Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to viděl jako kluk takže těžká nostalgie. Sheen s Douglasem sice jedou těžký standard, ale téma je naštěstí dostatečně nosné. Idea moderní (tehda moderní) letadlové lodě na prahu druhé světové nahání husí kůži. S dnešními Marvel alternativními vesmíry to nemusí působit tak šokujícím dojmem, ale tehda to bylo vážně něco. Trochu se divím, že nikdy neudělali remake nebo upgrade s tématem 9/11. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do historie se nemá zasahovat a měnit ji. Bez minulosti by nebyla přítomnost a bez přítmnosti bodoucnost. Ale na druhou stranu, jak by vypadala budoucnost, kdyby moderní vojenská loď odvrátila útok na Pearl Harbor? Jsme postaveni před jednoduchou otázku, na kterou se hledá složitá odpověď. Možná, že ani tak složitá není. Prostě by tady nikdo z nás nebyl. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

To jsou prostě Amíci, i když dostali u Pearlu Harboru na prdel takovým způsobem, že to nejde jako třeba u mnohých filmů z Vietnamu trošku přikrášlit v jejich prospěch aniž by to bylo zcela směšné ignorování historie, stejně si vymyslí způsob jak ty Japončíky u Pearlu Harboru porazit! Vezmou Nimitze plného Tomcatů a vrátí se s ním v čase, kde to pak Japončíkům letícím na Havajský přístav prostě nandají! No blbost jak prase. Naštěstí si to tvůrci uvědomili a nastrkali do filmu pár morálních dilemat ohledně změn minulosti/budocnosti, takže celkový výsledek není tak tragický, jak námět napovídá! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Poměrně běžný sci-fi prvek cestování v čase vylepšený o řešení otázky, zda máme právo do minulosti zasahovat. Jinak velmi náborové, ale co si budeme vykládat, viděli jsme to jako malí, a tenkrát to pro nás bylo něco úchvatného. Navíc skvělý soundtrack. P.S. Řada lidí si tu plete F 14 a F 16, pozor na to, soudruzi :))) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v éře počátků VHS a s "kouzelným" rychlodabingem se mi film velice líbil i přes závěrečnou "pointu", která nemá logiku a vyloženě pohřbí jinak velmi dobrý film. Myšlenka, co kdyby se změnily dějiny v roce 1941 během náletu na Pearl Harbor, kam se loď dostane, není vůbec špatná. Více než herecké výkony jsou v popředí americká válečná technika, především letadlová loď U.S.S. Nimitz. A to byl asi hlavní kámen úrazu, proč už v roce 1982 zakoupený a posléze i česky otitulkovaný film po zásahu "cenzorem", do československých kin nakonec celých dlouhých deset let nesměl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)

Reklama

Reklama