Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde jsem vzal číslo? Správná otázka. Nevím. Pravděpodobně od FBI." Aby bylo jasno, tak z principu nesnáším všechny americké prezidenty a kdyby byl imaginární Andrew Shepherd skutečný, tak bych ho nesnášel taky. Ale mám rád politiku, humor a právo na svobodné vyjádření názoru. O tom všem Americký prezident je a mě moc bavili prezidentovi poradci, "typické" první rande, rozhovory s květinářkou a hlavně ukázka toho, jak se neuspěchává první sex. Tohle zkrátka není o Zákonu o zločinnosti ani o Zákonu o energii, ale o zábavě, které se naštěstí podařilo uniknout z Bílého domu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ve které Michael Douglas ztvárňuje prezidenta USA postaveného do normálních životních situací. Všechno to jako v podobných filmech obklopuje množství národní hrdosti, amerických vlaječek a velkých dojímavých proslovů. Ale kupodivu mi to nijak nevadilo. Skutečně velmi příjemný film. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas ve svých nejlepších hereckých letech jako poměrně čerstvě ovdovělý prezident USA? Proč ne! Povedlo se ho totiž během Clintonovvy prezidentské éry vykreslit tak nějak správně proamericky, že s tím určitě v zámoří museli být navýsost spokojeni. Evropského (nebo jakéhokoliv jiného) diváka však může odradit ten přílišný patriotismus, jenže s tím by se asi mělo při sledování filmu o té lidštější prezidentské stránce počítat. Na rozdíl od drtivé většiny ostatních, já při pohledu nad Annette Bening neslintám a upřímně řečeno se mi vůbec nelíbí a ani herecky nijak neoslňuje, takže na čtvrtou hvězdu mi tam tak trochu chyběl faktor uvěřitelnosti, protože tohle vážně není žena, která by klofla nejmocnějšího muže světa, to se na mě nezlobte. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Když jsem si Amerického prezidenta pouštěl, myslel jsem si, že to bude nějaký politický thriller, takže jsem byl takový zaskočený, nakonec však musím říct, že je to pěkná romantická komedie. Film stojí na dvou hlavních představitelích, kteří nejen že jsou skvělí a sympatičtí herci, ale také mezi nimi fungovala taková ta chemie, bez které to nejde. Nějak takto si představuji, že by se měli natáčet romantické kýčovité příběhy. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)

Reklama

Reklama