Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní béčková podívaná z 80-tých let v podobě lehce komediální americké upířiny, které vévodí démonický Kiefer Sutherland a dvojka dobových in hochů Corey Haim a Corey Feldman. Jmenovaní hošani jdou po krku bandě upírů, která se pod vedením Sutherlanda prohání po floridských plážích na silných motorkách za doprovodu rockové muziky i nezbytného plástevního disca a po jejich nájezdech někdo občas mizí. Příběh není nijak objevný. Lehce zdecimovaná americká rodinka si to přivalí na Floridu, aby mohla složit hlavu u svého dědy, a starší syn se díky sličné slečně zaplétá s partičkou upírů. Avšak dobré herectví, velmi slušné efekty, sada parádních hlášek, pár krvavých scén a punkový nádech dělá z tohohle béčka velmi solidní zábavu. THE LOST BOYS se dočkali pokračování až po jednadvaceti letech, přičemž první z nich nese přívlastek THE TRIBE. Pokud mám THE LOST BOYS shrnout, tak se jedná o nenáročnou, ale kvalitní hororovou zábavu, jež zavání rodinným filmem na nedělní odpoledne, a které s klidným svědomím nasolím čtyři hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tahle upířinina moc nechytla a film jsem začal více sledovat až tak po 30 minutách,až když se Jason Patric začal proměňovat v upíra. I přes čtyřhvězdičkové hodnocení má u mě film několik mínusů. Nejvíce mě vadil Corey Feldman. Jeho filmovej brácha byl v pohodě,ale on jakoby teengrovskej lovec upírů mi prostě nesedl. Vohozenej jak Rambo jezdící na kole a se svojí mimikou obličeje sem se musel smát,ale když přišly na řadě jeho hlášky tak to bylo v pohodě. Film jakoby místy nevěděl,zda se má brát vážně nebo komicky. A to takové nevím jak bych to nazval "poetické" záběry a tak. Jinak co je plus jsou dobře zvládnuté efekty a způsoby zabijení upírů. Kiefer Sutherland nebyl zrovna nejlepší volbou pro jednu z hlavních rolí,ale dařilo se mu zahrát to co se po něm chtělo. Hlášky Corey Haima jsou super a celkově,tam kde zasáhl humor jsem se smál a tam,kde mělo být napětí bylo. Hudba se vydařila,stejně tak i kamera upíří pohled na ně z letu. Dohromady se jedná o lehce nadprůměrný horor o upírech s trochou tou dávkou komedie. Ale váhal jsem jestli dát tři hvězdičky a nebo čtyři. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je sice již od začátku velice zajímavá, ale na pořádnou upírskou jízdu si musíme počkat docela hodně dlouho. Do té doby se totiž tvůrci zmohli pouze na útoky z pohledu upíra, který svou oběť odnese mimo záběr kamery a divák je tak ochuzen o nějaké ty pikantní záběry. Všechno nám pak ovšem vynahradí velice svižná a průbojná druhá polovina, kdy přijdou na řadu i již zmíněné bitky s upíry a jejich neslavné konce. Několik scén bylo velice pěkně natočených, především pak ta s vanou a přestože se u nich diváci určitě nebudou třást hrůzou, tak se docela solidně zasmějí. A to byl právě režisérův úmysl, protože o tom mají hororové komedie být. Samotné masky sice patří do kategorie spíše těch průměrných, ale se správným podsvícením a načasováním mladší diváky určitě přeběhne mráz po zádech. Samozřejmě nesmím opomenout ani bravurní hudební doprovod, který měl pod patronátem Thomas Newman, ale svůj podíl na něm měli i Danny Gould a Steven Tyler se svými skladbami. 75% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Klukovské dobrodružství dvou bratrů z osmdesátých let - i s těmi příšernými vlasy a oblečením - jenom tentokrát na upíří téma. Upřímně řečeno jsem se vůbec nenudila a film svou nadsázkou dnešní generaci připomene Buffy, Angela nebo True Blood. Výlet do doby, kdy byl Hollywood, na rozdíl ode dneška, skutečně zábavné místo. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Film není z daleka perfektní, ale skvělý je určitě. V 80. letech měl každý strach experimentovat, jen Joel vyložil karty na stůl. 97 minut, kterých uteče jako voda. Děj, který místy graduje, místy se člověk zasměje i ty scény v závěrečném masakru jsou skvělé. Neberme v potaz klasickou upíří vykrádačku, ve kterém jistojistě dobro zvítězí a vždy se objeví nějaký ten zádrhel. Film berme jako pohodovou odpolední hororovou mlátičku, se skvělými hereckými výkony. Kiefer, Jason,Corey,..... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Film bol natočený za 3 týždne. (beso74)
  • Do úlohy starého otca sa počítalo s jedným z dvojice hororových veteránov Keenan Wynn and John Carradine. Prvý menovaný tesne pred natáčaním zomrel a druhý bol ťažko chorý. Do úlohy Davida bolo zamýšľané obsadiť Jima Carreyho, na základe jeho predošlej skúsenosti so stvárnením upíra vo filme Once Bitten (1985). Úlohu nakoniec získal Kiefer Sutherland. (beso74)
  • Film se natáčel v Santa Cruz v Kalifornii. Santa Cruz ve španělštině znamená "svatý kříž", který dělá upíry zranitelnými. Ve filmu se fiktivní město jmenuje Santa Carla. (Lucbric)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama