Bylo by to něco jiného, pokud by tu byla jasně daná druhá řada, ale série se tváří uzavřeně. I tak patří Applu palce nahoru. 90% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný autor príbehu William Landay pracoval ako asistent okresného prokurátora v Massachusetts predtým, ako sa stal spisovateľom. (Weezy22)
  • Ve 39. minutě, když Jacob (Jaeden Martell) jede s Andym (Chris Evans) k jezeru na ryby, a poté když Laurie (Michelle Dockery) skládá prádlo do skříně, slyšíme v pozadí skladbu „Time To Give“ od britské rockové kapely White Lies z jejich pátého studiového alba „Five“. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama