Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to jednou viděla a nebyla jsem zrovna na větvi... Ovšem dnes bych to sledovala jedině pod pohrůžkou návštěvy u zubaře. Hudba Michala Davida, třeskutě nesympatický Rudolf Hrušínský nejml. a Ladislav Potměšil, kterak je na stará kolena zmítán pubertou? Před dvaceti lety to možná mohlo divákům stačit ke štěstí, dnes už asi jen těm nejméně náročným a nejsentimentálnějším jedincům. 10%. Za co? Já nevím a nechtějte po mě, abych to zjišťovala... Něco pozitivního snad na té kojotině být mohlo, ne? ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako když ležím v posteli a koukám se do stropu , není tam nic zajímavého ani nic nového. Přesně tak jsem se cítil u tohohle pokračování DISCOPŘÍBĚHU. Jednotka byla podprůměrná , ale tohle bylo mnohem horší ! Michala Davida z duše nesnáším , vtip ve filmu nestál za nic. Trapné , nudné , nekoukatelné. ODPAD ! ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Scénář působil poněkud méně uvěřitelně, jak kdyby ho Soukup po tmě šil horkou jehlou. Potměšilovu podrážděnost zcela chápu, muselo mu bejt jasný, že ten protivnej Hrušínskej nejml. nemůže bejt jeho syn, páč si nebyli vůbec podobní. Ten, kterému prýští nevyčerpatelná energie z každého póru, přeci nemůže zrodit někoho, kdo působí, jak kdyby ho pomocí černý magie vyzvedli z hrobu, kde už pěkných pár let odpočíval, a kdo místo báječný cesty kolem světa si radši zvolí cestu do a z práce a život v jednom bytě s tchyní. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V rámci nočního dvoupromítání v práci shlédnut i Discopříběh 2. Ten film má plusy i minusy. Hlavní úlohu přebírá táta Ladislav Potměšil, který když zjistí že se kluk žení a bude dědečkem chytne druhou mízu a dělá stejný kraviny jako jeho kluk. Někdy je to trapné (děvky, nahota, barvení a ženský hadry), někdo vtipné a někdy geniální (táhni! :D). Nemá to zdaleka sílu prvního dílu, ale jako pohodová neurážející komedie proč ne a 35% je opět dílem nenávisti k Michalu Davidovi. Musím uznat, že jeho songy jsou tu o třídu horší. Je jich jen 7, z toho jedna pomalá úplně o ničem a ty rychlejší jako přes kopírák. Taneční zvuk v roce 1991 byl někde jinde, Michalu Davidovi ujel vlak a zapamatovatelné jsou jen singlové Mám svůj svět a Právě začínáme, které se ale těžko můžou řadit k největším hitům roku. I tak je 35% nezasloužených, za mě 3*. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Pokračování Horáčků, tentokrát ale jsou problémy s otcem a ne se synem. Otec v podání L.Potměšila chytne druhou mízu a ne všem se to líbí. Scénář je poměrně slabý, o tom se nedá moc mluvit, u písniček je vidět, že to je pokračování a moc hitů se nedočkáme. Před odpadem to ale zachraňuje několik scének s Pavlem Novým - Cos to přived? Táhni....:-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Aby režisér Jaroslav Soukup sehnal peněžní prostředky k filmu, podal si do novin inzerát, ve kterém sháněl sponzory. Snímek je proto možné popsat jako „film na inzerát“. (cinemag)
  • Poprvé zde byla v českém filmu k vidění Škoda Forman. (cundak)
  • Ve scéně, kdy otec (Ladislav Potměšil) ukazuje Jirkovi (Rudolf Hrušinský nejmladší), že má 100 tisíc Kč, má otec (Ladislav Potměšil) na nohou pantofle. Když pak peníze vyhodí a přelézá balkon, má však na nohách polobotky. (max21)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama