Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Začiatok sa dá, ale zbytok je nuda, útrpné tvrdnutie, kecy, prázdnota. Z tej nudy som chvíľami chytal eufóriu, to bolo zvláštne. Pár akcií v kufri, zabitie väzňa, agentka Karen mlátiaca mužov. Mimochodom mám pocit, že Jennifer Lopez vyzerá v súčasnosti krajšie, aspoň teda vo filmoch a vo videoklipoch, než kedysi. Mne sa to nedalo počúvať a pozerať. Rozťahaná kriminálka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, kde George Clooney hraje tu roli, která mu sedne ze všech absolutně nejlíp a dalo by se říci, že nic nového by se od něj nedalo čekat a komedií na podobné téma se s ním natočilo hafo, ale právě tahle krimi-komedie je něčím, co se jen tak nezapomíná, alespoň na mé straně to zaručeně funguje. Slušní herci, kteří jsou všeobecně dost známí, zajímavý námět, který se ponejprvá zdá být okoukaným, ale nakonec překvapí svým průběhem a parádní nevtíravá hudba, která už dost tak podtrhuje příjemnou nekousavou atmosféru krádeží bank, bank a jenom dalších bank. Co také jiného krást, co může být jednoduší, pane Clooney? Možná už jen to kasíno, ale to opět patří do jiného příběhu, žé? --- Mladá paní, počkejte já vám s tím pomůžu. Tohle je práce pro pořádnýho chlapa - ...ale peníze nečekejte. Byl to Váš nápad. - V pořádku madam. Mně stačí to auto. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Filmografie Stevena Soderbergha by se dala popsat jako sinusoida mezi mainstreamem a filmovým artem. Jakožto všestranný tvůrce dokáže Soderbergh úspěšně vykonstruovat funkční žánrový film i atypickou nezávislou podívanou, ve které testuje možnosti filmového vyjadřování (důkazem budiž nedoceněná „ambientní“ sci-fi romance Solaris).Zakázané ovoce je jeho prvním mainstreamovým dílem, kterým zároveň započal sérii elegantních filmů, které spojuje totožný žánr – heist film. Jestliže trilogie Dannyho parťáci, která spolu se Zakázaným ovocem tvoří zmíněnou sérii, kombinovala heist převážně s komedií, pak Zakázané ovoce je více romantickým filmem. Ačkoliv právě romantická linie je ve svém základu jen další variací na známé téma (láska dvou lidí stojících na opačných stranách zákona), právě Soderberghova režie, hravý scénář ozvláštňující vyprávění o časovou nekontinuitu a hlavně ústřední duo sestávající z režisérova oblíbence George Clooneyho a překvapivě obstojně hrající Jennifer Lopez dělají z celého filmu velmi příjemnou a pohodovou podívanou. Soderbergh je mistrem svého oboru, má cit pro časovanou komiku a vedení herců, patřičné scény dokáže obohatit o to správné „erotické dusno“ a s ohledem na své angažování v artové tvorbě nijak překvapivě ozvláštňuje samotnou naraci – vedle nechronologické výstavby syžetu pak poukazuji především na filmový střih, jehož prostřednictvím je atraktivita scény v kavárně/apartmá básnicky řečeno dohnána až do magických rozměrů. _____ Vedle Clooneyho obsadil Soderbergh do menších rolí další své oblíbence – Luise Guzmána a Dona Cheadlea (ten spolu s Clooneym hrál ve všech Soderberghových heist filmech) a v menším partu se zde objeví i Michael Keton, který prakticky zopakoval totožnou roli frajerského policisty z o rok staršího filmu Quentina Tarantina Jackie Brown, přičemž i tentokrát nosí na krku zavěšené ty otřesné brýle se šňůrkou. Zakázané ovoce je precizně natočenou heist krimi-komedií, která nemá žádné vyšší umělecké ambice a jako poctivá „žánrovka“ dokáže více než obstojně zabavit. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sterilné, bez iskry (hlavne Jenifer) a na Soderbergha s velice plytkým pointless záverom. Clooneyho charizma a Cheadleho slizký záporňák sú jedinými svetlými ingredienciami v tejto zúfalo priemernej "tarantinovke", ktorá si zabudnutie a "lukratívny" vysielací čas na N@VE (stred týždňa okolo 22:00) bohužiaľ zaslúži. Škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je typickým príkladom ako natočiť úplne zbytočný film, ktorý je nudný a o ničom. Ako úprimne povedané v tomto bol Soderbergh vždy expert. Jediný film čo mal aspoň aký taký zmysel je traffic a aj ten sa dal spraviť lepšie ale zase na druhú stranu Dannyho trilógia sú asi najpohodovejšie filmíky o zlodejoch aké boli kedy natočené, lenže aj keď u tohoto filmu , kde zvolal skvelý herecký asnábel nedokáže spraviť s tohoto filmu niečo čo nieje takže zo všetkých tých možností , ktoré tento film ponúkal zostala iba obyčajná krimi s komediálnymi prvkami a celkom vydareným koncom , ktorý je ale na škodu ako keby z úplne iného filmu a to je škoda. Cloonney je charizmatický ako sviňa ako ináč a jennifer sexi ako ešte v žiadnom inom filme ale aj keď tu boli herci ako Rhames, Zahn a Cheadle mna osobne potešil štek Samuela " Mace Windu " jacksona. tri hviezdičky s tým že raz to stačilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Scény z Nápravného zařížení Glades byly natočeny ve vězení Angola v Louisianě. 500 zdejších věznů posloužilo jako komparz. (Karlos80)

Reklama

Reklama