Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (403)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy a Gerarda Butlera mám rád. Ale musí to vyjsť na jednotku. Greenland nemá nič spoločné s Grónskom, napriek tomu som sa pri príchode kométy k Zemi cítil nejaký uzimený. Ono tento disaster movie nič neprináša nové. Zobrazuje paniku a bezprávie, ktoré ovládne ľudí s prichádzajúcim koncom. Gerard s rodinou musí stihnúť lietadlo, ktoré je jediným únikom pred istou smrťou. Okolo neho je všade chaos a vlastne na to sa to celé zameriava. Ľudia sa zásobujú toaleťákmi. Som si istý, že režisér sa inšpiroval koronou. Na to netrebalo žiadny asteroid. Stačilo pohroziť soplíkom a ľudia rabovali obchody a brali po 200 kíl múky aj u nás. Rýchly spád, tempo rovnomerne rozložené, na katastrofu sa dlho nečaká. Príde aj rabovanie a vy neviete či sledujete naozaj tú korona krízu alebo hnutie black lives matter. Herecké výkony ženských postáv boli pre mňa maximálne hysterické a liezli mi na nervy. Ide však o jeden z tých lepších katastrofických filmov, a preto pridám na hodnotení. Finále ale mohlo byť výrazne lepšie. S tým lietadlom to bolo nereálne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebudem veľmi kritický, pretože nie je k čomu. Niektorí užívatelia hodnotia priemerne len preto, že je tu málo trikov. No ja som si naopak práve preto film užil. Komornosť filmu sedí, vzťahy medzi postavami sú kvalitne rozobrané, možno by som pridal pár scén s dedom (už postarší ale stále dobrý Scott Glenn), ale inak spokojnosť. Trikov bolo pomenej, ale nechýbali mi, snáď len tá 300 metrov vysoká tsunami, tú by som rád videl. Butler sa krotil, poznáme ho o dosť akčnejšieho, ale je dosť dobrý herec, aby ustál aj tieto polohy. Celé sa mi to zdalo pomerne dosť realisticky podané, čo je pri podobných filmoch skôr vzácnosť. Celý film je podaný ako road movie, stále sa musíme niekam dostať, ide o čas, ktorého nemajú postavy mnoho. Už je to nejaký čas, čo som videl dobrý katastrofický film. Greenland ním je. 80%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No co k tomuhle až školometsky schématickému "blockbusteru" napsat... Dédy Buttler, který má manželské problémy se starou (pěkná brazilská běhna), se kterou má tak tuze roztomilého synáčka, až jsem se z něho několikrát pozvracel, překoná všechny překážky a vyřeší všechny postapo (vlastně preapo) situace a dostane svou rodinu do bezpečí. A na konci zacvrdlikají dva šukající ptáčci, což samozřejmě značí šťastný konec a začátek nového života pozemského. Tečka. K tomu několik otřesných dějových debilit (vede návrat pro inzulín), megatrapná pozitivní rasová diskriminace (černí rádi zachraňují bílé před jinými bílými), takže ze scénáristického hlediska kýčařský hnus par excellence, čistokrevné komerční hollywoodské svinstvo. Z kameramanského taktéž (ano, opět moje "oblíbená" poskakující ručka), takže zbývá ocenit jen vizuál... Ale když nad tím tak přemýšlím - opravdu chci dát třetí hvězdu jen za pár digitálních výbuchů, latinskou flundru a jeden záběr působivé islandské krajiny? Ne, nechci. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to sice na plný počet, ale dovolím si tu hodnocení trochu navýšit, protože jsem velký fanoušek katastrofických filmů, ale bohužel za posledních 30 let se jich povedlo na vysoké úrovni možná tak 5. O to víc vyčnívá tento počin, který je skvěle zahraný, má velmi reálný koncept a v některých chvílích umí zarazit do sedačky a přestože se tam najdou hluchá místa, tak ve mně zůstává dobrý pocit :) Takže ***** ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Podobné jako Geostorm a to nejen díky Butlerovi. Rozdíl v kvalitě filmů, je ale obrovský. Geostorm byl špatný snad ve všem, kdežto v Greenlandu se to povedlo. Má to dobrý scénář, napětí, triky přesně akorát a herci hrají jak mají a hlavně nepřehrávají. Stopáž bych sice trošku sestříhal. Naopak bych přitvrdil v chování postav. I té krve by tam mohlo být více. Jinak, ale je to pro mne milé překvapení, protože od Butlera, už dobré filmy moc nečekám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)
  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama