Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1994 a někteří studenti právě odpromovali. Jako jedna z nejlepších absolventek vysoké školy by měla mít Lelaina Pierce před sebou zářivou budoucnost. Realita je ovšem mnohem těžší. Lelaina pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show. Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících. Aktéry jejího dokumentu jsou promiskuitní spolubydlící Vickie, Sammy, který potlačuje svou přirozenou sexualitu a její nejlepší kamarád Tray, velmi nadaný mladík, ovšem zároveň rebel bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem, ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. A tak se ambiciózní dokumentaristka z ničeho nic ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. Film je režijním debutem Bena Stillera. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to takovej film o procitnutí z bezstarostnýho školního života do reality. Hledání práce, shánění peněz, do toho nějaký to řešení vztahů... Ty vztahy se řešily až zbytečně moc a bez toho přiblblýho romantickýho happy endu bych se fakt obešel, ale jinak se mi to docela líbilo. Potěšila mě taky přítomnost mejch oblíbenejch herců Bena Stillera (v poněkud netradiční roli kravaťáka) a Janeane Garofalo (tradičně asociální postava). Jo a v zajímavostech jsem si přečet, že to byl první film, ve kterym se objevila Renée Zellweger, tak jsem čekal, co předvede a ona se tam jen tak mihla asi na 10 sekund a neřekla ani slovo. Prostě debut jak noha :-) 75% ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Aj keď film sa snaží byť satirický a komentovať generáciu X, môže sa stať, že jeho odkazy a humor nie sú pre každého zrozumiteľné. Významy a narážky môžu byť pre niektorých divákov nepresné alebo zastarané. Na druhej strane, film môže byť tiež vnímaný pozitívne ako retrospektívny pohľad na dobu 90. rokov a na isté aspekty mládežníckej kultúry tohto obdobia. Hudba a niektoré scény filmu môžu byť považované za ikonické a emocionálne. Celkovo platí, že "Reality Bites" môže byť príťažlivý pre tých, ktorí majú nostalgický vzťah k dobe, v ktorej vznikol, ale pre iných to môže byť filmom, ktorý nesplní očakávania. 4/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kolize školních mladistvých ideálů s bolestnou realitou každodenního vydělávání si na chleba se tady vlastně tolik neakcentuje, partička čerstvých absolventů spíše hledá a ujasňuje si své "role" ve světě. S příklonem k obyčejnému milostnému tápání ale začne scénář brát životní zákruty až příliš zostra, čímž úsilí o uvěřitelnou generační výpověď podkopává. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nezavisla romance pod taktovkou meho neoblibence (Ben Stiller) o particce kamaradu, kteri prave dokoncili vysokou a nachazi se v nejistote, jak nalozi ze svymi zivoty. Existencni problemy, zkousky zodpovednosti, zamilovani a krachy v podani excelujicich mladickych (Ethan Hawke a Winona Ryder). Bene zustan u rezie!!! 80% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mám rád Stillera ako komika, ale jeho réžijné začiatky sa moc nevydarili. Keby to točil DiCillo, alebo Crowe, ako autorský film, s rovnakou hereckou zostavou, mohla to byť už teraz klasika. Miesto toho vznikol nedotiahnutý snímok, s nádhernou Winonou, ktorý dávno upadol do zabudnutia. Ale ten 90s feeling je stále fajn. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne Lelaina (Winona Ryder) plače, pretože zarába len 400 dolárov týždenne. V skutočnosti to bolo viac ako dvojnásobok minimálnej mzdy a takmer trikrát nad hranicou chudoby jednej osoby v roku 1994. (Pat.Ko)
  • Keď Vickie (Janeane Garofalo) píše do zápisníka, napíše dátum 26. september. O niekoľko scén neskôr sa Lelaina (Winona Ryder) rozpráva s Michaelom (Ben Stiller) v jeho kancelárii a v jeho počítači je uvedený dátum 21. september. (Pat.Ko)
  • Napriek anti-konzumerizmu Lelainy Pierce (Winona Ryder) na začiatku, tento film obsahuje značné množstvo produktového umiestnenia a odkazov na produkty v dialógoch, vrátane Gap, BMW, spoločnosť The Coca-Cola Company (Diet Coke a Minute Maid), Pringles, 7-Eleven (ich nápoje Big Gulp sú vidieť v celom filme), Pizza Hut, Domino's Pizza, Evian, cigarety Camel Straight, Snickers, McDonald's, Whole Foods Market, Continental Airlines, Cocoa Puffs, automobily Infiniti a spoločnosť Ford Motor Company. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama