Reklama

Reklama

Dopis pro krále

(seriál)
  • Nizozemsko The Letter for the King (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý chlapec musí doručit tajnou zprávu, na které závisí osud celého království. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již s ohledem na rok vzniku předlohy je jasné, že toto není (a nemá být) zástupce novodobého přístupu k fantasy žánru. Ne, tohle je (a má být) černobílá pohádková naivní fantasy o partě děcek. Ano, je to do značné míry rytířská variace na Narnii (ne filmovou, ale tu seriálovou ze Studia Rosa) bez tradiční fantasy havěti a mluvící fauny. A ne, není na tom vůbec nic špatně. Pokud vám svého času sedly klasiky à la Willow, tak tohle je ze shodného ranku. V rámci necelých pěti hodin to nikdy neztrácí tempo (cenou za to je na hlavu postavená logika výskytu a přesouvání postav ve druhé polovině či finální díl, který působí jako sestříhaný ze dvou), děcka vesměs nejsou otravná, hlavní představitel je vyložený sympaťák, tvůrci se nebojí "lacině" využívat dechberoucích krás Nového Zélandu v exteriérech a tuzemských hradů v interiérech a... A vůbec, pokud chcete (až na jeden sympatický zvrat) přímočarou nenáročnou výpravnou dobrodružnou pohádku pro celou rodinu na jedno odpoledne, tak není třeba hledat dále. Pokud naopak hledáte "novou Hru o trůny/Zaklínače", tak hledejte dále. | S1: 4/5 | ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Když je mou nejoblíbenější postavou kůň, je něco špatně. Počáteční rozstřel děje a parta noviců vypadá nadějně a snad i vtipně. Jenže během dílů všechno postupně zešedne a vygraduje v posledním, kdy poražení záporáka mi přišlo pouze smutně úsměvné. Ani trochu se to nepodobá dobrodružnému příběhu, jaký bych si představovala. Hlavně, že tu je hlavní postava afroameričan, v partě je asijská holka a doplňujeme to homosexuálním zašimráním. Chjo :) ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nešetrilo sa na výprave, lokalitách, kostýmoch.. a napriek tomu to tvorcovia na plnej čiare trestuhodne zbabrali. Tak parádny materiál mali v rukách.. a musím sa čestne priznať, že už mi tá korektnosť začína liezť hore krkom.. nuž, to je asi skôr môj problém, to nech si posúdi každý sám. Veľmi by som si želala, aby tento príbeh natočil niekto, kto to má v hlave lepšie zrovnané. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

The Letter for the King je v podstatě jednoduchá fantasy určená zejména pro mládež. To, že se jedná ale o jednoduchou fantasy pohádku, neznamená, že je to špatná minisérie. Možná je překvapení, že všichni známější evropští herci zde mají pouze vedlejší party. Hlavní představitelé jsou totiž děti a překvapivě obsazení herci byli poměrně sympatiční v těchto rolích. Natočené je to velmi dobře a navíc příběhově to není zbytečně roztahané. Největší plus však vnímám v překrásných lokacích novozelandských a i těch českých:-). Lehce nadprůměrná věc; mezi 3/4 hvězdami. Souhlas s komentářem uživatele DaViD´82. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Letter for the King byl jeden z těch očekávanějších seriálů, které měl Netflix naservírovat během března. Knížku neznám, ale údajně jde o jednu z nejlepších nizozemských knížek pro mladé za poslední padesát let. A tak očekávám, že by to měla být taková slušná zábava pro celou rodinu. Je třeba si od začátku přiznat, že nejsem úplně cílová skupina a spíš než porovnat s Game of Thrones či Witcherem je tohle patří spíše do kategorie seriálů jako Merlin nebo Once Upon a Time. Snad ještě víc zaměřené na mladší publikum. A pokud něco takového přijmete, tak věřím, že vás čeká slušných šest epizod. Příběh mladého Tiuriho, který se snaží zavděčit nevlastnímu otci a následovat rodinnou tradici, se vlastně rozbíhá až v závěru první epizody. Není to sice kdovíjak originální a určitě vám bude připadat, že už jste tohle nebo tamto někde viděli. Na druhou stranu to má slušné efekty a za těch šest epizod uteče v rychlém tempu. Takže jestli hledáte rodinnou zábavu, tolik možností zase není a Dopis pro krále tak možná bude stát za zvážení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Minisérie se natáčela v České republice a na Novém Zélandu. (Yardak)
  • Napříč díly se objevuje řada českých historických památek. Jmenovitě hrady Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Křivoklát a Kost. Kromě toho filmaři natáčeli také hojně v přírodě Středočeského kraje. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama