Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh začíná téměř nevinně schůzkou dvou mladých lidí ve sklepních prostorách předměstského domu. Koketní a nudící se dívka, nevybírající si příliš mezi svými milenci, vyvolá svou nečekanou odmítavostí u svého protějšku nevypočitatelnou reakci. Nejenže chlapec dívku znásilní, ale v obavě před prozrazením ji zabije. Toto vše vidí malý kluk, který bloumá prázdninově opuštěným domem a stane se tak pro vraha nepohodlným a nebezpečným svědkem. Psychologickým a později i fyzickým "soubojem" těchto dvou nerovných protivníků, kteří vlastně ani protivníky nejsou, vrcholí příběh o vině a trestu a současně o zvláštním přátelství a věrnosti. V hlavních rolích uvidíte Lukáše Vacka, Jana Dolanského a Igora Bareše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak na tv snímek je to hodně povedené a působí to hodně realisticky. Staví nás do pozice kam se postavit? Ono co mohla dívka ,když jde s klukem do sklepa asi čekat ,že se tam bude dít? A ještě když ho svádí a pak se diví ,že kluk se na ní vrhne a chce sex. Že pak dojde ke znásilnění ,když dělá drahoty je docela logické. Tady nastává osudová chyba dívky ,která hned poté oznamuje ,že ho udá a pod. Měla držet hubu a jít domů a pak ho teprve udat a né mu to hned předhazovat to ho jenom vystrašilo a snažil se jí umlčet až jí zabil. Jak málo stačí a dojde k vraždě. Co pak? Spoiler-Jít se udat a nebo schovat tělo a utéct. Jenže je tu malý svědek,který ho považuje za kamaráda. Ten ho ukecá at mlčí,ale posléze se pro něj stává hrozbou a chce ho rovněž zabít. Nakonec díky sestře malého svědka ,které dojde ,že on o tom ví a v poslední minutě ho dokáží zachránit. Hodně dobře zahrané. Tv nadprůměr. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu, jestli se tohle >drama< (sic!) něčím blíží realitě, tak snad jen těmi vyšetřovacími metodami pánů esenbé... :-/ . . . Jó ono to nebylo z osmdesátých? Aha, vlastně tam měli mobily... 8-o . . . Mě ovšem ovanul dech (duch) doby normalizační. Myslím tedy formu, kterou byla tahle bezzubá a jak jinak než blábolením a jinou vatou z tuzemsko inscenátorských klišé vyplněná televizáčtina natočená... - - - - - (Poprvé a zcela jistě naposled viděno 30.1.2011 na ČT1, hodnocení 385., komentář zde jako třiadvacátý, 31.1.2011) ()

Reklama

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Drama bych to nenazval, ale výborně zpracovaný psychologický film. Na to že to točila Česká telvize, tak klobouk dolů. Samozřejmě jednoduchý a předvídatelný děj, ve kterém se odehraje vše nejdůležitější v prvních pěti minutách, ale celý film mě držel u televize s nějakou dávkou napětí. Jan Dolanský se předvedl v roli vraha, sice né moc povedeného, ale zkušenosti se zabíjením si určitě přenesl do dalšího filmu, kde se stal krutým a bezcitným zabijákem - Sametoví vrazi. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Chvílema dost úsměvné. Nejslabší a nejstrašnější je ta první rozmluva mezi mladým detektivem a blonďatou pokojskou Karolínou, ostatně všechny scény s ní jsou dost příšerný, na pohled i na poslech. Za ty ksichty co hází bych ji bejt tím detektivem nakopala do řiti. A kdo proboha chodí na pracovní pohovor s batohem z plyšovýho medvěda a k tomu v šatech sotva pod zadek, to teda nevim. Protikladně působí dost slušně hrající Lukáš Vacek coby ten malý kluk. Dalo se na to dívat, řekla bych, že na poměry české krimi produkce té doby lehký nadprůměr. Čtvrtá hvězdička za Rímskýho ("Guláš, no."). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto zbytečné postavy přihlouplého vyšetřovatele (lituji Karla Zimu, že musel hrát téměř normalizačního soudružského troubu, který za svou hloupost pouze není povýšen...), tak psychologické drama působí až do morku kostí. Zachycení vztahu mezi pachatelem a malým klukem je věrohodné. Naznačení rodinného (hluchého a slepého, ale ze strany otce - skvělý Bareš- uřvaného) prostředí je vypovídající. Škoda, že právě tato linie nebyla trochu víc rozvedena místo tápajícího policajtského hejska... Také původní název scénáře Petra Scheuera "Němý svědek" vypovídá víc než Pátek čtrnáctého. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Praze, konkrétně v Braníku. Dům, kde se stala vražda, se nachází na adrese Branická 75. Most, který figuruje v celé řádě záběrů, je most v Praze Braníku, tzv. Branický most. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama