Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který ale nebudu mít potřebu si pustit víckrát. Michael Douglas je jako zamilovaný prezident sympatický a uvěřitelný, s Annette Bening jsem se moc neuměla sžít a to nejspíš jen z jednoho marnivýho důvodu - ty vlasy!, i když to tenkrát bylo třeba módní, byly prostě příšerný!! :D ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Já to měl v podstatě jednoduchý. Reinerův styl se mi zamlouvá už od Princezny nevěsty, na Když Harry potkal Sally nedám dopustit a Misery mám taky moc rád. Aarona Sorkina zas miluju kvůli jeho skvostným dialogům, kde v případě Social Network můžu absolvovat i to kulometné tempo a Douglase jsem začal mít v merku po Fincherově Hře, baví mě v Honbě za diamantem a vytřel mi zrak Volným pádem. Rád vidím i Michaela J. Foxe dostat se ze škatulky Martyho, objevuji Martina Sheena a nevěřil bych, že Annette Bening bude k sežrání víc, než byla v Americké kráse. Touhle podpásovku v podobě hvězd za i před kamerou mile rád odpouštím i v celku expoziční chaos prvního aktu, i uspěchanost toho posledního. Jenže naproti tomu vždy dokáže Sorkin napsat famózní repliku (viz proslov), Douglas hrát jen očima, Bening se objeví (jenom) v košili, nebo Michael J. Fox na sebe svým výkonem strhne veškerou pozornost. Je toho hodně, proč tomu filmu dát šanci, navzdory až skoro tradičnímu pojetí. PS: A dabing je boží. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě civilní Michael Douglas, charismatický prezident vdovec. A Annette Bening, zajímavá, netuctová žena. Love story po americku, na pozadí politické zápletky, ale vše je vkusné, pravděpodobné. Navíc vtipné. Douglas je sexy jako Bill Clinton a dokonale okoukal jeho gesta v tom nejlepším slova smyslu. Při pohledu na oválnou pracovnu mne vždycky napadne Vrtěti psem, ale to sem teď nepatří. Happy end nemůže chybět, ale stejně „Chtěl jsem ti něco dát… tu má“. Kytkou nikdo nic nezkazí, ani americký prezident. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

toto je můj oblíbený film, viděno mockrát. Jak čtu ty vaše komentáře, tak vy byste mu tam do pelechu dali nějakou sex bombu. Divím se že většina z vás nepracuje ve filmovém průmyslu, to by to vypadalo . Což mu tam dát Halinu nebo Bohdalku ty by to určitě zvládly suveréně :-) Po 4 letech stále prima 10.4.2019 v té košili je úžasná:-) Annette Bening prostě miluji deda:-) i dnes 9.3.2o2o:-) 18.12.2o2o:-) 13.6.2o21:-) 20.3.2022:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama