Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (19)

Anthony Hopkins

  • Marek Vašut, který měl možnost být jeho kolegou při práci na České spojce (2002) komentoval, že "nebyl vždycky v nejlepší náladě, ovšem on už na to taky má právo - zvlášť když točí scény, kdy je sešněrovaný do těžkého kožichu a venku je třicet. To byl trochu nerudný a já se mu vůbec nedivím. Jinak byl ale velmi přátelský, komunikativní a především, na scéně to byl vždycky kolega. Mimo natáčení si zachovával spíš odstup, a když měl volno, sedl si někde stranou a četl si. Pro mě bylo ale hlavně zajímavý sledovat ho při práci. (...) Třeba to, že se ve svých letech chová, jak bych to řekl... naprosto ekonomicky, v tom mi připomínal Rudolfa Hrušínského. V podstatě nedělá nic, jen to tam tak 'sype' - a pak udělá něco neočekávanýho. Jsou to spíš nuance. Prostě profesionál, kterej to má 'v paži'. Je na něm samozřejmě znát už jistá 'únava materiálu', jeho projev je velmi úsporný - nikdy ale na úkor věci." (NIRO)

Joel Schumacher

  • Herec Marek Vašut krátce po vzniku filmu Česká spojka (2002) komentoval spolupráci s režisérem takto: "Musím říct, že Joel Schumacher byl zatím vůbec nejzábavnější režisér, s jakým jsem se setkal - hlavně proto, že byl v naprostý pohodě. Je to vysloužilej hipík, přes šedesát, kost a kůže, ale s copánkem - a s velice pohnutým životem. Ví se o něm, že byl závislej na alkoholu, na drogách, podle vlastních slov i na sexu, ale ze všeho se vysekal a teď už 'sjíždí' jen filmy. Člověk se setká i s režiséry, kteří jsou mladí, mají vysokou hladinu testosteronu a potřebu dokazovat sobě i okolí, že jsou pány na place. To Joel nemá zapotřebí. Pamatuju si například krásnou situaci, kdy jsme se ráno sešli u scény, která byla podle mě velmi vtipná, měla asi pět stránek. Byl tam Chris Rock, byl tam sir Anthony, byl tam Peter Stormare. Nás čurdařů se samozřejmě nikdo neptá, co si o scéně myslíme, ale přišel Joel a říká: 'Ahoj Tony, rozumíš přesně tomu, co se má v týhle scéně odehrávat?' - 'Ne.' - 'A ty, Chrisi?' Ten taky řek že ne a Joel povídá: 'No a já taky ne. A když tomu nerozumí režisér, kdo by tomu měl rozumět,' a škub, stránka v hajzlu, z pěti stránek byly nakonec dvě a šli jsme na přestávku. Prostě pohoda, jakou člověk zažije málokdy." (NIRO)

Peter Stormare

  • Herec Marek Vašut vzpomínal na jejich spolupráci při tuzemském natáčení České spojky (2002): "S tím jsem se spřátelil nejvíc, i když jsme se jen málokdy bavili o práci. Spíš jsme se šťouchali kvůli hokeji, povídali jsme si o ženskejch, ale taky třeba o daních. Ve Švédsku jsou daně úplně zoufalý a právě kvůli nim ve třiceti emigroval do Ameriky, kde v tomhle ohledu není žádnej problém. Taky jsme se bavili o tom, jak hrát Rusy... Hrozně jsme se spolu nasmáli, právě proto, že zná evropský reálie, který většině Američanů nic neříkají." (NIRO)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama