Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (187)

Radko 

všechny recenze uživatele

Láska medzi zločincom a policajkou v efektnej žuvačkovej bublinke so zaujímavo poprehadzovaným dejom a minimálnym obsahom. Zopár žartíkov poteší (najviac ma dostal trezor plný parochní a samozastrelenie). Stredná časť filmu odohrávajúca sa medzi útekom z väzenia a záverečnou lúpežou je jedno efektné nafúknuté nič; romantické scény pôsobili ako vystrihnuté z televíznych seriálov. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

George Clooney sa zhostil hlavnej úlohy naozaj dobre a ľudsky. Jeho Jack nie je blbeček ani génius, srandista ani superman. Je proste tak nejako "ľudský". Vďaka dobrému scenáru a dobrým hereckým výkonom sa všetci správajú v podstate realisticky a film vlastne rozpráva príbeh mnohých mierne narušených postavičiek, ktorý sa mohol celkom dobre stať, alebo sa práve teraz niekde v Amerike odohráva - bez toho by to niekoho príliš zaujímalo a bez toho aby o ňom niekto chcel za každú cenu vedieť. Takýto príbeh môže byť zaujímavý, ale pozerať sa na neho dve hodiny v kine a platiť za to peniaze nemusí byť každému po chuti. Medzi obdivovaním hereckých výkonov a precíznej réžií som sa párkrát pristihol, že mi samotná štýlová atmosféra nestačí a čakám na nejakú naozaj smiešnu hlášku alebo naozaj razantný dejový zvrat - a ono nič. On totiž každý film nemôže byť superudalosť a je sympatické, že to pre zmenu jeden z nich o sebe netvrdí a snaží sa "len" prerozprávať zaujímavú knižku, bez automobilových naháňačiek, nekonečných prestreliek a superfrajerských hlášok. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Patří mezi Soderberghovi slabší. K dokonalosti své hvězdné černohumorné komedie přivedl až v Dannyho parťácích. Ani George Clooney s fajn Jennifer Lopez nejsou k zahození. Na metr čtvereční málo hlášek. Jenže Clooney je Clooney. Charisma z něj přímo teče. A Jennifer byla za kočku. 70%. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek, který si na nic nehraje, navozuje pohodovou atmosféru a z průměru ho vytahuje především charismatický George Clooney. Jediná škoda je, že všichni víme, že Soderbergh umí ještě víc. Přesto bez předsudků tento snímek patří k tomu lepšímu, co v žánru komedie/krimi uvidíme. Proč nestrávit 2 hodiny oddechem při tomto příjemném filmu? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale ani dobré. Film nepostrádá Soderberghovy atributy, tedy určité meditativní tempo a atmosféru, poněkud zvláštně volenou hudbu, ale sem se to prostě nehodí, protože tohle mělo být natočeno jako čistokrevná krimi komedie. Překvapivě mi zde nevadila J. Lo, její prkenné herectví se sem docela hodí. Nancy Allen se objeví ve spodní prádle, ale není o co stát. Historka se vypráví na přeskáčku, ale naštěstí ne natolik, aby to diváka příliš mátlo. Příběh je nakonec vlastně docela jednoduchý a než nějaký heist movie jde o obyčejnou romanťárnu, krapet netradiční, ale fakt jen krapet, protože je to vlastně Romeo a Julie v jiném hávu, že? Film zabíjí také zbytečně přepálená stopáž, takových 85 minut by tomu slušelo daleko víc. Když nad tím tak přemýšlím, neurazilo, nenadchlo, a potřebu vidět to znovu nijak velkou nemám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)
  • Scéna, ve které jsou spolu Jack Foley a Karen zavřeni v kufru auta, se musela natáčet 45x. (Karlos80)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)

Reklama

Reklama