Reklama

Reklama

Operace Mekong

  • Čína Mej kung che sing tung (více)

Obsahy(1)

5. října 2011 dojde na řece Mekong k vraždě 13 čínských rybářů, kteří převáželi 900 000 pilulek metamfetaminu. To odstartuje společnou operaci Číny, Thajska, Barmy a Laosu, jejíž cílem je objasnit, k čemu toho dne skutečně došlo, a hlavně dopadnout drogové dealery, kteří za tím stojí. (LangiJ)

Recenze (42)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neskrývaně prostoduchá propaganda, která je o to horší, že nefunguje ani po žánrové stránce. Černobílé charaktery, co jsou vám ukradené, vedou dialogy, ze kterých se chce až brečet, a nasazují hrdinně životy v nerealisticky přepáleně bayovsky pojaté zaměnitelně uzívané tuctové akci na první signální. Choreografie kontaktních scén sice dobrá je, ale zběsilým střihem je zcela zabitá. Navíc je to tak vybájené, že už to snad ani nesnese označení "na motivy skutečných událostí". Přitom zrovna takhle zajímavá a nosná látka si vyloženě říkala o seriózní procedurální přístup. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AGRESI OPLATÍME AGRESÍ. NAŠI ELITNÍ POLICISTÉ Z PROTIDROGOVÉHO UDĚLAJÍ Z ŘEKY MEKONG BEZPEČNÝ PRŮCHOD PRO VŠECHNY!…“ /// Rozumnej příběh z ráje pro zločince…, ale bavit stejně bude hlavně mix čínsko-thajský akce. Protože je to žlutej film, sympatie k postavám se omezujou hlavně na ty dobrý a zlý. Ale stačí to bohatě, páč speciální jednotka ani drogová mafie se s tím neserou. Kosej se v obchoďáku, na silnici, v džungli i na vodě, takže rejpavci se zmůžou maximálně na moudra vo nesmrtelnosti. Akční drogová krimi jednohubka, která může kromě skutečnosti nabídnout dost zajímavý akce. 3a½! (jak je u Dante Lama mým zvykem). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zajímá mě, jak si vedl (v Thajsku) nástupce Khun Saa. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dante Lam je pašák a všechny jeho filmy skončily u mě čtyřmi hvězdy a Operace Mekong není výjimkou.Tentokrát si vybral poměrně drsné prostředí drogových dealerů což není pro HongKong příliš typické. Jsou zdě děti se zbraněmi, které hrají ruskou ruletu, šňupou koks, no nekouká se na to příliš hezky, ale já neobvyklé věci uvítám rád :D Akce je poměrně dost a je slušná, finále má téměř půl hodiny a připomíná řežbu v Džungli z Ramba. Naštěstí je film drsné Rko a špičková technická stránka lahodí oku ( především výbuchy aut, či slow motiony aut ve vzduchu). Dost dobré. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Based on real events and state propaganda. Dante Lam v žoldu Číny - na jednu stranu méně jeho obvyklého kýče, přepáleného patosu a osudovosti, ale tím také méně jeho osobitého stylu. Operace Mekong tak má jedinou přednost, a sice, že ukazuje, že i Lamovy nejblouznivější výtvory měly vlastně něco do sebe. Tady je jen vyprázdněné řemeslo, které má dodávat pompéznost propagandistické báchorce, jenže když už po několikáté uvidíte kompozičně totožný záběr z jeřábu nebo okaté CGI efekty v čele s blbě řešenými greenscreeny, začíná to být spíš směšné. Navíc Lam nepokrytě kopíruje ikonické akční sekvence minulosti v čele s nákupákem z Police Story a táborem v džungli z Predátora nebo desítek laciných akčňáků z vietnamské války. ()

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

V případě čínských remaků zdaleka ne všechny importy ze západu vedou na východě k respektováníhodným nebo alespoň přijatelným výsledkům . ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dante Lam mi celkovo sedí, v Hong Kongu prakticky rozbehol moderný akčný film, strieda žánre a aj keď ma všetky jeho filmy neoslnili, aspoň pri nich vždy platilo, že ma bavili podľa atraktívnosti témy. Preto som sa na Operation Mekong veľmi tešil, predsa len téma špeciálnej jednotky v boji proti vplyvnej drogovej organizácii z oblasti zlatého trojuholníku ma veľmi zaujíma a preto som aj čakal prvotriedny veľkolepý akčný film, ale sklamalo ma to. Dejovo sa to snaží pôsobiť čo najveľkolepejšie, takže sa tu rieši plno postáv, miest a udalostí, kvôli čomu sa tu síce stále niečo deje, ale aj tak to nedokôže výraznejšie vtiahnuť. Menej je niekedy viac a poznám viacero krimi thrillerov s touto témou, ktoré ju zvládli podstatne lepšie. A tak sa na to síce dá bez problémov pozerať, nudiť sa tu moc nedá, ale to je tak všetko. A môžu za to aj slabšie postavy, od filmu takéhoto formátu by som teda čakal hviezdnejšie obsadenie, ale mňa tu bavil vlastne iba hlavný hrdina Zhang Han-Yu a možno ešte trochu sympatická Joyce Feng, ktorá ale nemá moc priestoru. Už ani Eddie Peng ako partner hlavného hrdinu si ma moc nezískal a zvyšok je už úplne nevýrazní, dokonca aj záporáci. Akcia zase pôsobí dosť rozporuplne, je jej tu celkom dosť, technicky je až na pár detailov prvotriedne zvládnutá, je rozmanitá, takže nechýbajú prestrelky, súboje, naháňačky na rôzne spôsoby a ani explózie, pôsobí veľkolepo a aj výber lokácií mi vyhovoval, ale celkovo tomu chýba ten správny náboj a nemá to ani moc zapamätaniahodných momentov. Je to jednoducho ten typ akcie, na ktorý sa behom sledovania dobre pozerá, ale chvíľu po skončení si mám problém spomenúť na niečo konkrétne, čo ma zaujalo. Ale keby som mal vybrať to najlepšie, tak určite celé finále, predsa len na špeciálne jednotky v džungli som mal vždy slabosť, aj keď som čakal trochu viac a tiež sa mi celkom páčili súboje, ale boli krátke a zase tak moc ich nebolo. Inak technicky tu nemám čo vytknúť, Dante Lam takéto filmy točiť vie, takže je to modernejšie a veľkolepejšie, než väčšina konkurencie. Takže to jedno pozretie neľutujem, ale čakal som určite viac v takmer každom ohľade. Chcelo by to atraktívnejší dej, lepšie obsadenie a aj zaujímavejšiu akciu. Takto je to len mierny nadpriemer. 62% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V minulosti jsme viděli nejeden asijský akční film, tehdá šlo většinou o kapslíkové záležitosti promísené bojovými uměními, které dokáží vychutnat snad jen milovníci tohoto konkrétního žánru. Doba pokročila a Číňani začali točit celkem solidní akčňáky. Tenhle je prý dokonce natočen na základě skutečné události. Byl jsem na to celkem zvědav. Mám rád to prostředí džunglí a delt Mekongu a atk jsem si říkal, že pořádná akcička elitní tým versus narkomafie by nemusel být špatný. Nu a celkem to ušlo. Džungle v blueray rozlišení a barvách byla skvostná, úžasné byly i některé akční scény... Hrdinové byli správně drsní, ale když šlo o vzpomínku na přítelkyni, nešlo se daleko pro slzičky... Ta asijská potřeba diváka dojímat je otravná a završila to fotka v závěru. Přesně když si ji hoši fotili tak jsem si řekl - aha, tady to někdo nedá... :-). A taky že jo. Dobrej byl zloun se svým zlatým ákáčkem :-) ! Trochu mne překvapilo, že policie neschrastila nějaké krapet lepší vrtulníky, ty tři barevné helikoptéry nad džunglí vypadaly jak vyhlídkový let ze slevomatu a drsnost nabušeného komanda jaksi narušovaly. Závěrečná Rambo přestřelka ve člunech mi jen připomněla zlatou éru asijských akčňáků, kdy hrsina schytal stovky kulek a přesto řídil, střílel, plaval a vůbec dělal vše to co má správný Rambo dělat, když jsou po něm zlouni :-). Herci kupodivu moc nepřehrávali a film se obešel i bez nezbytných grimas, které jinak asijské filmy např. v ,,humorných'' momentech provázejí a to zde bylo fajn! Snad bych dal i víc, ale ukecaný prostředek lehce nudil a tak dávám za tři balíčky bílé dobroty v prášku... * * * ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dante Lam je akční mazák, boj proti drogovému obchodu ve zlatém trojúhelníku pojal po svém, takže pořádně akčně, ale nikoliv nutně až tak nadsazeně, pokouší se míchat efektní akční scény a syrový realismus, nebo ho alespoň dovedně předstírat (scény mučení, vybuchujících min atd.). Film do Vás pumpuje kubíky adrenalinu, Eddie Peng je akční hvězda, kterou je radost sledovat poslední tři roky, nečekal bych, že tenhle typ rolí mu tak sedne (The Rise of Legend, Call of Heroes aj.). Do příběhu, kde hlavní pachatel zla je nedosažitelný burácí symfonické, dynamické OST Henry Laie (kéž CD vyjde brzy). Kamera, akce perfektní, jak se Čína stává velmocí, tak tento film krásně ukazuje na jaké úrovni jsou, snímek je vysloveně technofetišistický, drony sledující, omezující komunikaci, vozítko s náložemi, puška střílející za roh atd. křičí z toho snaha, podívejte se, jak jsme silní! Ale já jsem ohromen a beru to, navíc, ačkoliv postavy tady nejsou nějak moc rozvedeny a téma zlatého trojúhelníku zpracoval dokonale Derek Yee v Protege (2007), tak Operace Mekong má nohu s pedálem od plynu proklatě nízko, nenechá Vás vydechnout. Normálně by to bylo za tři a půl, ale kontinuální akce a geniální německý ovčák z policejní jednotky si mě omotaly kolem prstu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové .. no .. nemastné neslané. Mínusy : nezáleží vám na postavách, dost dlouhá stopáž, kde se místy opravdu nudíte, bez soundtracků, občas až komické scény. Plusy : Bingo, celkem solidní akční scény se slow motion, pěkné prostředí džungle, dobrý příběh. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdá se že Vánoce přišly o něco dříve. Je to více senzace chtivé než vážné, ale film má měřítko a energii, které soupeří s Hollywoodskými blockbustery. Drogy jako globální problém. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film chce být možná až moc epický a právě tím si podráží nohy. Pokud by to byla čistokrevnější akční jízda s přestřelkami, bylo by to fajn. Bohužel větší část filmu jsou nepovedené digitální efekty, které zabíjejí jinak slušné akční scény. ()

faced 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezděčná parodie všeho: filmařské rutiny, žánru, ba i mě samotného v přítomnosti umělecky pravdivé dvouhodinové rekonstrukce nedávné události úspěchu při potírání drogového obchodu dechberoucími triky v průběhu dramatické společné operace současné Číny, Thajska, Barmy a Laosu. Navíc aktuálně a současným jazykem! Teď už to chápu: Dante je síťové rozhraní mixážních konzolí značky Yamaha. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Dante Lam. Spickova akcia doplnena nezazivnou dejovou omackou. Spracovanie drogovej situacie v Zlatom trojuholniku by si zasluzilo serial typu Narcos. Lam sa to pokusil nahustit do jedneho filmu. A paradoxne to je ovela väcsia nuda ako by to mohlo pôsobit v serialovej podobe. Pretoze tam je strasne vela postav, z ktorych sa kopa doslova len na chvilu mihne a tak som si nestihol k ziadnej vytvorit vztah. Nakoniec ma najviac mrzela smrt roztomileho psa. Dokonca viac ako postavam sa Lam venuje pôsobivym zaberom na exoticku krajinu, ktorych tu je habadej, az som mal pocit, ze sledujem nejaky cestopis. Zapletka je proste podana dost odtazito. Jak nejaky politicky film s mnozstvom postav, z ktorych kazda sleduje svoje vlastne zaujmy. No a akcie tu nie je tak vela, aby to nezacalo casto nudit. Ale aspon je natocena kvalitne a prehladne. Snazi sa pôsobit co najrealistickejsie, takze nejakych prehnanych scen sa nedockame. Aj CGI je väcsinou v akceptovatelnej kvalite. Trochu ma stvali len spomalovaky pri nahanackych, ktore im uberali na dynamike. Bitky su len kratucke, ale neskutocne drsne a bez ocividnych dratov. Najviac ma bavila prestrelka a nahanacka v obchodnom stredisku. Zaujme aj prestrelka v lese jak z Ramba. Takze aj ked sa Lam pokusil o ambiciozny film so serioznou tematikou, tak mu nakoniec z toho vysiel klasicky plochy akcny film. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi průměrným hodnocením a čtyřmi hvězdičkami, jelikož se však jedná o opravdu intenzivní akční nářez, tak by mi bylo blbé tenhle matroš neocenit. Největší problém vidim v tom, že ačkoliv mě bavil úplně každej z tý jednotky, každej je něčim specifickej, tak jsem si k nim nemohl vytvořit citové pouto, poněvadž je film napumpovanej akcí. Takže ačkoliv mi všichni (krom záporáků) byly sympatický, nejvíc mě mrzela smrt psíka. Cením Danteho, že to neukázal na plný záběr :-) akce je fakt plno. Přestřelky s nekompromisním ratingem, bitky, honičky, plno kaskadérských kousků, nějaké to stealth, exploze. Intenzivní náhul. Střílečky jsou taktický, plné gestikulací, plno bouchaček, speciální jednotka v uniformách a pokreslenými xichty - pro to mám fakt slabost :-) souboje jsou prvotřídní, perfektně sestříhaný a špičkově nasnímaný, možná krátký, ale choreografie se soustředí na okamžité eliminace pomocí smrtících chvatů a jsou adrenalinové. Přirozeně využité slow motion během bouraček, všechny ty jumpy, bouračky jsou tak super, herci i kaskadéři ze sebe vydávaj absolutní maximum. Monumentální ozvučení mi hladilo uši, lítaj tu oslepovací granáty, kouřové, smrtící... masakr! A veškeré akční scény jsou precizně nasnímané. Některé záběry mě i šokovali (děcko v obchoďáku s uzinou, či děcka co odpálí policejní stanici). Akční scény jsou navíc realistické, průstřely šťavnaté a zřetelné, film je dost nekompromisní. Tajil se mi dech, kurva! Možná ještě hudba mohla být více znatelná a nějakej motiv, kterej bych si mohl zapamatovat. Kvalitní práce jinak :-) každá akce mě bavila, ale pokud bych měl vybrat nějakou nejzásadnější, tak poslední souboj na nože, je nejdelší, špičkovej, kontaktní a dynamickej a používaj se tam nejlepší chvaty. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chcel by som tento snímok aspoň v niečom pochváliť. Zrejme by to mala byť jeho akčná stránka. Lenže ani pri tej, mi nenapadá žiadne vľúdne slovo. Okaté vylepšenia pomocou zlého CGI, to proste k veľkorozpočtovému akčňáku nesedí. O zvyšku radšej mlčím. Jeden z minimálne zábavných a strhujúcich žánrových filmov za posledné roky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Furt po sobě všude možně střílejí šikmooký vopice se šikmookými policisty, asi tam jde o nějaké drogy, je to o ničem a hrozně dlouhý a zase režie a scénář stejná osoba - ti lidi nejsou vůbec sebekritičtí, když si režírují vlastní scénáře. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akčních filmů je velké množství, a tak ty, které chtějí zaujmout, musejí něčím vynikat. Snímek "Mei Gong he xing dong" vyniká například tím, že je poměrně syrový a drsný, což je přece jen osvěžující oproti americké produkci, která je mnohdy v tomhle ohledu impotentní. Příběh také není špatný a výkony místy překvapivě civilní a dobré. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Drsný náhled do prostředí drogových dealerů ve Zlatém trojúhelníku, který je natočen podle skutečné události. Netušila jsem, do čeho jdu, jen že půjde o drogy, takže jsem čekala něco ve stylu Drogová válka nebo Operace: Bílá bouře a abych pravdu řekla, ani jsem od toho filmu moc nečekala. No a výsledek mě dost překvapil, některé záběry byly fakt drsný, jiný se mi zas hodně líbily a hlavní herecká dvojka policistů si skvěle sedla. Konec v džungli mě zas přenesl o pár desítek let zpět, kdy po džungli ještě pobíhal Arťa, Sly nebo JCVD. Přeloženo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně koukatelný film se skvělou poslední půlhodinou. Pokud v tom někdo opravdu cíleně hledá propagandu, lituji obětí na lodi, kteří vlastně slouží k blbým kecům. Naše kinematografie se zatím moc k ničemu nezmohla, že... možná to bude tím, že žijeme v jiných podmínkách a o doslovné bídě si můžeme nechat zdát. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Priemerný akčný film odohrávajúci sa v peknom prostredí, nakoľko je však inšpirovaný skutočnými udalosťami tak sa jeho námet nedá hodnotiť. Čo sa spracovania týka v úvode je predstavovanie postáv pomerne chaotické a ucelenejší dej je až v druhej polovici filmu. Drogy, detský vojaci a prostredie je fajn, avšak prehnané akčné scény a čínsko-thajské kung-fu nie sú tým, čo nadchne úplne každého a tak sa nakoniec bežný divák dočká priemerného, trochu zbytočne dlhého akčného filmu. Za zmienku ešte stojí veľmi zle spracovaná scéna, počas ktorej chcú priznanie vymámiť zavesením človeka na lano z vrtuľníka, ktoré pôsobí príliš amatérsky a kontrast medzi vybavením a výstrojov policajtov vo filme a na záverečných fotkách z procesu a počas zadržania v skutočnosti. ()

Reklama

Reklama