Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve francouzských klubech, restauracích i nočních podnicích se ozývá kankán jako výraz úspěchu země i její expansivity. V této atmosféře se objevuje hlavní hrdina příběhu Duroy jako chudý, nicméně velmi ambiciózní muž, který chce udělat kariéru. K tomu mu dopomůže jeho přítel, redaktor Charles Forestier, a posléze celá plejáda žen, které obdivují nejen jeho exteriér, ale i vrozený vnitřní šarm. Z učedníka se postupem času stává mistr. Mistr ve zneužívání lidských vztahů, které mu nakonec přinášejí místo na slunci. Román Guy de Maupassanta se právem řadí k vrcholům francouzské prózy devatenáctého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Vzestup vesnického chasníka až na velké politické pole. Cesta plná intrik, podlézání, šmajchlování s ženami nadřízených, ale hlavně neskutečné touze po bohatství, slávě a blahobytu sebevědomého a hlavně cílevědomého mladíka, kterého ztvárnil Lukáš Vaculík znamenitě. Takže kamarád do deště již nechál vítr vyfouknout z kapsy, odešel z pasáže a začal totiž něco více již hereckého. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Příliš všední, bez nápadu, švihu, nadsázky, po níž příběh přímo volá. Navíc obsazení hl. role Lukášem Vaculíkem - to je opravdu hodně špatný vtip. No, je to zkrátka suchopárný podprůměr a dobré herecké výkony Vilmy Cibulkové, Viktora Preisse nebo Hany Maciuchové to bohužel nemohly zachránit. 40% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kleinova televizní adaptace Maupassantova Miláčka je přinejmenším dílo s velkými uměleckými ambicemi a vyčítat mu jeho nepřesnost či nevěrohodnost rozhodně není fér. Vyprávění je volné a reflektovanému neuspěchanému dobovému životnímu stylu i v časech klipové éry docela sluší. Nepochybně v odlišném charakteru i věkové skupině se blýskl někdejší představitel problémových teenagerů a jejich kamarádů do deště Lukáš Vaculík. Jeho Duroy, ambiciózní salonní floutek, jde bez skrupulí a bez slitování za svým cílem. Noblesa a sličná tvář zdobí ovšem zbabělce, jehož ledví odhalují tvůrci ve shodě s autorem literární předlohy jen občas, avšak srozumitelně; třeba při pohledu do hlavně soupeřovy pistole při souboji. Herecké obsazení volil Klein uvážlivě a přesně. Dokonalou partnerku v přístupu k životu i kariéře vytvořila v paní Forestierové Vilma Cibulková; v menších rolích se neztratili ani Viktor Preiss, František Němec, Boris Rösner a Hana Maciuchová, která překvapila nebývale plastickým portrétem pokořeného ženství. Kleinovi se podařilo vytvořit obraz odporného a značně rozšířeného lidského druhu, jímž je politický i faktický prostitut, vítězící bez nejmenších zaváhání na všech frontách svého úsilí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama