Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elliot Richards je nenápadný, naivní, pracovitý dobrák. Celé dny sedí ve své kanceláři u počítače a trpělivě snáší posměšky svých kolegů a jen v noci usíná a pláče nad svým životem. Tajně miluje kolegyni Allison, ale protože je chorobně stydlivý, troufl si s ní doposud prohodit jen pár vět. A jednoho dne Elliota navštíví sexy žena, vyslankyně pekla, která mu nabídne obchod: ty mně dáš duši a já na oplátku splním sedm přání a budeš mít Allison a budeš všemi oblíbený. Elliota napadne, na co je mně duše, když nemám Allison a Ďáblici dá svoji duši. Objednané reinkarnace sice odpovídají zadaným parametrům Elliotových přání, ale vychytralá Ďáblice si dá záležet na tom, aby ani jedno vyplněné přání a převtělení, nebylo dokonalé. Když si Elliot zvolí být bohatým a vlivným, promění ho na kolumbijského drogového magnáta a připraví mu horké chvilky, když chce být americkým prezidentem, tak ho promění v Abrahama Lincolna v den jeho smrti, a když Elliot vyčerpá všechny svoje přání, tak je čas splatit je vlastní duší. Elliot chce ale Ďáblici převézt. Je to zábavná komedie. Brendan Fraser je zábavný ve svých proměnách. Nepřehlédnutelná je sexy Elizabeth Hurley. Ovšem mohlo to být v závěru nápaditější, ale jinak to bylo fajn. 80% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Taková víceméně průměrná romantická komedie (remake) o hledání sebe sama. Nebyl jsem si moc jist, zda se Fraser do role ňoumy hodí, ale nakonec si s tím poradil a po slabším úvodu už to bylo jenom lepší. Je to tak za 3*, ale celou hvězdu dám za sexy Elizabeth Hurley, která vystřídala kostýmky a naplnila snad všechny fantazie všedního muže :p ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, která zaujme sexy Elizabteh Hurleyovou a Brendanem Fraserem v několika úlohách. Zajímavý nápad a některé opravdu povedené scénky (Fraser jako španělský dealer nebo vygumovaný basketbalista patří k tomu nejlepšímu z filmu) zachraňují některé méně povedené části a celkově slabší poslední třetinu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

.Ta Liz Hurley je opravdu mimořádná kočka, když přiměla i inteligentního kolegu Geminiho bušit se v záchvatu atavismu do prsou a halekat na celý prales o své sexuální příslušnosti. S hodnocením Liz souhlasím, ale klasifikovat filmy podle půvabů hereček, došli bychom k závěru, že nejlepším filmem všech dob je nějaká bondovka. ;o) Ne ne, Smlouva s ďáblem je průměrný film a IMHO právě "vinou" Hurleyové. Nečilte se, vysvětlím. V původním filmu Okouzlený (VB 1967) hrál ďábla Peter Cook (po něm a Dudleym Mooreovi se v remaku jmenují ďáblovi dobrmani). No a nahradit chlapa s knírkem nestydatě svůdnou krasavicí, obalenou v rudých hadřících, byla chyba. Protože dotyčná je stokrát atraktivnější než ta šedivá myška, po níž Brendan Fraser (hrozný ve všech podobách) touží. 50% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nápad je suprový! V první půlce filmu jsem byl s přehledem na čtyřech hvězdičkách. Story se španělským drogovým zbohatlíkem mě nečekaně dosti bavila. Zlomily to jednotlivý přání, které byly příběh od příběhu trapnější a trapnější a ksicht mýho opravdu maximálně neoblíbenýho "herce" Frasera tomu nepřidával... Ale myšlenka v závěru filmu, že se náš hlavní hrdina vzdá posledního přání pro štěstí jeho vytoužené životní lásky, je takový největší pozitivum této smlouvy s ďáblem... 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Podle producenta Trevora Alberta patřila školní uniforma, ve které se objeví Ďábel, skutečně Elizabeth Hurleyové. (Terva)
  • Pri prestrelke v továrni na narkotiká sa objavia dve zbrane československého pôvodu. Elliot (Brendan Fraser) má v ruke špeciálne niklovo-zlatú úpravu pištole ČZ85 a jeden z ruských gangstrov strieľa z mini samopalu Vz. 61 Škorpión. (DJW)
  • Elizabeth Hurley si v tomto filmu oblékne celkem 19 různých šatů. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama