Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

MM11 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen za lahůdkového Jacka Nicholsna, protože Sandler je "svůj", což mi zrovna moc nesedí. Dalším tak trochu nevyužitým potenciálem byla úloha Marisi Tomei, která plátno obývala opravdu málo a ani v těch pár chvílích zázrak nepředvedla. Můžeme to chápat jako potlačení ostatních postav, jejíž zastínění způsobily dva hlavní hrdinové. Ti došli do konce známou stezkou a na konci si dokonce připraví pointu. To se cení. ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se Kurzu sebeovládání upřít nedají. Nápad a slušné herecké obsazení- Tímto však bohužel výčet kladů končí. A. Sandler, hrající protentokrát úsporně s neměnným výrazem věčného otloukánka, marně drží krok s mistrem psychoušských rolí J. Nicholsonem. Ten, ač ukazující jen svůj komediální standard, představuje pro diváka opravdový vrchol snímku. Co nás tedy čeká? Nikterak převratný děj, dostane se i na křečovité, rádoby humorné scény nemající s pojmem bláznivá komedie absolutně nic společného. Věřte nebo ne, ve druhé části filmu se dokonce objeví něco nebezpečně připomínajícího gradaci. Samozřejmě jen z dálky. A „překvapivý“ závěr uvede věci „na pravou míru“. Happy end na N.Y. stadiónu aneb možná přijde i Woody Harrelson. Nějaké to poplácání po zádech, zamáčknout slzu a rozvalit se spokojeně v křesle. A proč taky ne. Právě jsem úspěšně absolvoval Kurz sebeovládání. Stálo to dost velkou námahu, nevypnout film už v půlce. 50% ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedii, která nepobaví, nemůžu hodnotit příliš kladně. Rozdíl v talentu a herectví pánů Sandlera a Nicholsona byl, je a bude neuvěřitelně propastný a snad jediným pocitem, který jsem si z tohoto snímku odnesl, byla podivná chuť zamorodovat toho šílenýho psychouše (naštěstí ztvárněného s charismatckou chutí), který mi lezl na nervy více než hlavnímu hrdinovi - Mr. Nicholson: smekám. A pak také neschopného scénáristu a režiséra, kteří si se zvoleným materiálem neporadili. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Typ komedie, od které nic nečekáte a ani se vám ničeho převratného nedostane. Prostě film, na který se podíváte v pátek večer s rodinou, když zrovna není nic jiného na práci. Adam Sandler, v roli plachého dobráka a Jack Nicholson, jako jeho psychiatr, který určitě není z těch, co by své pacienty léčili v pokoji na pohovce. Klasická Sandlerovka s pár sexistickými vtipy, která nijak nevyčnívá z daného žánru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Dave (Adam Sandler)  a Buddy Rydell (Jack Nicholson) odjíždějí z kláštera, kde si byli vyřídit účty z mládí, vyjedou polní cestou na silnici a přejedou dvojitou žlutou středovou čáru. V následující scéně je však ve zpětném zrcátku vidět čára jednoduchá, přerušovaná, bílá. (eltazar)
  • Když jde Dave (Adam Sandler) směrem k letištní kontrole, má na rameni tašku. Poté, co se rozloučí s přítelkyní, ale po tašce není ani památky. (Mr.Hudson)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)

Reklama

Reklama