Reklama

Reklama

Loupež století

  • Argentina El robo del siglo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2006 se skupině nenápadných zlodějů pod vedením Luise (Guillermo Francella) povedl heroický kousek, když dokázali vyloupit pobočku banky Banco Río v Acassusu v Argentině. Dodnes je tato loupež považována za jednu z nejsmělejších v historii, kdy tým lupičů musel předvést nejenom neobyčejnou zručnost, ale i důvtip, sehranost a profesionalitu. Natočeno podle skutečné události. (C0r0ner)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (61)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

5 chcipákov ide vykradnúť banku a ono im to skoro prejde. Celá tá vykrádačka bola ale ladená skôr komicky a tak nevyzerala až tak dôveryhodne, ak to malo byť podľa skutočnosti. To bolo asi aj účelom, urobiť to vtipne, ale pochybujem, že celé to naozaj vyzeralo takto amatérsky a ono to skoro vyšlo. Dannyho 11 sa tvári veľmi vážne a Loupež století je prakticky o tom istom, ale tvári sa presne opačne. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Svižná Argentinská heist movie podle skutečné události. Pět looserů před životním krachem jde loupit do banky. Herecké obsazení je dobré a finty k získání odměny jsou nápadité. Přesto samotná vykrádačka působila dost komicky bez špetky napětí. Postarší strýcové se chovali jako děti. Na sobotní deštivé odpoledne film jak dělaný. 6/10 ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A teĎ mi řekni, jo, kolik si viděl argentinskejch filmů? Jako čistě argentinskejch :o). I pro mě je tohle prozatím velmi neprobádáné území :o). Ale jestli to takle maj se všema filmama, tak se teda je nač těšit. Tenhle film mě opravdu hodně moc bavil. Sice je to o vyloupení banky, což se objevuje asi tak v tisíci jinejch filmů, ale tohle zpracování má grády a jak by řekl doktor - je to forsáž! A to nejen díky tomu, že hlavní mozek bandy je imrwhere vyhulenej :o). Hudba parádní, herci úžasní, příběh dokonalej (podle pravdy) no a konec, tak ten je nejvíc... Mučas gracias argentino ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Jakákoliv chytře naplánovaná bankovní loupež je atraktivní téma. A pokud v ní tahá ruka zákona za kratší konec provazu, tím líp. Aspoň já to tak mám. Kdybych byl majitel banky, nebo jeden z těch co si v ní ulívají miliony, možná bych to viděl jinak. Už jen fakt, že se jedná o film na motivy skutečného loupežného přepadení a nese žánrové označení komedie vypovídá o tom, jak veřejnost vnímá lupiče a jak policii, resp. banky. Přitom ona to ve skutečnosti žádná legrace nebyla...nikdo nevěděl, že se nebude střílet a zabíjet. A lupiči jistě nebyli tak sympaticky mouloidní, jako jejich filmoví představitelé. Nicméně zpětně se jeví nejen loupež století, ale i další osudy lupičů dostatečně zábavná na to, aby se mezi svérázné komedie zařadit mohla. Je to natočeno zručně, herecky není moc co vytknout, takže fajn oddechovka s argentínskou příchutí a současně vítaná alternativa hollywodsky přestylizovaných akčňůvek. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chuantorénova pětka si s naprostou lehkostí, šarmem a elegancí vytřela prdel Oceánovou jedenáctkou, přičemž pět neznámých argentinských cigošů nonšalantně vymazalo všechny ty profláklé držky a Frančela, jihoamerický klon Dočolomanského a Lindy, charismaticky vyklůnoval i Žorže. Asi nejostřílenější scenárista světa, pan LaVida Misma, poskytl neotřelé noty, a ač to při vlastní loupeži patrně až taková hladká taškařice určitě nebyla, spektákl je z toho fikaný, svěží, příjemný, napínavý a opřekot ubíhající jako zhulený mastňák před orgánem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v argentínskej metropole Buenos Aires. (MikaelSVK)
  • Podle zpráv se této záhadné bandě zlodějů, která v národní televizi ztrapnila argentinskou policii, ušlo v hotovosti a cennostech téměř 20 milionů amerických dolarů. (Piercee)
  • Ve skutečné loupeži, když tým speciálních sil konečně zaútočil na banku, sedm banditů sledoval akci živě v televizi, zatímco počítali peníze a jedli pizzu. Přitom si mysleli, že je to živé vysílání. Televizní stanice pustily zásah operace s 30minutovým zpožděním, protože předpokládaly, že gang bude sledovat zevnitř banky, a nechtěli je upozornit, že se blíží razie. (Piercee)

Reklama

Reklama