Reklama

Reklama

Léto 1944: Walter, mladý německý voják, bojuje již ztracenou válku a je na cestě na východní frontu, když je jeho vlak vyhozen minou do vzduchu. Naštěstí přežije a je místo toho poslán do malé jednotky v polských lesích obklopené partyzány. Protože sadistický velitel nařizuje vykonávat skutečně brutální činy, je brzy rozpolcen mezi smyslem pro povinnost, pocitem viny a svým svědomím, a neusnadňuje to nijak ani jeho láska k polské partyzánce Wandě, která s ním čeká dítě. (Viasat)

(více)

Recenze (55)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděla úplně jiný filmový příběh než většina zde diskutujících. Život samozřejmě přináší i absurdní situace, které se dají jen těžko vymyslet. Tohle ale bylo pro mě poněkud silné kafe. Romantická dějová linka byla zbytečná. Očekávala jsem kvalitní válečný film, ale nedostala ho. Dokoukala jsem díky mé vrozené zvědavosti. Jednu hvězdu dávám tvůrcům za odvahu tento film natočit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byť celkom slušná emotívna záležitosť, pretože tu divák k tomu nájde všetky predpoklady - hlavná postava, ktorá bojuje s morálkou, zakázaná láska s nepriateľom, odlúčenie, prebehnutie, hľadanie, nájdenie.... Avšak spolu to akosi nefungovalo, čo dávam na vrub slabšej réžii. Priemer. 60/100 ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, že film trvá 3. hodiny neznamená, že to bude velkofilm. Cože vy mi nerozumíte? Tak jinak použiju třeba Blockbuster…Bože, jak tohle slovo nesnáším a všem co ho používají ,místo našeho krásného Trhák, se budu do konce života smát. Německý přeběhlík a Polská partyzánka, kurna to bude romantika, že nestačíte měnit kapesníčky! Stopáž je nevím proč vražedná, děj je celkem v poho, ale tou stopáží ztrácí. Konec je hodně utopistický. Za mě průměr. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Je Prebehlík dobrý film? V rámci možností. Je názov adekvátny? To je diskutabilné. Očakával som ťažký vnútorný boj, pohnútky, ktorými by sa riadil a menil strany kvôli prospechu alebo tak. Proste agitku na to aká je vojna zlá a ako Rusi boli skvelí a všetci k nim prebehovali. Nebolo to ale úplne tak. Stal sa len obeťou systému. Bol verný vlasti a k Rusom ho zlákal len kamarát, ktorý mu tak zachránil život. Prechod k Britom tiež nebol taký, že chcel, veď systému veril, pracoval pre neho. Keby bolo na ňom neodišiel by. Záver je už len čistá túžba vidieť bývalú lásku. To jediné bolo trochu vytrhnuté z kontextu a asi niekoľko divákov túto jeho pohnútku nepochopí. Pre mňa to ale nie je prebehlík v tom pravom slova zmysle. Čo sa filmu týka, prvý diel z "fronty" fajn, aj keď nejaká bojovka tam nebola. Druhý je už len mix útekovky a úradničiny s vyrovnávaním sa s minulosťou a každodennosťou na pozadí. V rámci TV filmov veľmi dobré. 3 z 5 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jedná se o válečné drama, ve kterém se sice nebojuje až krev stydne v žilách, přesto o válce vypovídá mnohé. A trochu té romantiky spojenou s krásnou hudbou filmu určitě nezazlívám. Kdy jindy potkat osudovou lásku, než ve vyhrocené době, v níž jde člověku o život. První díl je poutavější a napínavější než druhý, nicméně celkově mě příběh o německém dezertérovi do řad Rudé armády zaujal natolik, že si ho budu ještě dlouho pamatovat. (80%) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Polsku a Německu od 5. června 2019 do 31. srpna 2019. (sator)
  • Přes šedesát let ležel román Siegfrieda Lenze v šuplíku. Až když autor zemřel, podařilo se knihu „Überläufer“ („Přeběhlík“) konečně vydat a měla velký úspěch. (sator)
  • Když ruští vojáci zatknou na ulici bývalého poddůstojníka Wilhelma (Rainer Bock), tak mu během toho spadne klobouk na zem. V dalším záběru ale leží klobouk na jiném místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama