Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako parodie je tu nedostatek nápadů a zábavy. Neustálé opakování jak to bylo v Noci oživlých mrtvol nefunguje, jak mělo a i když je závěr trefný, celkově film působí hloupě. Asi nejpříjemnějším okamžikem bylo svlečení jedné dobře stavěné herečky na hřbitově s pár pořádnými záběry:)). Viděna televizní "přístupná" verze na MGM (což podle informací je okleštěné o pár "super" scén, možná proto nízké hodnocení:)). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem kult. Tenhle zombie kousek má hned několik nej. Vedle nejodpornějšího shnilýho zombíka všech dob dostaneme tu nejultimátnější pankáčskou partu hrdinů jaká se kdy vůbec dala sestavit, dále nejhutnější hudební podmaz a nejdrsnější bad end (pro hlavní hrdiny) jakej si dokážete představit. Nemluvě o tom, že film i když je natočenej celkem ve vážným duchu, tak obsahuje i spoustu skvělých komediálních hlášek a skrytých velmi černohumorných narážek. Nezapomeňme pak na striptýz Linney Quigley za doprovodu úderný osmdesátkový muziky a nejvíc nezničitelný zombie v historii žánru. No kult, šak už jsem to povídal.100% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Return of the Living Dead". Skvelá vec. Výborný horror. Jeden z mojich najobľúbenejších zombie titulov. Oproti filmom kráľa tohto žánru George A. Romera, ktoré tiež zbožňujem, je to viacej odviazané. Netvári sa to tak vážne, ale i tak to má potrebnú, hustú atmosféru. Skvelú prácu tu odviedli aj na tom ako stvárnili oživlé mŕtvoly. Desivé masky. Jednoduchý príbeh, perfektný soundtrack. Tento film obsahuje viaceré pôsobivé scény z márnice, krematória, cintorína, na ktoré nikdy nezabudnem a vždy si ich rád pripomeniem. ***** ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu blbá slátanina, která těží z Romera a jeho úspěchů. Co se mě týká, největší chybou je doslova nesmrtelnost všech zombií a taky to, že si za a) udržely intelekt a za b) jsou ukecaný jak ženská na pavlači. Romero se dokázal vyhnout trapným scénám, scénám čistě pro efekt, hloupým vtipům a dokázal do svého díla kromě pitomých žvástů vložit i ducha. Návrat oživlých mrtvol je ale jen bezduchá hloupost, která se pokouší lacinými fórky a zbytečně přemrštěnými jednáními hladových mrtvých (i přemrštěným vzhledem) vyrejžovat trochu peněz. Přeci jen mám radši, když je toto téma bráno vážně a bez zbytečných přehnaných nechutností. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorová komediální jízda od začátku do konce. Film nemá ani chviličku hluché místo a jeden neuvěřitelně vtipný nápad střídá druhý. Opravdu parádní zábava, která nestárne. Jednotlivé postavy jsou k pohledání, stejně jako útočící zombíci. Film skrývá tolik nenápadných vtipných a odkazujících momentů, že si jich divák poprvé nemá šanci všech ani všimnout. Navíc perfektní hudba, která vše skvěle dokresluje. Na svoji dobu výborné masky. Gorefest se sice nekoná, ale to vůbec nevadí, tohle je prostě něco jiného. Film si jde vtipně, ale sebejistě svým vlastním směrem a na zavedená klišé nekouká. Spolu s Raimiho a Jacksonovými splattery jeden z nejzábavnějších horrorů 80. let. Dal bych klidně i plný počet, nebýt některých opravdu velmi slabých hereckých výkonů, které se vyloženě třískaly s jinými, vyloženě excelentními... ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno