Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Viktor Preiss v hlavní roli slavné komedie Georgese Feydeaua plné omylů, záměn a nedorozumění... (Bohemia MP)

Recenze (71)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Boutone, ty dobytku! Televizní divadelní zážitek, úspěšný důsledným vytěžením motivů jako jsou dvojníci; otočné postele; šišlání a další vady řeči; nevěra, alkoholismus a nešvary všeho druhu; dveří, které se v bordelu netrhnou. Když vypnete u scén Preiss / Němec obraz, můžete si představovat neexistující díly Jistě, pane ministře!. Příležitost konfrontovat příjemně vlastní ubohost a připomenout si, jak hluboko v tradici frašky vězí uctívaný zlatý fond české filmové komedie, na kterou se nedaří (a asi ani nechce) nikomu navázat. A já zůstanu své ženě věrný, bohužel... ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Ona neprávem podezřívá jeho z nevěry kvůli kšandám co přišlli poštou domů, chce ho přistihnout při činu, tak mu napíše dopis, že se s ním chce sejít, on si však nemyslí, že patří jemu a domnívá se, že je adresován někomu kdo jeho ženu vášnivě miluje. Dopis v němž ho ona vyzývá ke schůzce však nepsala ona, ale její kamarádka, dopis se však dostane k manželovi s horkou krví, který se zbraní v ruce jde zastřelit pár, který s jeho manželkou nemá nic společného... Absudrních situací se v téhle divadelně hrané inscenaci nešetří a ztřeštěná scénka střídá ještě ztřeštěnější. Úžasně afektované herecké výkony všech zúčastněných. Jediná variace tohohle geniálního divadelního kusu, co jsem viděl, takže možná právě proto.. nejvyšší hodnocení ()

Reklama

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi jsem viděl jako první a už pro mě zůstane nejlepším ztvárněním. Některé věci byly pozměněny, postavy vypuštěny, ale to všechno bylo jen k dobrému. I přes hodně groteskních honiček a potyček se televizní zpracování nejlépe ze všech vypořádalo s přílišnou ukřičeností ostatních adaptací. Moje nejoblíbenější hláška: "Ty ses úplně vychlastal z podoby!" ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně ukřičená televizní inscenace známé divadelní hry, která staví na herectví Viktora Preisse, jenž svou krásnou roli ztvárňuje jak na jevišti Divadla na Vinohradech, tak také tady v televizi. Bohužel především Postráneckého hoteliér Ferraillon je šíleně ukřičený a otravný. Ale hodnotím malinko lépe než Brouka páně Brodského z roku 1969, protože především kvalita obrazu i zvuku je diametrálně odlišná. Ale stále platí totéž, jako jsem psal u divadelního záznamu z roku 1969 - na jevišti geniální představení, v televizi to ztrácí svoje kouzlo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Notoricky známá hra Georgese Feydeaua patří mezi nejoblíbenější komedie na českých i slovenských scénách, je vděčnou záminkou pro dvojnické úlohy, pro roztomilé (a dvojsmyslné) dialogy a pokud se vše podaří, je Brouk v hlavě především nositelem neskutečné energie a dobré nálady. Tato Zelenkova televizní inscenace si vzala to nejlepší z dobré divadelní rutiny i možností práce v televizi (ačkoli přesvícené jsou všechny scény bez ohledu na jejich obsah). Seriózní Viktor Preiss je nervózní, protože jeho ženuška Zlata Adamovská je snad až příliš roztomilá (což je výborná výchozí situace pro dvojnické zmatky), dále žánrově přesný je Jan Hrušínský, ale Martin Dejdar hraje, jako kdyby na Vinohradech hostoval Ypsilon. Leč látka je to pikantní a vždy záleží jen na konkrétním týmu, zda se podaří dojít do zdárného konce (respektive do spokojené náruče Marcely Champsboisy) a Zelenka měl tentokrát vysloveně šťastnou ruku. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama