Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/7 Krásná práce. Díky platformám typu Netlix je dnes možné realizovat něčí vlhké sny. V tomto případě vlhké sny Ryana Murphyho o tom, jak se po válce Hollywood změnil do skutečného Dreamlandu. Už jen proto stojí se na to podívat. Pokud patříte mezi diváky, kteří se na první dobrou budou dobře orientovat v odkazech na skutečný poválečný Hollywood, máte vyhráno. Je to svěží odvážný seriál, který respektuje menšiny a zároveň miluje glamour a hvězdy. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Parádní jednohubka, kterou bych klidně přirovnal k Tarantinově nedávnému Tenkrát v Hollywoodu, i když v pohledu na Hollywood nemohou být víc odlišní. Ale v obou dvou případech je perfektní obsazení, parádní dobová hudba, skvělé kulisy, vše propracované do nejmenšího detailu a prostě stejně geniální zachycení doby a genius loci Zlatého věku v LA. A do toho stejně pohádkové finále z alternativní historie. V čem se tohle dílo zásadně liší od Tarantina, který tento věk pojímá až naivně idylisticky, je, že je zde Hollywood podroben kritice. A tato sebekritika (i když občas naschvál zobrazena přehnaně) je víc než vystihující a dokáže i laikovi prezentovat kontroverze Hollywoodu, které jsou i dnes hojně debatovány a to konečně i v rámci široké veřejnosti. O to si snímku cením víc, protože pouze sebereflexí se nějaký obor může posunout někam dál a vydat se směrem ze zajetých kolejí. Škoda že podobných sebekritických mainstreamových snímků nevzniká více. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo zlé, práve naopak netflix sa snažil. Sedem dielov určite stačilo. Ale čo treba vytknúť je to lgbt kde páchajú všade, aj do starého Hollywoodu. Ďalšia chyba je žáner, proste dráma ma málokedy baví. Taký slušný priemer ale určite. Herci zahrali veľmi dobre. Aj to prostredie z produkcie filmov bolo dobre zvládnuté. 3* ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tohle někdo myslel vážně? Solidní výplach mozku a exemplární ukázka toho, jak se proti rasismu, homofobii a diskriminaci žen bojovat nemá - takhle to lidem násilím mlátit o hlavu může mít jedině opačný efekt. Hollywood je místy zábavný, ale jakmile se od humoru přejde do vážnější polohy, tak je až komicky špatně napsaný - v podstatě na úrovni telenovely. Ten závěrečný cukrkandl na Oscarech je už pak daleko za hranou parodie. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohádka pr všechny, co mají rádi staré filmy. Kolikrát jsem si při sledování starých klasik říkal, o co mohly být filmy v té době lepší nebýt středověkého Haysova kódu. Kolikrát jsem si říkal, proč to prostě někdo nezkusil a nenatočil něco odvážnějšího. Tenhle seriál je o tom, jak by to mohlo vypadat, kdyby to někdo udělal. Zezačátku mi to přílišné odchýlení se od reality tehdejšího Hollywoodu trochu vadilo, ale nakonec jsem pochopil o co se tvůrci snažili. Je jasné, že realita by byla úplně jiná a většina aktéru by se pravděpodobně ocitla na blacklistu nebo ve vězění :-) Dobová atmosféra 40. let je samozřejmě úžasná, herci super, Laura Harrier nádherná, nejvíc cool postava byl pro mě majitel benzínky a pasák Ernie. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)
  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama