Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Maq 

všechny recenze uživatele

Potenciálně dobrý scénář zasloužil vycizelovat a mnohem lepší produkci. --- Nevím co jste viděli, kolegové. Kostýmy dobové moc nejsou. Hudba určitě ne. A špičkoví herci, kteří si své role užívali? Copak tam měl někdo roli? S výjimkou Vyskočila, jenže ten nikdy špičkový nebyl. --- A najde se zde už konečně někdo, kdo má trochu jasno o pojmu "středověk"? Byl to rok 1611, vážení, 1611! Podle vás skončil středověk nejspíš až s dobytím Bastily, ne? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takovéhle nenápadné filmy mi v dnešní tvorbě chybí ze všeho nejvíc. Ono to ze začátku vypadá trochu jako pohádka, ale je to pěkné drama. Navíc je to film z období konce vlády Rudolfa II., kdy už mu mozek nesloužil a povolal k obraně své poslední zbývající koruny (české) pasovské žoldnéře. Pasovští pak rabovali po celé zemi, jelikož nedostali zaplaceno, posléze je Petr Vok z Rožmberka vyplatil rodinným stříbrem. Na pozadí těchto událostí se odehrává náš příběh. Pasovští jako hladová zvěř běhají po rožmberském panství a v zádech mají Vokovy vojáky. Kdokoliv je může svobodně zabít. Tonoucí se i stébla chytá, natožpak tajuplné lahvičky....80% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poslední propadne peklu je připomínkou časů, kdy filmové studio Barrandov fungovalo díky státním subvencím jako plnohodnotné filmové studio s leckdy docela ambiciózní žánrovou produkcí. Jakkoliv se v jeho případě trošku na mém vztahu ke snímku projevuje nostalgie, film snese přísná měřítka kladená na dobovou žánrovku. Tyhle projekty nikdy nepatřily mezi levnou záležitost a tohle nevypadá lacině. Řekněme si upřímně, kolik srovnatelné žánrové produkce u nás vzniklo od rozpadu produkčních skupin a privatizace Barrandova. Docela temná, dobrodružná podívaná z doby těsně předcházející třicetileté válce s talentovanou Michaelou Kudláčkovou v hlavní roli. Celkový dojem: 80 %. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh je viacmenej určený mladšiemu publiku - kúzelná flaštička plniaca priania, dobrodružstvo muzikanta a malého dievčaťa, ktoré sa časom utriasava. Mňa to však extra nechytilo. To malé dievča mi prišlo od začiatku nesympatické a jej totálne upišťaný hlas iritoval ešte viac. Možno vykreslenie doby počas 30. ročnej vojny bolo v pohode, obsadenie estónskej hviezdy Bruna O'Yu si tiež možno pochvalovať, ale inak pozitíva končia. Fajn, že to nebolo dlhé. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Někteří uživatelé (namátkou Malarkey či honajz) by si měli zopakovat dějepis na základní škole, když označují 17. století za středověk. Na počátku 16. stol. bych to ještě toleroval, ale od nástupu Habsburků na český trůn již nelze mluvit o ničem jiném, než o novověku. Oceňuji zachování staročeského slova "píšťala" jako pojmenování pro pistoli, vzniknuvší již v době husitské, které po obměnách v ostatních jazycích, jež je převzaly, dalo světu označení, které užíváme i my, tedy onu "pistoli". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral vtedy 14-ročný komparzista Petr Nůsek, ktorý sa na natáčanie neuvoľnil z vyučovania, ale išiel "poza školu". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama