Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (414)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuhle komedii viděl poprvé, celkem jsem se bavil, ale otevřeně řečeno především díky po čertech půvabné Elizabeth Hurley, než kvůli kvalitě scénáře a hereckým výkonům. Navíc jsem měl od té doby možnost sledovat původní zpracování a toto srovnání pro remake vůbec nedopadlo dobře. Rozdíl dělá poctivé dvě hvězdičky. Původní verze stála na velmi dobrém herectví a kvalitním scénáři s vtipnými dialogy britského střihu. Smlouva s ďáblem staví vedle sexy oblečků Elizabeth a jejím zvýrazněném poprsí na řadě gagů, z nichž některé nejsou nosné a především řada je předvídatelných. Na americkou komedii ještě pořád lehký nadprůměr, ale vzpomínky na půvadní film se nedokážu zbavit. Celkový dojem 50 %. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě by byl film asi i podprůměrný, příběh dost kolísá, některé věci tam jsou snad jen proto, aby měl film dostatečnou stopáž (prezident USA), ale díky Elizabeth Hurley, které nejen že jí to tu fakt sekne, svou roli zvládá naprosto parádně, a Brendanu Fraserovi, který i některé slabší věci ze scénáře tahá do ucházejících vod, se tady dost vyřádil a jeho jihoamerický narkobaron, zrzavý pihovatý cíťa či basketbalista a intelektuální homosexuál jsou prostě úchvatně zahrané role, tento film přesahuje průměr. Kolísavost tohoto filmu je až zarážející, opravdu zábavné scény se tu střídají s naprosto nudnými a suchými, v daných možnostech výborné herecké výkony s hodně slabými (Frances O'Connor je až otřesná a nevěřím jí ani nos mezi očima). Suma sumárum, je to zábavné komedie, z níž budete trochu rozpačití. Nelze hodnotit film jako celek, jen jednotlivé scény, které jsou buď hodně zábavné, nebo vůbec. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už niekto podpíše zmluvu s diablom (napríklad scenárista a režisér s hollywoodskym štúdiom), tak očakávam, že jeho obeť bude pre diváka niečo znamenať. Cook, Moore a Ramis bohužiaľ prinášajú iba ďalšiu tuctovú komédiu do počtu, pri ktorej sa sem tam zasmejete, pokocháte sa pohľadom na peknú herečku v hlavnej ženskej úlohe (to je prekvapenie) a po nezávadnej stopáži na film rýchlo zabudnete. Nápad mohol byť spracovaný omnoho zaujímavejšie. Aj ako komédia, samozrejme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přal sis, abyste byli manželé. O tom, že by tě měla milovat, nepadlo slovo." Fandím ňoumovi Elliotovi v Kolumbii, při západu slunce, při basketu, na banketu i v divadle, ale nemohu se zbavit pocitu, že kdyby se nesoustředil na nevšímavou Alison a trochu si zařádil se vstřícnou sexy ďáblicí, tak by udělal líp. Je to skvělý film, ale náhodou jsem zakopl o originál (Okouzlený, 1967) a tak musím jednu hvězdu schovat na horší časy. Když porovnám oba filmy, tak mne velmi potěšila postava svůdné ďáblice (mix myšlení původního ďábla a těla Chtíče), ale poněkud mne mrzí, že přání se zbytečně soustřeďují na materiálno, což originál zkusil jen jednou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Fraser ve scénách s Elizabeth Hurley je těžce nepřesvědčivý, ale naopak jako narkobaron, nebo přecitlivělý hoch je skoro geniální. Poslouchat jeho španělštinu, to je požitek. Celkově vzato, je to průměrná komedie, ale některé nápady potěší. Např. ve scéně s basketbalistou, kde se parodují tisíckrát omletá klišé, která slýcháme při rozhovorech sportovních komentátorů s fotbalisty a jinými sportovci. A jen tak na okraj - není ten Hugh Grant blbej, že zahejbal někomu takovýmu, jako je Elizabeth Hurley? Já bejt na jeho místě.....:o)) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie prebiehalo od 24. januára do 18. apríla 2000 v Los Angeles County Arboretum & Botanic Garden, Olympic Auditorium, The Forum, Long Beach, Malibu, Santa Barbara v Kalifornii, Richmond Theatre, The Green, Richmond, Surrey, Veľká Británia, i v 20th Century Fox Studios v Los Angeles, Kalifornia. (Greenpeacak)
  • Z filmu bylo vystřiženo několik scén, včetně jednoho Elliotova (Brendan Fraserú přání, a to stát se rockovou hvězdou. Tato část filmu byla až příliš obscénní. (Nick321)
  • Matematický úkol "xn + yn = zn , kde n > 2 a x, y, z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. (Aelita)

Reklama

Reklama