Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který pracuje s velice ožehavým a citlivým tématem, ale který úplně nefunguje sám o sobě. Sound of Freedom vzbudil nemalé rozpaky, ale pod obří kontroverzí se skrývá průměrný film, který v první třetině tlačí na city, ale rozbrečet dokáže maximálně ženy v domácnosti případně ty diváky, pro které je filmovým vrcholem drama z Hallmarku. Jako thriller film nepřináší dostatečné napětí a jako životopisný film je zase šíleně zkratkovitý a zjednodušený. Co vše pozvedává z ubuleného TV snímku je kamera, která se sice na sílu snaží o wallpaperové momenty, ale je skutečně tím jediným, co připomene film, který si zaslouží promítání v kině. I přes veškerou kritiku se nejedná o vyloženě špatný film, ale jeho důležitost je pouze v tématu a ne ve zpracování. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Brutálny rozruch na sociálnych sieťach okolo tohto filmu mocno zalomcoval mojou zvedavosťou, lebo to, čo sa o ňom písalo, mi takmer nedalo spať! Kecy, že Hollywood sa snaží film stiahnuť z kín a podobne, sa mi drsno pohrávali s mojou predstavivosťou a teda som chcel film vidieť stoj čo stoj. Mno,  nejedná sa síce o žiadny hardcore odhalujúci pedofilných reptiliánov z Hollywoodu pijúcich krv nemluvniat, ale o obyčajný thriller s dramatickým presahom. Pozeralo sa mi naň dobre a chvíľami som ani nedýchal, takže dávam štyri hviezdičky nakoniec i napriek tomu, že som očakával úplne niečo iné. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připaven nechat se snímkem Sound of Dezolé urazit jakožto agresivně hloupou QAnon propagandou, byl jsem připraven vzít jej na milost jakožto solidně odsýpající thriller, ale nebyl jsem připraven na to, že to bude tak ukrutná nuda. Absolutně nevzrušivé ve všech ohledech, "thriller pro důchodce". Dění okolo řádově zajímavější. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když hlavní roli filmu, co je trnem v oku Hollywoodu a potažmo i woke movement, obsadíte samotným Ježíšem, v roli federálního agenta, zachránce (sv. Timoteus). James Caviezel s Melem Gibsonem chtějí natočit i dokument. Film pracuje v dostačujících náznacích a proto má i přes tématiku nízký rating, což byl od tvůrců slick move. Je zajímavé číst o sabotážích, kterými se snaží elity film zdiskreditovat. Welcome to planet Earth. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krimi/Drama/Thriller dle skutečných událostí na téma únosu dětí a jejich následné sexuální zotročení. Alejandro Monteverde natočil film, kolem kterého se stal velký rozruch a v zámoří se stal nečekaným finančním hitem. Film má silné poselství na citlivé téma a rodičům se na film nemusí koukat příjemně, byť na žádné explicitní scény nedojde. Za mne šlo o takovou light verzi Vegového Small World, který si pedofily vzal na paškál bez příkras a tam servíroval hodně silné kafe, na které se nekoukalo hezky ( kdo neviděl doporučuji), takže se bohužel nemůžu vyhnout srovnání. Příběh se zaměřuje na federálního agenta ( James Caviezel), který se rozhodne na vlastní pěst zachránit dva sourozence, kteří byli nedávno uneseni. Režijně je film na slušné úrovni, herecky taktéž, chytání pedofilů v úvodu bylo fajn, občas to mělo i takovou temnější atmosféru, ale většinu času film plyne pomalu a nic moc zajímavého se neděje. Zaujalo aspoň finále z Kolumbijské džungle, které tomu dodalu trochu exotiky a potěší i reálné záběry v závěru. Celkově vzato slušný film, který poukazuje na únosy dětí, kterých čím dál v současnosti přibývá, což je opravdu šílené a děsivé. 6/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)
  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama