Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sociolog Víťa Jakoubek je tuctový třicátník, otec dvou dětí. O sobotách pomáhá tchánovi na chatě, přes týden obíhá obchody s nákupní taškou a v práci se marně pokouší uplatnit své znalosti. Jeho nezáživný život, plný zmatků a banálních katastrof, se změní, když dostane od ředitele úkol - prozkoumat hodnotový žebříček čerstvých maturantů. Když si ho na gymnáziu spletou s novým studentem a on se marně snaží omyl vysvětlit, rozhodne se přijmout nečekanou roli, aby snáze pronikl k názorům mladých. Do jeho skutečné identity je zasvěcena pouze ředitelka školy, emancipovaná žena, které se očividně líbí. Zatímco Víťovi se začíná v bezstarostném světě maturantů líbit, jeho rodinný život se dostává do stále větších problémů a roztržka s manželkou Janou se stále prohlubuje. Mezi "spolužáky" tráví pořád víc času, jde s nimi na diskotéku, koupí si oblečení pro mladé, pomalu se sbližuje se spolužačkou Evou a poznává, že středoškoláci dospělými opovrhují stejně jako jejich názory a hodnotami. Situace se vyhrotí, když se třídou odjede na chmelovou brigádu a zúčastní se nočního tahu, při němž studenti zdemolují kolotoč. (TV Nova)

(více)

Recenze (358)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Что вы делаете в свободное время зимой?" "Зимой я не гуляю."     To, čo ešte v 89-tom a v ponovembrovej dobe fungovalo, dnes už zúfalo nefunguje, predovšetkým snaha o humor vyznieva značne rozpačito. Samotná zápletka je poriadne pritiahnutá za vlasy, keď si žiaci maturitného ročníka nevšimnú, že o 14 rokov starší hlavný hrdina nie je ani náhodou ich rovesníkom (a nie, Milan Šteindler nevyzerá mladšie s ohľadom na svoj skutočný vek). Aj Klára Pollertová sa vyjadrila v duchu, že je veľmi nepravdepodobné, aby mu to spolužiaci zožrali. A to, že na postavu Milana Šteindlera, chlapa s takou držkou, letia všetky baby (od žiačok až po riaditeľku), to musí byť akože vtip. Keď tak tento film sledujem s tak veľkým časovým odstupom a už sa nebavím na veciach, na ktorých som sa bavil voľakedy dávno, do popredia vystupujú všetky slabiny, ktoré som predtým blahosklonne prehliadal. Sú to predovšetkým až na výnimky strašne neprirodzené herecké výkony (na čele s drevom v hlavnej role), príšerné dialógy (najotravnejšie sú tie tupé frázy prednesené strojeným prejavom) a ešte aj hrozná 80-ková hudba. Nadčasový film? Ani náhodou! ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler opět skvělý. S tím svým kukučem se opravdu ztratí jak mezi puberťáky, tak důchodci a v roli milovníka je prostě boží. A pak že se Milan "ještě nevyhranil"! ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale asi jsem "jiný". Viděl jsem to nedávno v TV po tom, co jsem se tady mrknul na hodnocení, docela natěšen. Ale musím říct, že jsem byl velice, velice zklamán, až rozhořčen. Vlastně jsem se dodíval jen proto, abych zjistil, jestli se to nezlepší. Vtipné mi to vůbec nepřipadlo, občas jen trošku úsměvné. Jako ty 3 hvězdy jsou takový max, protože na 2 je to zase dobrý, i když, no nevím teď, když se nad tím zamyslím, takže spíše 2 a 1/2. Ale vícekrát už to vidět nechci. Howgh! ()

kebom 

všechny recenze uživatele

- Kdes byl? Má štyricítku a kde ty seš? - No kde by? Na diskotéce.. - Vraž mu ji! Skutočne zábavné dialógy. ()

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Tak toto je tučné retro! Nebyť niektorých vyslovene trápnych scén dal by som tomuto filmu aj 5 hitíkov. Neckermann a Quelle ať jdou do prdele, pravých Čechů ráj obchodní dům Máj! ()

Garch 

všechny recenze uživatele

"Děti domů - odpadky ven" ... Milan Šteindler se moc dobře zrežíroval, když s Halinou Pavlovskou, v těch letech neskutečně trefnou (viz: Díky za každé nové ráno), napsali výbornou "tragikomedii" (ten výraz nesedí, ale lepší nemám). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Komedie u které jsem se zasmál. Třicátník jako agent výzkumník se stane spolužákem maturantů. Šteindler zaperlil, dokonce i v miniroli Pawlowská a Klára Pollertová Trojanová ukázala, že měla hezká prsa. Celkem nadčasový film, jehož námět by se uplatnil i v budoucnu. ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Když člověk bloudí noční periferií, zapadne do Satana velebící hospody, lije do sebe pivo za pivem, škrábe cosi na papír a je prázdnější než sklenice, jež se před ním kupí, pak teprve docení onu výzvu, jež na něj promlouvá z plátna. Jistě, už se tam chystám. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Viac ako komédia ide o dosť depresívnu drámu o strate ideálov v dospelosti s vopred pripravenými a okatými vtípkami. Šteindler je medzi gymnazistami ako päsť na oko a byť mladým mu veľmi nejde. Avšak napriek všetkému sa jedná o koncepčne výborný nápad. Lebo nikto asi nechce skončiť tak, že jedinými záujmami mu bude mäso na sviečkovú a nové poličky... ()

PPalmer 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamiloval.. Do Evičky v podání Kláry Pollertové ♥. Od prvního až po poslední záběr sem se na ní usmíval jako magor. Jako hvězdička rozzářila tuto jinak průměrnou a šedou komedii. Rozesmát mě jen občas dokázal kouzelný "ňouma" Víťa Jakoubek. Jsem rád, že studuju právě sociologii, snad mi jednou také bude svěřen "samostatný výzkum" a budu si tak připadat jako hrdina tohoto filmu. A snad při něm potkám i svoji Evičku. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší komedie století a ne nějaký zesraný děcka s unylejma fotrama ve vlaku na chatu, má milá Emčo. Kadencí deset hlášek za minutu náš Milan s Halinou valcují a nenechají si možná ani uvědomit, že je to chytřejší než se na první pohled zdá. Šteindler měl po tomhle geniálním režijně-hereckém počinu umřít rychlou klidnou smrtí a nedožít se svých eskapád v Panu Mámovi. A že se tady nikdo nikdy nezeptáte, jak se mám já...co? EDIT: je to čím dál tím lepší, až je to nejlepší na světě. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Režie, scénář, hlavní role Šteindler a trefa do černého.Štastná symbioza Šteindlerova neumětelského hraní se potkala se scénářem, překypujícím zapamatovatelnými hláškami. Ke Šteindlerově výkonu se taky výborně hodí jak lehce afektované herectví Duška, Valy nebo Holubové, ale i nevázaná, poněkud cynická mládež v exteriérech konce 80.let. "Jakoubku kolik,je vám vlastně let? No, kolik by mi asi tak bylo? Jako ostatním, přece. Vlastně teda o něco víc. Je mi 19. Teda vlastně je mi 20. Nebo... tak nějak kolem dvaceti. Zhruba 21. - Jakoubku vy nevíte přesně, kolik je Vám let? - Vím. Je mi přesně 22 let." ()

Reklama

Reklama