Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Fr 

všechny recenze uživatele

za tři, ale lepší! jestli jsem něco nečekal, tak takovej drsnej úvod. že by B.W. chtěl přitvrdit? další děj se nese v podobném duchu. zajímavé přepadení B.W. (takhle makaj profíci)! víc mě však nic nepřekvapilo, protože herectví musí jít v dramatičnosti akce stranou. a všem nám musí být jasný, že kdyby byl na titaniku ON, tak není o čem točit filmy! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Solidni hra na poldy a na rukojmi. Bruce Willis ve skvele forme. Velmi povedena hudba. Typicky hi-tech baracek a mechanicke uzamceni ala Fincherova Panic Room. Banda amaterskych vytrzniku, vcetne hlavniho psychopata, ktery vypadal 1:1 jako Trent Reznor za mlada, vcetne chovani a finalniho "Burn" motivu. Vizualne pekne zabery a vubec celkove dobre odvedena reziserska prace. Na druhe strane pomerne dost stupidni scenar. Story, ktera zde uz vazne byla milionkrat. Sceny, postavy, dialogy, vsechno neskutecne predvidatelne. Vybornou prvni pulku vystridala mdla a nudou zavanejici druha cast. 6/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sugestivní filmařina, která současný trend akčních filmů míjí několika mílovými kroky. Nedočkáme se žádných megaakčních scén, dunivé elektroniky, patetických proslovů. Siri nám místo toho nabízí temný, poměrně jednoduchý příběh o starostlivém otci, pro něhož znamená rodina vše. Akční scény jsou tvrdé, aby vše vyznělo co možná nejrealističtěji. Jen dějově to není tak chytlavé jak by bylo potřeba. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Nič nové na svete, dáme si repete." Tak onehdá spieval Ivan Krajíček a to ani netušil, ako sa jeho slová raz budú hodiť. Na Hostage ako riť na šerbel. Aj cez otrasný začiatok, nevýrazného Willisa nakoniec dávam plný počet. Aj keď si myslím, že to je na čisté 4*. Ale za to, ako milo ma to prekvapilo, za démonického Fostera a za Siriho, ktorého "rutina" ma dokázala stopercentne zaraziť do kresla, neváham. Verím, že jeho hviezdička raz poriadne zabliká. A v brzkej dobe to repete naozaj dám. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bruci! Kolikrát tohle už tu bylo! Akčnák, který hned od začátku nevybředne z vod typického ale současně i řidkého béčka. Režisér si vrší všemožná klišé v míře víc než vrchovaté. Jedinou devizou je snad starý dobrý Willis, jehož sex-appeal na role drsňáků rozhodně nevymizel. V podstatě jsem za tento film rád, jelikož se Willis vrátil ke svým dobrým starým rolím, a tak ho doufám už nebudeme vídat jako senilního souseda zabijáka. Jen škoda že si neumí vybrat lepšího filmu. Tohle béčko je mu prostě příliš těsné. PS: Všem těm kteří v tom hledají něco víc. Nic než roztahaný akční béčko v tom není. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama