Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Variace na seriál 24, ale vměstnaná do necelé dvouhodinovky. Jedna neuvěřitelná pasáž střídá pasáž jinou, naprosto nesmyslnou, tvůrci silně podceňují divákovu inteligenci. Ale přesto se na tuto slátaninu dobře dívá a našel jsem si i svého oblíbence (terminátorský, psychopatický výrostek Mars). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis jako zlomený polda v extra šikovné režii? Ano! Dusivá atmosféra, výborné výkony, úžasná kamera - a bohužel i tápající scénář, vždycky o jednu zbytečnou odbočku či komplikaci bohatší, než by bylo vhodné. Sirimu bych svého času svěřil prakticky cokoliv a ještě dlouhé roky po zhlédnutí Hostage mě tuze mrzí, že se v Hollywoodu nezabydlel a přihrává už jenom ze své domácí Francie. S přímočařejšími scénáři mohl dokázat leccos. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je výborný, všestranný a divácky obľúbený herec. Jeho meno je prestižnou obchodnou značkou. V zlých filmoch nehrá. Niekedy sa síce objaví aj v nie zrovna originálnych projektoch, čo majú prehnane vysoké ambície. Presne taký je akčný thriller "Rukojemník". Policajný vyjednávač Jeff Talley sa po zbabranej akcii, pri ktorej zomrú traja ľudia, rozhodne opustiť Los Angeles. Odchádza s rodinou do malého mestečka Bristo Camino, kde je veliteľom miestnej polície. Všekto sa však znova rozbehne, keď traja mladiství kriminálnici prepadnú dom mafiánskeho účtovníka Waltera Smitha. Len vďaka bohatej produkcii, ktorá dokázala zaplatiť Bruce Willisa to mierne prevyšuje priemer. *** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek se k divákovi otočí vlídnou tváří a s úsměvem ho pozve k zábavnému filmu. Jenže tím se zcela vyčerpá a servíruje jednu logickou podivnost za druhou. Divák to celkem trpně snáší, neboť děj je sic skromný, leč napínavý. Závěrečná třetina je naplněna samými ptákovinami. Propracujeme se k chodící mrtvole a nesmrtelnému Willisovi. Samotný závěr by musel odradit i děti z mateřské školy pro mentálně retardované. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Vsichni zli jsou mrtvi, Brus Vilis vsechny zachranil a dobre to dopadlo :) Kdo by to byl čekal... Teď jsem to viděla po dlooouhé době a musím říct, že jeto naprosto příšerný film. Nelogický, nesmyslně rychlý střih střídají zpomalené záběry, je to snad první film, kdy přes debilní zpracování přestávám vnímat ještě debilnější děj. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)
  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama