Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál musel v mladosti naraziť každý, kto nebol sirota, pretože potom žil so svojou mamou. Veľmi profesionálne natočený americký seriál s jasným ťahom na trochu odrastenejšie ženské publikum. To bolo samozrejme hotové z čistého charakteru a zasneného pohľadu tu doslova božského Richarda Chamberlaina. Podobný prípad, ako Sever proti Juhu, ale ten sme ako chlapci mali radšej. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo to nenazvali vták v tŕní. Ani neviem koľko dielov a koľko minút z toho som videl, ale to, čo som videl ma nezabavilo, nenadchlo a nedalo mi veľa zmyslu. Ako veriaci som pre to hľadal pochopenie a nejaký zmysel. Niečo možno ušlo a nastolilo to pár otázok a názorov, riešení, či pripomienok, ale celkovo to bola nuda. V jednom diely schádzala hlavná herečka po schodoch, kde upútala kňaza a ak sa mám priznať aj mňa, ale to mi najviac utkvelo v pamäti a ostatné len ťažko, až vôbec, čo znamená, že to asi naozaj za veľa nestálo. Toto nebola romantika podľa môjho gusta. ()

Reklama

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knížku je tu jak píše Lynn tlustá bychle kterou jsem se prokousla a stálo to za to. Tento seriál je hezký příroda je sice na můj vkus trošku suchá přípomíná horkou Saharu z čehož je mi vedro.Ale jsou tam i krásná města. Příběh je to romantický a napínavý a taky smutný Rachel Ward a Richard Chamberlain jsou užasní ráda se na to dívám je tu vytižená nádherná láska Meggie a Ralpha který se zmítá mezi láskou k Meggi a bohu. A taky život na Droghedě kde to její obyvatelé neměli jednoduché museli se potýkat se suchem a pak taky se zničujícím požárem a k tomu ještě se smrtí manžela Fiony a taky její přehlížení Meggi jako by ani nebyla snad jen pouhý vzduch vůbec jsem se nedivila že se zamilovala do Ralpha. Myslím že tehle seriál by také měli pouštět ve Vatikánu hlavně papežovi aby viděl jak je celibát zbytečný a jak je to proti přírodě a co vlastně způsobil. ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se autorům nepodařilo vykreslit právě dilema otce Ralpha. Scény s Meggie tak vyznívají až kýčovitě romanticky nebo podivně nepřístojně. No, některé příběhy se lépe čtou než sledují na plátně. Nimcéně pro milovníky knihy by i tento seriál mohl být příjemným zážitkem. Richard Chamberlain - skvělá volba! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stát se dokonalým knězem, skrz něhož je plně prostoupen Bůh a nebo vstoupit nástrojem, jenž slouží kněžím v celibátu jen na čůrání, do Meggie? Tohle dilema je dovedně zakódováno do názvu, který je však již léta mylně uváděn jako Ptáci v trní. Ona muka nerozhodnosti, zdali sobecky milovat toho tam nahoře nebo ženu svého srdce, vystihuje původní název literární předlohy, kde je první podstatné jméno v singuláru a předložku "v" nahrazuje předložka "na", ale dosti pohanských komentářů, vždyť je to o lásce.. Nesmrtelné romantické drámo o zakázaném vztahu na pozadí kostelních varhan a bečících ovcí, co již několik dekád něžně zraňuje srdce dívek a dam u televizních obrazovek a naplňuje nejen kapesníky vlhkostí. Zatímco průzkumy uvádějí, že 90 % mužů má při milování oči otevřené, tak stejné procento žen je údajně ponechává "wide shut" a já úplně vidím, jak si některé z nich představují Richarda bez kněžské sutany. Zapeklitým paradoxem milostného světa pak zůstává, že on si při milostné scéně s Rachel Ward představoval se zavřenýma očima někoho, kdo mívá oči otevřené, ale jak se říká, v lásce a válce je dovoleno vše.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)

Reklama

Reklama