Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít jsem viděl už hodně, hodně dávno předtím. Dokonce jsem ho viděl i s českým dabingem a právě český dabing byl to, co mě na filmu zaujalo nejvíc. Tu šílenou fúrii Annie totiž nadabovala Gábina Osvaldová, takže to ve výsledku vyznělo, že celý ten film tomu spisovateli chce jen udělat dobře, uvařit čaj, dát nohy do tepla a celkově mu zpříjemnit pobyt v přírodě, než mu dát kudlu pod krk s tím, že jeho nový román bude přesně podle její představy. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hrůza, za kterou by se ani takový Hitchcock určitě nestyděl. Kathy Bates pro mě byla naprostým ztělesněním mých nočních můr, naprostá psychopatka vypadající na první pohled neškodně a oproti ní James Caan neschopný pohybu, ale s vědomím komu se to dostal do rukou. Celé je to skvěle natočené a chvílema jsem fakt nedutal a při pár lekačkách jsem se málem posral strachy. Výborný film, na který se ale jen tak zase nepodívám. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Misery mou nejoblíbenější knihou od mého nejoblíbenějšího spisovatele, nemůžu dát víc než tři. Kathy Bates sice zuří co to de a James Cann je docela sympaťák, ale suchar Farnsworth to jenom zbytečně brzdí a film ani zdaleka nemá tu správně hutnou atmosféru, která se táhne celou knihou. Navíc tu chybí celá dějová linie, která je obsažena v té nové knížce o Misery, co tam Caan celou dobu tak smolí. A navíc chybí nejlepší scéna knihy, kdy Misery rozmašíruje policajta sekačkou na trávu. No řekněte, zaslouží si ten film víc než tři hvězdičky? ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Velice, velice dobré zpracování a velice dobře zvolené obsazení dvou hlavních herců, ale po přečtení knížky musím konstatovat, že filmový Paul proti tomu knižnímu prožíval radostnou selanku. SPOILERY: Například scéna s useknutím nohy je v knížce tak strašná, že jsem měla tendence uhýbat očima od textu. Nehledě na úplně vynechaný uříznutý palec a další chuťovky, jako pití špinavé vody z kbelíku nebo rozsekání policajta sekačkou na trávu po tom, co byl ubodán křížem. KONEC SPOILERU. Kathy Bates je, jak píšu výše, perfektně vybraná a nadprůměrně to i zahrála, ale nemůžu si pomoct - knižní Annie je přece jen ještě mnohem větší a nechutnější mrcha.Naopak James Caan dokonale vystřihnul někoho, kdo ví, že je zcela a dokonale v prdeli, ale musí se aspoň pokoušet usmívat. I konec je vyzněním trochu jiný, než knižní a musím říct, že opět ten knižní se mi líbil víc. Klobouk dolů ale hlavně Kingovi a jeho mistrné předloze. Do filmu sice moc neprosákl onen černočerný humor, ale i tak je to zpracování hodně dobré. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Kathy Bates (Annie Wilkes) byla zklamaná z vystřižení scény, ve které zabije mladého policejního důstojníka sekačkou na trávu. (Javert)
  • Celá léta se mělo za to, že námět byl inspirován případem zdravotní sestry, obviněné z více než padesáti vražd dětských svěřenců. Až po dvaceti letech se Stephen King přiznal, že inspirací k hlavní postavě byla drogová závislost, s níž se léta potýkal. (kenny.h)
  • Miesto autonehody bolo zachytené pomocou nastavenia deviatich kamier, z ktorých „šesť alebo sedem“ skutočne fungovalo. "Vedeli sme, že sa nám nepodarí zhodiť auto z útesu príliš veľakrát," povedal Rob Reiner. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama