Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná kriminální záležitost, která se zoufale snaží být něčím víc, nicméně ve finále se jí to ale vůbec nedaří. The Little Things režiséra Johna Lee Hancocka tedy zaujme pouze svým hereckým obsazením, z něhož dominantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Denzel Washington a Jared Leto, jehož psychedelická postava by si ale zcela určitě zasloužila nějakou lepší verzi scénáře. A když tvůrci v samotném závěru vyloží karty na stůl, dojde Vám, že největší slabinou tohoto počinu je jeho laxní přístup k divákovi, jež si skrze zmatené střídání obrazů a scén zkrátka nedokáže vybudovat patřičný vztah s hlavními postavami a společně s nimi si to celé "odžít". Je to veliká škoda, jelikož snímek The Little Things měl velký potenciál stát se další originálně pojatou kriminálkou. Tak snad příště! „It's the little things that are important, Jimmy. It's the little things that get you caught.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, mít na place tři oscarové herce, solidní námět a stejně z toho není látka, o které si budou fanoušci poctivých thrillerů vyprávět. Protože John Lee Hancock. Ten to má u mě dost rozházené připitomělou, nepochopitelně přeceňovanou a hodně nevkusnou hrou na city v podobě Zrození šampiona. Nespravil to ani rutinním životopisným snímkem Zachraňte pana Bankse a také svou Dálniční hlídku zašlapal do průměru. A to měla zajímavý námět. Střípky začínají skvěle. Starý dobrý Denzel před lety coby detektiv opustil za podivných okolností Los Angeles a skončil jako řadový polda. Rutinní úkol ho přivede zpět do velkého světa, protože talentovaný detektiv Rami Malek zrovna pátrá po hovadu, které se zaměřuje na mladé ženy. Denzel je tu za skleslého staříka, který v sobě má pořád čich na zločin i posedlost, která mu kdysi zničila kariéru i soukromý život. Pak se na scéně objeví umaštěný Jared Leto a první hodinka je prostě moc fajn. Je to pomalé, oldschoolové, atmosférické. Zadumaní detektivové, magor, který má evidentně nakoukané kriminálky. Druhá půlka pak asi diváky rozdělí. Protože Hancock mnohými kroky leccos naznačil a rozehrál, a pak to tak nějak uťal. Kdo ví, zda to byl záměr od začátku, nebo prostě jen v polovině zjistil, že neví, kudy kam. Závěr by rozhodně snesl jinou gradaci i jiné emoce. Nehledě na to, že podobné (i tady zmiňované) kousky se chlubí pořádným napětím, syrovostí a scénami, které vyčnívají a divák si je rád pustí znovu. To u Hancocka chybí. Čtyři (nadhodnocené) hvězdy ale nakonec dám, protože v téhle divné době jsem za každý podobný kousek s výbornými hereckými hráči rád. Ač je tenhle nakonec spíš druholigovou podívanou. Ale zklamání si představuju jinak. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ovšem tohle mě sedlo. Já to nevnímal jako kriminálku, kde hlavní metou je odhalit a usvědčit vraha, ale kde hlavní pointou je obyčejné lidské svědomí a to se mě díky brilantnímu zvěru moc líbilo. Výborná práce, panové John Lee Hancock  a Thomas Newman, díky Vám to bylo o atmosféře a jinakosti. Pokud jde o herectví u Ramiho Maleka mě tady nesed ten předkus není moc košér koukat na něco takto temnější, když jedna z postav připomíná Bugs Bunnyho, ale zase Jared Leto, to je Pan herec. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní podhodnocený old school Thriller o honu na sériového vraha, kterého hraje výborný slizoun Jared Leto, kterého nahání Denzel Washington, který hraje svou typickou skvělou Denzelovskou roli a pomáhá mu opět solidní Rami Malek. Film plyne pomalejším tempem, ale překvapivě vůbec nenudí, jelikož jsou na scéně 3 Výborní herci, kteří dokážou udržet pozornost. Líbily se mi dialogy, atmosféra, sbírání důkazů, vizuál i samotný příběh s nečekaným finálním rozuzlením. Kdo čekal další Se7en bude zklamaný, kdo čeká obstojnou, dobře zahranou a poutavou Krimi, tak by nadávat neměl. Filmy o sériových vrazích mám rád a ikdyž bych uvítal explicitní znázornění smrtí na kameru, tak tady mi to až tak nevadilo. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama