Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nakoniec som predsa len dal tri, lebo aj keď je jasné, že hlavným lákadlom je sexi elizabeth v ešte viac sexi oblečkoch, tak sa tu nájde aj pár vtipných scénok a aj keď scenáristický výber situácií a ich rozvedenie je viac prvoplánové ako nejak extra premyslené, ich režijné riešenie tomu dá celkom gule a dá sa to pozerať, občas sa aj zasmiať (hoci nie nahlas, tak aspoň pousmiať). Harold Ramis je skúsený komédiológ (napríklad jedna ya NAJ amerických komédií Na hromnice o den více) a preto technická stránka je na veľmi schopnej úrovni, najmä úvodné titulky ma naozaj oslovili. Záver, tak strašne sporná časť romantických filmov, je "uhraný" na obe strany, keď Fraser začne vypúšťať tie krásne vzletné slová, je tu našťastie diablica hurley, aby to trochu schladila a úplné finále je tak polovične sofistikovane vyriešené. Celkom príjemné a nenáročné sledovanie, čo viac chcieť . . . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přal sis, abyste byli manželé. O tom, že by tě měla milovat, nepadlo slovo." Fandím ňoumovi Elliotovi v Kolumbii, při západu slunce, při basketu, na banketu i v divadle, ale nemohu se zbavit pocitu, že kdyby se nesoustředil na nevšímavou Alison a trochu si zařádil se vstřícnou sexy ďáblicí, tak by udělal líp. Je to skvělý film, ale náhodou jsem zakopl o originál (Okouzlený, 1967) a tak musím jednu hvězdu schovat na horší časy. Když porovnám oba filmy, tak mne velmi potěšila postava svůdné ďáblice (mix myšlení původního ďábla a těla Chtíče), ale poněkud mne mrzí, že přání se zbytečně soustřeďují na materiálno, což originál zkusil jen jednou. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vtipná a chytrá komedie o tom, že není tak úplně jednoduché, vyznat se v tom, co vlastně chceme a co ne. A nemusí jít vždycky o přání, plněná samotným ďáblem. Brendanovy proměny mě moc pobavily, třeba ty, ve kterých se stal supercitlivým chlapcem nebo zase namakaným vygumovaným sportovcem, rozdávajícím "neotřelé" odpovědi novinářům po zápase. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Liz Hurley byla dokonalým "mazel" ďáblem, ve svých letech s téměř geniální a sexy postavou. Byla to právě ona, kdo mě donutil, dokoukat tento film plný skvělých scének, které pokaždé uzavřely naprosto nudné pasáže. To je důvod proč je čistě průměrným, nedokázal si udržet standart určité vtipnosti, místo toho padal stále níž a níž. Nejvíce mě bavila proměna v kolumbijského drogového magnáta, od té doby téměř nic. Brendan Fraser se mi v daných možnostem docela líbil, přehrával co se dalo, což bylo samozřejmě nutností, občas mi to vadilo, občas mě to dostalo do kolem. Happy End (tohle není spoiler, tohle je předem jasná záležitost) se mi moc nelíbil, raději bych uvítal, kdyby si to "ďablice" rozdala s hlavní postavou, nebo s ním alespoň chodila. Pak by se dalo říct, že film něčím překvapil. 55% 31.01. 2010 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elliot Richards je nenápadný, naivní, pracovitý dobrák. Celé dny sedí ve své kanceláři u počítače a trpělivě snáší posměšky svých kolegů a jen v noci usíná a pláče nad svým životem. Tajně miluje kolegyni Allison, ale protože je chorobně stydlivý, troufl si s ní doposud prohodit jen pár vět. A jednoho dne Elliota navštíví sexy žena, vyslankyně pekla, která mu nabídne obchod: ty mně dáš duši a já na oplátku splním sedm přání a budeš mít Allison a budeš všemi oblíbený. Elliota napadne, na co je mně duše, když nemám Allison a Ďáblici dá svoji duši. Objednané reinkarnace sice odpovídají zadaným parametrům Elliotových přání, ale vychytralá Ďáblice si dá záležet na tom, aby ani jedno vyplněné přání a převtělení, nebylo dokonalé. Když si Elliot zvolí být bohatým a vlivným, promění ho na kolumbijského drogového magnáta a připraví mu horké chvilky, když chce být americkým prezidentem, tak ho promění v Abrahama Lincolna v den jeho smrti, a když Elliot vyčerpá všechny svoje přání, tak je čas splatit je vlastní duší. Elliot chce ale Ďáblici převézt. Je to zábavná komedie. Brendan Fraser je zábavný ve svých proměnách. Nepřehlédnutelná je sexy Elizabeth Hurley. Ovšem mohlo to být v závěru nápaditější, ale jinak to bylo fajn. 80% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • Černý sporťák, který řídí Elizabeth Hurley na začátku filmu, je Lamborghini Diablo. (Karlos80)
  • Jméno basketballového týmu, proti kterému hrál Elliot bylo "SHIRTS" (trika). (Bakllazaan)

Reklama

Reklama