Reklama

Reklama

31. október 2015 – skupinka stredoškolákov sa rozhodla na Halloween poriadne odviazať a zabaviť. Ich zábava skončí skutočne hororovo, jeden z tínedžrov, tichý mládenec medzi spolužiakmi známi ako Trick (Thom Niemann), zaútočí na svojich spolužiakov a niekoľkých zabije, iných poraní. Jeho zúrivé vyčíňanie zastaví až dobre mierená rana kutáčom. Ťažko zraneného vraha prevezú do nemocnice, kde ho chce vypočuť detektív Mike Denver (Omar Epps). Trick však ujde a zmizne, s takmer určitosťou v blízkej rieke. Aj keď sú všetci presvedčení, že sa v jej mrazivých vodách Trickov osud naplnil, detektív Denver ich optimizmus nezdieľa. Vývoj udalostí mu dá za pravdu, o rok neskôr, opäť na Halloween, sa totiž v neďalekom mestečku odohrá séria navlas podobných vrážd a aj keď si polícia oficiálne myslí, že je tu niekto, kto Tricka napodobňuje, Denver je skalopevne presvedčený, že vrahom je starý známy – Patrick Weaver. (beso74)

(více)

Recenze (50)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po xté recyklovaný slasher se zabijákem v masce, který se po své zdánlivé smrti vrací páchat zločiny. A "překvapivě" si k tomu vybírá Halloween. Trick tak nepřináší vůbec nic nového a ani se o to nesnaží. Nicméně film má relativně slušné tempo, vyteče tu hezkých pár litrů krve a zabiják se celkem zručně ohání nožem, ačkoliv ta jednotvárnost časem trochu unaví. I herecky to docela ušlo. Závěr a vysvětlení sice patří k těm debilnějším, ale upřímně řečeno nic moc převratného člověk ani nečeká. Jednou za čas něco podobného neuškodí. 55% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Musím tomu přiznat poměrně svižnou dynamiku a slušný bodycount.... ale jinak se mi v některých chvílích z té scénaristické (nebo možná režijní) blbosti kroutily nehty na palcích u nohou.. Možná by nebylo od věci uspořádat v holywůdu nějakej seminář pro tvůrce horroru a znovu těm telatům jasně vysvětlit kde je ta zdravá míra nelogičnosti/nadsázky/stylizace a kdy se z toho už stává absurdní a neúnosná břečka.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Trick“ je docela příjemným slasherem a Patrick Lussier ukázal, že rozhodně ještě umí natočit něco, co nebude vyloženě tragické. Nutno ale říct, že „Trick“ není ani snímkem vyloženě skvělým, prostě je to jen dobrý slasher, který nejede na originální nápady, ale zejména na to, že to je vraždící jízda od začátku do konce. A to vraždící jízda velmi dobře natočená. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Co jsem komu udělal, že jsem si z výhledu pořádné vyvražďovačky musel protrpět tuto ubohou slátaninu, mixlou Halloweenem a Vřískotem. Tak dementní kokotinu jsem dlouho neviděl. Totálně tupý scénář, kreténské postavy a neskutečná idiocie, která mozku zasazuje jednu nelogickou ránu za druhou. Ufff, tohle už bych nerad absolvoval znovu. A když už to je vybíjená s hodně vysokým bodycountem, kde je potom gore a krev? Ta jedna scéna s useknutými prsty a odříznutou hlavou? Jinak jen cákance rudé tekutiny. Pffff, jděte do prdele! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak podle skuhrání místních hororovej plaček se dalo čekat, že to bude dobrý, ale že to bude takovej nářez, to jsem nečekal. Ano, chybí tomu logika, zvlášť když se člověk dozví pointu a poskládá si všechny události zpětně. Ale má to plno kladů, který to vyvažujou. Neuvěřitelný tempo, mraky mrtvých, brutální mordy, zabijáka, co se s ničím nesere a přesně tu maloměstskou atmosféru, jakou mívají slashery z 80. let. Celý je to ve finále větší retro, než jiný filmy, který se o to okatě snaží. Už dlouho mě nic tak nepobavilo. 9/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Halloween, zabijak v maske ktorý sa po čase vráti a naoko prekvapivé rozuzlenie. A samozrejme pocta Romerovi v Noci oživlých mrtvol. Totálne hororové klišé spracované sotva priemerne s priemernými hercami aj trikmi. Liberálny záver v ktorom páchateľa ktorý vyvraždí polovicu policajného zboru zastaví 45 kilogramové dievčatko nikoho už neprekvapuje ale je pochopiteľné, že práve vďaka takejto "kvalite" si tento film cestu do kín v našich končinách nenašiel. Na jedno pozretie celkom dobré, najmä ak pri tom obedujete a medzi chodmi po ktoré idete do kuchyne nemusíte ani dávať pauzu, o nič podstatné neprídete. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Peter Greenaway v roce 2007 řekl, že film je mrtvý. Já bych mohl po zhlédnutí Tricku říct, že horor je mrtvý. Není se čemu divit, když už se v drtivé většině případů točí jen pro výdělek. Odpady dávám fakt jen výjimečně a to filmům, které mě vytočí a považuju je za příšerné. A to, že je dávám skutečně výjimečně, dokazuje fakt, že už jsem odpad dlouho žádnému filmu nedal (celovečernímu filmu naposledy v srpnu). Hele, asi je to moje vina, že nedokážu totálně vypnout a "jen se bavit", ale hergot, tvůrci zas nesmí předpokládat, že jejich divák je úplný debil. Takovou plejádu debilních postav a ještě debilnějšího chování jsem dlouho neviděl. Nikdo se tu nechová normálně, do zabijáka vystřílí najednou celý zásobník a on i pak v pohodě běhá a vraždí dál. Nic ho nezastaví, nic ho neoslabí a jediné, co mě tak trochu drželo v napětí, byla víra v odhalení toho, co je zač a proč to dělá. No, dočkal jsem se. Motivu tak debilního, že mu může konkurovat jen ten z The Strangers. SPOILERY Navíc to, že Trick je víc lidí mi bylo jasné poměrně rychle, ale i tak to neomlouvá jejich nezranitelnost. Navíc ty jejich perfektní a bezchybné znalosti ve všech druzích zbraní a jejich držení, hackování, připravování geniálních pastí rychlostí světla nebo měnění světla v nemocnici lusknutím prstu... To bylo totálně k smíchu. A pak mám věřit tomu, že to byli obyčejní vrahové? Na tyhle frajery nemá ani Thanos! KONEC SPOILERŮ. Hraje se tu jen na efekt, na kvanta ne tak špatných, ale i tak nezajímavých vražd. Ale něco víc v tom není. Taky proč, že jo, na co budovat napětí, atmosféru, postavy trochu promyslet a scénář napsat tak, aby jakž takž dával smysl... Proč se namáhat, své fanoušky si to najde a prachy z toho půjdou tak jako tak. A jestli to měla být pocta osmdesátkovým vyvražďovačkám, tak je těžce nepovedená. Až tu bude žánr fantasy (protože se to evidentně odehrávalo v nějakém paralelním světě, kde jsou lidé, co se v mžiku uzdraví ze svých zranění nebo se jim nějak povede vzkřísit se z mrtvých (SPOILER viz. černošský policista KONEC SPOILERU) nebo komedie, asi jednu hvězdičku dám. Do té doby si stojím za odpadem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Lussier ,tak to žádná režisérská hvězda nebude.A ani jedinej ,ode mě líp hodnocenej film Drive angry nemá po projekci,kterou sem teď ve volnu kvůli koroně zvládnul,nijak vysoký kvality,a já ten film hodně nadhodnotil.Trick je hrozná chujovina,a scény jsou protkaný takovym množstvím nesmyslů,že se prakticky pořád usmíváte.20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Brick je sympaťák nesere se s tím zabíjí ženské, chlapy, Mexikánce, teenagery, černé a s nějakou posranou korektností se nepáře což je velké plus a v žánru slasherů něco nevídaného zvláště v dnešní době a za to velké plus. Je zde hodně vražd a rozjede se to hned na začátku bohužel mínus to má v tom, že není komu fandit jelikož většina postav je tam jen kvůli tomu, aby chcípla a závěrečná pointa se mě líbila hodně mě připomněla Saw (z tama si to asi vzalo i inspiraci, ale proč ne mě to nevadí) . Pokud režisér plánuje někdy pokračování jsem pro. Tohle by mělo být povinně v červených číslech místo toho má slabých 47 procent důkaz toho jak csfd upadá. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Trochu vykrádačka slávneho Halloweenu. Ale za mňa veľmi dobrý slasher, ktorý má na tunajšej databáze pomerne dosť malé percentá. Potvrdzujem aj že režisér robí celkom vydarené hororové filmy. 4* ()

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Tady není původního vůbec nic. Kopie kopie. Nechápu důvod, proč tohle chtěl režisér točit a hlavně kdo mu dal na to peníze. Řemeslně také slabé. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Jednou vetou, hlúpy a nezaujímavý slasher s primitívnou pointou. Pri konci som musel zrýchliť 3x aby som to zvládol dopozerať. Neodporúčam! (30%) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hodně smíšený pocity, na jednu stranu mi vadila laciná kamera, tupý kladný postavy a závěrečnej zvrat trochu splachuje veškerou logiku celýho filmu, ale na druhou stranu to nenudilo a atmosférou to byl takovej zajímavej mix tradičních 80s slasherů a těch post-Vřískotovejch, to že se v jedný z rolí objeví šprt z Vřískotu asi nebude náhoda. Ačkoliv drtivá většina vražd jsou rutinní ubodání tak se najde pár čvachtavějších, takže tam jsem problém neměl. Celkově bych řekl že je to tak akorát na jedno zkouknutí, ale úplně zapomenutelnej film to spíš neni. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Urcite jeden z tych lepsich slasherov. rozjazd to ma asi 5 minut a od vtedy to prakticky do konca nema hluche miesto. a "nesmrtelnost" zabijaka je fajn vysvetlena pointou. krvou a vrazdami sa nesetri, je ich tu azda desiatky, no zamrzi ze su na jedno kopyto=na jeden nôž :) ja som sa po dlhsom case pri horore nenudil. 65% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to takový vykradený "Scream", který si tam vlastně zahraje taky při promítání a navíc doktor v něm hrál taky...Jinak je to taková nudná vyvražďovačka, která nepřinesla nic nového...Za mě 40% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Za mě nudný halloweenský slasher, který kvůli neustálé akci nedokáže pracovat s napětím ani s příběhem. Cukavá kamera a příšerný střih tomu taky moc nepřidaly. Závěrečná pointa překvapivá, ale jen z toho důvodu, že diváka režisér na začátku filmu těžce oklamal a klamal ho po celou stopáž filmu takovým způsobem, aby k jinému závěru dojít nemohl. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Trick je slasher,ktory v tomto zanru urcite patri k tym najlepsim,vrah je dostatocne drsny,brutalny a sialeny,mordy su vyborne,gore efekty fajn,krvi dostatok,na nudu cas nie je a zaver kvalitne prekvapi,jedine,co mi trosku vadilo,bola totalna hlupost policajtov,ale nevadi,v ramci hororu som sa super bavil...:-) ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Celý je to sice děravý a levný jak síťka na mejdlo u nás v drogerii, ale je tam snaživej zabiják s nožem a fůra přitroublejch teenagerů, takže o zábavu na nudné pondělní ráno v práci je postaráno. K tomu je tam ještě takovej pomalejší černej policista, kterýmu klidně můžete trošku fandit, protože o co víc je blbější, o to víc je houževnatější. On je v podstatě krutě houževnatej i ten zabiják a s tim nožem to umí líp, než Zdeněk Pohlreich když krájí cibuli do leča. Sice to má uplně debilní pointu, ale to je fuk, protože ta je až na konci a to už má tenhle slasher svůj účel, kterým je zabavit průměrně náročného hororového diváka, splněný. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podprůměrný slasher který se snaží seč může, ale je to marný a při tom potenciál by tam byl, ale je těžce nevyužit a při tom se mohlo jednat o pořádnou halloweenskou řežbu. Vražd tam je dost, krvavost taky dobrá, ale jako celek to prostě nefunguje a závěr to zabíjí úplně. No snad nevznikne pokračování k čemuž závěr úplně vybízí, to už by byla opravdu jen vyvařená voda. Věřím tomu, že své fanoušky si to najde, ale u mě to moc nezabralo. ()

Reklama

Reklama