Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vtipná a chytrá komedie o tom, že není tak úplně jednoduché, vyznat se v tom, co vlastně chceme a co ne. A nemusí jít vždycky o přání, plněná samotným ďáblem. Brendanovy proměny mě moc pobavily, třeba ty, ve kterých se stal supercitlivým chlapcem nebo zase namakaným vygumovaným sportovcem, rozdávajícím "neotřelé" odpovědi novinářům po zápase. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma svojho času riadne pobavil, ale som sa doň tiež veľmi vžil. Jednotlivé udalosti som si spájal so svojím životom a prinútilo ma to zamyslieť sa. Nakoniec som sa cítil veľmi pozitívne a to sa mi páčilo. Elizabeth Hurley bola neuveriteľne nádherná, dodnes mi to vyvolá taký šibalkovský úsmev, najmä keď si spomeniem na ňu v študentskom úbore. Film bol zmesou rôznych zaujímavých udalostí a riadnej dávky vtipu, bola to odľahčená sranda, ktorá sa naozaj vydarila. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle podařenému remakeu dokázal ostřílený komediální harcovník Harold Ramis, že dobré a hlavně vtipné komedie se dají natočit i bez vulgárního humoru a hektolitrů tělních tekutin. Brendan Fraser si svou roli (vlastně všechny své role) v tomto filmu neuvěřitelně užívá a jeho kolumbijský drogový boss je vskutku podařená postavička. Za pozornost určitě také stojí "ďáblice" Elizabeth Hurley - britský přízvuk ještě nikdy nebyl tak sexy (nemluvě o tom zbytku). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo přinejmenším zajímavé. Brendar Fraser dokazuje, že má komediální talent a tahle role mu opravdu sedla. A samozřejmě jako chlap, který se rád podívá na hezkou ženu, se nemohu nezmínit o uchvacující Elizabeth Hurley, která by k podpisu smlouvy zlákala i mě. Ve všech scénách byla naprosto uchvacující a už jen kvůli ní stálo za to se na ten film podívat. Jednoznačně zde zastiňuje všechny a vše, a to jsem tuto herečku dosud neznal. Asi to budu muset dohnat. Ale zpátky k filmu. Byly zde velmi vtipné momenty, zasmál jsem se mnohokrát a film mě pobavil. A to dokonce nadprůměrně pobavil. Tahle komedie je prostě skvělá, a já dávám čtyři hvězdičky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžem ti dať svoju dušu.“ – Čo si pneumatika?“ Harold Ramis (CADDYSHACK, ANALYZUJ) diabolsky režíruje a Brendan „Rohožka“ Fraser je obrovský komediálny talent (a obrovsky nedocenený), ale je tu ešte niečo, čo dodáva ZMLUVE S DIABLOM (okrem krásnej Elizabeth Hurleyovej v netradičnej úlohe) tú skutočnú nadpriemernú príchuť a tým je prekrásne svižný scenár, ktorý je neustále „iný“ a teda vzniká (i vďaka Fraserovmu talentu pre improvizáciu) strhujúci dojem „prehustenosti“ (viď. VEĽKÉ PROBLÉMY Barryho Sonnenfelda). Najzábavnejšie je tešiť sa a zakaždým zostať prekvapený zo šialene nepravdepodobného dôvodu, pre ktorý to hrdinovi ani tentokrát nevyjde. „Každý muž sa pokladá za Boha. Tento má náhodou pravdu.“ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Pri prestrelke v továrni na narkotiká sa objavia dve zbrane československého pôvodu. Elliot (Brendan Fraser) má v ruke špeciálne niklovo-zlatú úpravu pištole ČZ85 a jeden z ruských gangstrov strieľa z mini samopalu Vz. 61 Škorpión. (DJW)
  • Černý sporťák, který řídí Elizabeth Hurley na začátku filmu, je Lamborghini Diablo. (Karlos80)
  • Z filmu bylo vystřiženo několik scén, včetně jednoho Elliotova (Brendan Fraserú přání, a to stát se rockovou hvězdou. Tato část filmu byla až příliš obscénní. (Nick321)

Reklama

Reklama