Reklama

Reklama

AJ a královna

(seriál)
  • USA AJ and the Queen
Trailer
USA, 2020, 8 h 42 min (Minutáž: 47–60 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hudba:

Lior Rosner

Hrají:

RuPaul, Izzy G., Michael-Leon Wooley, Tia Carrere, Katerina Tannenbaum, Matthew Wilkas, Misty Monroe, Laura Bell Bundy, Adrienne Barbeau, Kevin Daniels (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

RuPaul ztvárnil v tomto osvěžujícím seriálu roli neúspěšné drag queen cestující po Americe v dodávce s jedenáctiletým pasažérem, který vede silácké řeči. (Netflix)

Recenze uživatele kockodan k tomuto seriálu (1)

AJ a královna (2020) 

Třetí díl mě ubil nudou a pomalým tempem, že při dalším zdlouhavém, polopatickém a v celé délce featurovaném drag vystoupení v pubu v Ohiu jsem musel dát pauzu. Je vidno, že executive producer Rumpál už je zdatná padesátnice a asi proto je to natočeno 90's stylem televizního vyprávění, tedy na dobrou a kvalitní jakoby-filmovou kameru, ale zároveň to neztrácí TV intimitu hodící se skvěle do obýváku. I filter působí devadesátkově a všichni kdo kdy viděli něco z 90's USA televizní tvorby, nebo Hallmark movie, vím o čem mluvím, (think Beverly Hills 90210, nebo Dr. Quinn, Medicine Woman :). Rychlé výměny, briskní dialogy a klipovité gagy se tehdy prostě nenosily a ani v tomto dílku u Rumpála stále nenosí. Všechny záběry jsou pomalé polopatické a televizně dokonalé. Všechny gagy, vtipy a repliky skvěle secvičené a přednesené herci přesně na svých značkách a s přesně natočenými hlavami ke kameře v daném úhlu jak předepisoval scénář, vše vyartikulované, nasvícené, do detailu nesnímané a pro starší obecenstvo naeditované až když pointa pěkně dopadne, pak teprve ztmívačka, či cut. Babča v Minessotě u staré crt TV musí totiž pointu nejdřív pochopit a na to jí musíme dát přece jen pár vteřin navíc, než scénu střihnem, pak se teprve s dějem můžeme pohnout dál. Šnečí tempo a devdesátkový styl televizního řemesla mi nejprve nevadily, (trocha nostalgie přeci nikoho nezabije) ale při třetí epizodě už toho má člověk fakt plný brejle a byl by rád za alespoň jednu klipovitě setříhanou svižnou montáž, brisknější dialog, či automobilovou honičku, nebo aspoň nějaký ten spalstick, jako bylo např. "Who was a better Tina" v E02, i když i to by se dalo zrychlit a vyždímat z toho nějakou modernější řachandu. (I když popravdě u dvou Týn jsem se bavil zatím asi nejvíc a jen jednou, což je na 2.5 shlédnutých epizod hodně málo). Málo je i toho co by mě zde udrželo až do konce první série, jelikož nejsem zrovna Rumpál fanoušek, kteří asi tenhle Rumpálův osobní medailonek udou žrát i s flitrama i kdyby tam jen 45 minut v kuse třásl zadkem do kamery, a přes rameno volal "Heeeey, Bitch!" I když příběh bezprizorního desetiletého deprivanta feťácké šlápoto-matky a aged queen společně spojené na neplánované joyride je docela zajímavý a Rumpál mě utlumeným a dosti civilním projevem velmi mile překvapil. Malá zlodějka je castingově taky dobrá volba a jejich chemistry rozhodně neskřípe. Kdo mi vadí jsou cartoonish charaktery bývalého Latino přítele-kriminálníka a jeho eye-patched Asian evil sidekick, která je už opravdu od hlavy až k patě karikaturní postavičkou z každé druhé béčkové gangsterky, či karate flicku! Dal bych modernější a hlavně svižnější televizní kabát co se týče kamery, střihu i dialogů a taky bych dropnul 90's filter a dalo by se to snad i binge watchovat. Já ale přešlapuji už u třetí epizody a nejsem zatím rozhodnut, jestli mě dostatečně zajímá jak oba protagonsti dopadnou, abych to dotáhnul až dokonce... 30% ()

Reklama

Reklama