Reklama

Reklama

Světlo a stíny

(seriál)
  • USA Shadow and Bone
Trailer 1
USA, (2021–2023), 14 h 52 min (Minutáž: 45–64 min)

Tvůrci:

Eric Heisserer

Předloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrají:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Simon Sears, Daisy Head, Julian Kostov, Caroline Boulton, Tom Weston-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Knihy Leigh Bardugo jsou skvělé young adult čtivo, které nemůže urazit ani nečtenáře toho žánru, a seriál je na tom úplně stejně. Dokonce bych řekl, že si mě od Zaklínače žádné fantasy tak snadno nezískalo. Perfektní casting každé postavy, bohatá výprava, skvělé prostředí fantasy-pseudo-carského Ruska, zajímavě se proplétající příběh, napětí, akce, emoce i nadsázka vždy v pravý okamžik... A na závěr otevřená vrata vedoucí ke druhé řadě, která doufám bude ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Neuvědomil jsem si, že koukám na poslední díl a říkal jsem si, že konečně se něco děje a že v příštím díle to bude ještě lepší a najednou koukám, že to byl poslední díl. Je to škoda, seriál potenciál rozhodně má, kouká se na něj poměrně dobře, jenom se v něm toho moc neděje. Dlouhé pasáže v paláci nebyly nijak záživné pro fantasy fanouška a nevím proč, ale Ben Barnes mi připadá v každém filmu/seriálu stejný, furt je to největší zabiják, který shlíží na všechny ze shora a dává všude proslovy a upřímně mi nepřijde v těchto rolích záživný a nebezpečný. Celkově mi přišlo, že zde chybělo větší napětí a aspoň ještě tak 2 akční scény. Jinak postavy mi přišly v pohodě, atmosféra fajn, svět taky dobrý, jenom to chce více šťávy podle mě ve druhé sezoně. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na to říci? Pokud by to tvůrci natočily jako film occa 150 minutách, mohla to být pecka. Takto upřímně za mne docela utrpení to sledovat. Dokoukala jsem dokonce jen z čiré zvědavosti, zda jsem konec správně odhadla. Celé to bylo hodně předvídatelné, plné politických keců a sladkobolného filozofování. Magie minimum, efekty také nic moc a ústřední dějová linka moc chabá na to, aby utáhla osm dílů. Herci celkem v pohodě, ale postav zbytečně mnoho, situace kdo s kým ka a kdo s kým neka, nepřehledná. Za mne jako celek velké zklamání a těžký televizní průměr, tedy 50%. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavilo a dost. Snad každá z hlavnějších postav je tady určitým způsobem totální sympoš a to dokonce ne i ty vyloženě kladný postavy, takže je vlastně jedno, na koho se zrovna příběh soustředí, protože na tý obrazovce prostě rádi uvidíte kohokoli z nich. I jednotlivý dějový linky odsejpaj a jsou zajímavý, každá má svůj účel a jejich výsledný propojení působí smysluplně a z nějakýho mně neznámýho důvodu vyvolá i jakýsi zadostiučinění. Postavy jsou zkrátka využitý ve všech ohledech na výbornou a možná i na těch to z velký části stojí, protože hlavní příběh jako takovej zase není nějakej extra nikdy neviděnej a nastálý zvraty jsou tu do určitý míry očekávaný (už jen kvůli výběru určitýho herce, kterej tu hraje prakticky stejnou postavu jako v jiným Netflixovským seriálu), ale tuhle příběhovou slabinu tu dostatečně vyvažuje i zajímavej a neotřelej fantasy svět beroucí si vizuální inspiraci někde třeba z konce 19. století, do kterýho jsou mixnutý rozličný styly od jakýsi viktoriánský Anglie po Rusko (to nejvíc) a Asii. Kdo v tom nebude hledat dalšího Zaklínáka, GoT nebo... no, chápete. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit především dvě věci a to skvělé vytvoření nového fantasy světa (knihu však přeskočím) a také dobře vybrané herce, kdy si určitým způsobem oblíbíte všechny postavy. Vložení ruské vizáže do fantasy světa se ukázalo jako nevšední, byť originální nápad. Vytknu jen mírnou předvídatelnost, že je v celku lehké, poznat kdo je hlavní nepřítelem, a co se týče určité love story dvou postav, ta byla také jasná díky tomu, že obsadili do rolí tak hezké tvářičky (tímto nemyslím hlavní duo). Jinak se v seriálu objevuje dost nemožných náhod, které příběhu hrají do karet. Bena Barnese jsem si oblíbil jako Jigsawa v Punisherovi, zde také zaválel ale nejvíc mě zaujal Freddy Carter, jehož neustále zasmušilý výraz, kulhání a celkový vzhled z něj dělají toho nejvíc cool zloděje, za poslední dobu. 80% ()

Galerie (591)

Zajímavosti (25)

  • Jessie Mei Li (Alina Starkov) je ve skutečnosti míšenka. Její otec je Číňan a matka Britka. Podobně je na tom i její postava Aliny Starkov, která je napůl šuhanské a ravské národnosti. (Hanna)
  • V epizodě Wylan (Jack Wolfe) obdivuje opilování jedovatého durmanu zlomocného, ve skutečnosti se ale nejedná o durman, nýbrž o ibišek čínský (Hibiscus rosa-sinensis). (TurinMormeg)
  • Freddy Carter (Kaz Brekker) si pro sebe po ukončení natáčení ukradl hůl a rukavice, které jsou celý seriál spjaty s jeho postavou Kaze. (Hanna)

Související novinky

Co si odnést z hory statistik Netflixu

Co si odnést z hory statistik Netflixu

18.12.2023

Netflix už delší dobu každý týden vydává žebříček deseti nejsledovanějších pořadů, v celkových číslech i rozřazený pro jednotlivé země, kde je streamovací služba dostupná. V uplynulém týdnu ale firma… (více)

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

28.06.2021

Akční thriller Havoc režiséra Garetha Evanse (The Raid, Gangs of London) nabírá další herce. Fanoušci tvůrce, kteří snímek netrpělivě vyhlíží, už nějakou dobu ví, že si v něm hl. role zahrají Tom… (více)

Reklama

Reklama