Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Hanka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně špatní herci v hodně zbytečném filmu. Nechápu, proč Dušan Rapoš trávil dva roky nad něčím, z čeho nakonec ustříhal brak s názvem Ženská pomsta. Úplně trapný Zedníček a Mišík v epizodních rolích, příšerná Vondráčková s ostravským Rudou i Dana Morávková. Film bez jakéhokoliv vkusu, soudnosti a rozumu s otřesnou hudbu plný amatérské filmařiny a herectví. Snímek, který absolutně nepatří na trh, maximálně tak na TV Barrandov. Ale to fakt vážně. Místy to dokonce připomíná filmy Evy Toulové a Tomáše Magnuska. ()

Berta 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil i když nemám ráda filmy tipu reklamy na bohatství. Ale tady je to součástí výpovědi. Je to vlastně filmový vtip, Ba co více než vtip, jsou to zhmotněné a filmem zachycené emoce, které asi cítí každá podvedená žena, Proto také emoce zasahují i muže a vesměs většina recenzí a hodnocení psaná muži je odpad! Äno jsou to primitivní emoce, které se derou na povrch u většiny podvedených a oklamaných a pánové přiznejte si, že kdyby ten film byl natočen obráceně, ta, že by se mstili muži, tak hodnocení by bylo shovívavější, Ano, děj je trochu nelogický, trochu přehnaný, prostředí a finanční možnosti pro většinu diváků za hranicí nejodvážnějších snů, emoce bez skrupulí. Ano ale díky tomu to je obraznější a vypovídající. Zhrzená manželka v zástěře píchající vidličku do pneu manželovy felicie nebo stříhající manželovy montérky,  by asi tolik filmového materiálu nezabrala a v celku by to zas až tak moc výmluvné nebylo. Takže za mne dobrý a děkuji za to, že někdo dokázal přes toto skvělé a neokoukané obsazení vynést vtipnou formou na povrch to, co cítí téměř každá žena. A berme to jako bláznivou komedii a ne horor a návod jak zruinovat mužské pokolení. ()

Reklama

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Přehlídka tradičních klišé od A po Z a zase zpátky. Předvídatelné a účelové. Co se zrovna nehodí do krámu, to neexistuje, co se hodí, to přifoukneme, zveličíme, nadsadíme. Veškerá vtipnost pomsty na úrovni něco rozbít, zničit nebo aspoň narušit zdraví. A jako bonus - již také klasická - úlitba ženské části publika: "holky, nejdřív se musíme odreagovat!" a šup do kosmeťáku, ke kadeřníkovi nebo na nákupy kabelek a hadříků = provětrat manželovu kreditku... K popukání... Když k tomu přidám mizerné herecké výkony (jen přehrávání ve snaze vzbudit tlačením na pilu smích) a jako pěst na oko působícího dřevěného Koháka spadnu až do spodních vod současné české komedie. Smutné... ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat, že jsem s tímto hodnocením dopředu už tak trochu nepočítal, ale i přes svá omezení jsem divákem vcelku pružným, takže jsem byl připraven použít i větší množství hvězdiček, kdyby se přece jen zadařilo. No, nezadařilo se. Opět šlo o jednu z typických českých komedií poslední doby, v nichž slouží velmi chabý scénář jen jako základ pro implementování product placementu. Jinak to byl tedy vskutku velmi uvěřitelný příběh z běžného života, vždyť kdo z nás občas neodhodí Ferrari jako prázdnou plechovku od piva, že? Dialogy byly samozřejmě tradičně na pěst. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ženská pomsta mi tak trochu připomíná přehlídku nesympatických volů a krav, přičemž o ubohosti scénáře se radši nebudu konkrétně zmiňovat. Omlouvám se za to přirovnání k dobytku, ale nic příhodnějšího mě nenapadlo. Z herecké sestavy jsem se bez jistého sebezapření dokázala dívat pouze na Jakuba Koháka, což nepovažuji za dobrou reklamu pro film. A jestli tohle měla být vtipná komedie, tak pocházím nejspíš z Marsu, protože jsem se vůbec nezasmála. Jednu hvězdičku dávám za kupodivu celkem obstojné zakončení této prapodivné taškařice. (15%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)
  • Při natáčení Jana Paulová spadla z koně a musela na pozorování do třinecké nemocnice. (SONY_)

Reklama

Reklama