Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Trailer 1

Série(3) / Epizody(24)

Vyšetřování dceřiny smrti uvrhá policejního komisaře do boje s mafií, policií i vlastním svědomím... Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (vynikající Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů. Vedle Ulricha Thomsena se v seriálu objeví celá plejáda předních dánských hvězd: Trine Dyrholmová, Katrine Greis-Rosenthalová, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas a další. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele *CARNIFEX* k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Nesmierne vydarená, krimi konverzačka bez akcie, kedy jeden “výsluch” na vlastnú päsť strieda druhý a takto zaradom, kým skladačka do seba nezapadne. Veľmi vydarená, pomalšia, avšak dejovo pútavá záležitosť .. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Pokračuje sa v nastolenom trende osvedčenej šablóny z prvej série, kedy jeden dialóg strieda druhý, akurát že sa zamenilo garde, keďže detektíva vymenila (ex)manželka, ktorá zhodou okolností vo svojej profesii psychologičky natrafí na "panáka", ktorý vedome/nevedome odkryl karty skôr, ako možno chcel/nechcel. V prvom rade musím povedať, že prvá séria hraničiaca kvalitou na úrovni piatich hviezd, ďaleko prevyšuje túto druhú. Tá totiž miestami postráda logické aspekty správania hl. postavy, pričom najmä v jadre pôsobí viac dejovo naivne, než seriózne. Každopádne, za mňa sa stále jedná o solídnu, detektívnu konverzačku, ktorá si (asi) ľahko nadpriemerné hodnotenie zaslúži, nakoľko predsa len, svojou formou spracovania, môže evokovať dojem originality. Odkaz pre diváka: osve NEKUKAŤ, dejovo nadväzuje, uvidíme čo prinesie tretia, i keď človek tuší, ako to celé dopadne .. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Opäť jedna konverzačka strieda druhú, pričom táto štruktúra je zvládnutá viac neslušne. Základom úspechu sú teda opäť zas a znova dialógy, ktoré rozhodne spĺňajú vysoké kritériá. Lenže, kým všetko prvých päť-6 epizód šliape ako má po všetkých stránkach, záver už tak premakaný rozhodne nie je. Ono, nedá sa tvrdiť, že by nebol úplne akceptovateľný, no predsa len, chcelo to silnejšiu intrigu, ktorá by tento zaujímavý námet tak nejak, dôstojne uzavrela. ()

Reklama

Reklama