Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (220)

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Kdybych zde napsal, že jsem se ničemu ve filmu nezasmál nebo že mě film ničím nezaujal a aspoň chvíli nebavil, lhal bych. Ve filmu jsou světlé chvíle, které mě jako prostého člověka co chtěl vypnout u tohoto filmu bavily. Že bych ale film musel vidět znovu, to tedy ne. Kozub v jeho klasické roli a pokud Vám ten chlápek už dlouhou dobu nesedí, od tohoto filmu dejte ruce pryč. Ostatní si jedou svojí klasiku a nikdo tak nepřekvapí/nenadchne. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ostravské Minikino nepraskalo ve všech švech, přesto jsme dali dohromady suitu, kde se každý smál jinde a jeden pán občas zachrochtal, takže pocit sounáležitosti tam byl. Po této sociologické vsuvce bych už jen ráda dodala, že mě Grand Prix bavilo od začátku do konce, občas jsem měla příjemné dežaví z Kober a užovek a celkově mi přišlo, že si kluci sedli. Každá postava je dobře jetá (ta Tánina teda sjetá :D), ale hlavně skvěle zahraná. Top všeho je dvojjazyčná hádka mezi Štětkou (Kozub) a tou francouzskou věstonickou Venuší, to mi vhrkly slzy od smíchu. Sečteno podtrženo to vidím na kvalitní 4*, ale jak tu vidím 64 %, tak zkrátka musím jít výš. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako předchozí Prušinovského tvorba, ale s příchodem Donutila na scénu se situace zlepší. Panu režisérovi se evidentně moc líbí v prostředí socek, ale bohužel už jsem měl velký problém jim rozumět (Dyková a hlavně šišlající Kozub), tak už to bylo skoro na titulky. Jinak nakonec jako jo. Vnímání tohoto filmu může jít jedině nahoru. Časem z toho může být zábavná častěji reprízovaná záležitost na ČT. 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že tuhle brutálně sprostou komedii uváděla ČT v neděli v hlavním vysílacím čase, uznávám, že jde o jeden z neskutečných filmů, do kterého se podařilo dostat snad každé sprosté slovo, sex s tlustou černoškou, jednoho autistu, který se v domácích podmínkách naučil vyměňovat gumy na formuli jedna, gangstera z JZD s polskými slouhy a Mirka Donutila jako nerudného důchodce. No není to málo. A když k tomu přidáte spoustu času pro naprosto nekorektního zloděje a hajzlíka Štěpána Kozuba, tak zaručeně nepůjde o klasickou komedii. Kdo má rád ujeté sprosté komedie s tenkou morální linkou, bude spokojen. PS: nejlepší scéna je hysterický telefonát Hádkovy manželky, to je jak ze života :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jede se do Španělska na formule! Když je ale za režijním volantem Jan Prušinovský, tak si těch závodních aut divák paradoxně moc neužije. Na cestu autem, odborně road movie, se vypraví tři kamarádi nesourodých povah. První je Emil (Robin Ferro), který má autistické sklony, má autodílnu a to on vyhrál televizní kvíz s atraktivní odměnou v podobě vstupenek na závody Formule 1, druhý má přezdívku Štětka (Štěpán Kozub), je až po krk v problémech a nahání ho polští vymahači dluhů a třetí je Roman (Kryštof Hádek), majitel autoservisu a mladistvou, kterou dříve pohlavně zneužil, si později vzal za ženu a má s ní tři malé děti. Hledá-li divák nějakou přemíru extrému, kterou je do jisté míry Prušinovský pověstný, bude docela zklamán umírněným vyzněním filmu. Pochopitelně ve filmu není o vulgarity nouze, jen nepřekračují porci, co by se nedala snést. Film je spíše roztroušen na charaktery figurek, kterých je ve filmu přijatelné množství, dokáží vytvořit mezi sebou různé kontrasty a režisér se pokusil je postupně mezi sebou nějakým způsobem provázat. K těm figurkám patří Anna Kameníková, Romanova živelná manželka s hysterickými výlevy a choutkami být demonstrativně nevěrná, dále je to penzista Nováček v podání Miroslava Donutila, který představuje ctnost své generace a důrazně se dožaduje navrácení svého ztraceného vozidla, svěřeného k prodeji v autobazaru. A nesmíme zapomenout ani na benevolentního policistu ve výrazném podání Marka Daniela. Zvláštní sekci postav představuje místní rozverná narkomanka Jindřiška, kdy tahle postava mně přišla už nadbytečná, ovšem šlo o to dostat jméno Tatiana Dyková do titulek. A ještě by  slušelo zmínit se o atypickém mafiánovi, co vysílá ze svého statku své dva polské nohsledy, na první pohled vypadá jako Andrej Hryc, ztvárnil ho Cyril Drozda, ten Drozda z Dědictví aneb Kurvahošigutntág, který tehdy vytvořil nezapomenutelnou postavu vrchního a byl nakonec vyhozen hostem. Film je přehlídkou humorných situací a eskapád, které na naší cestě kolikrát nemile naše tři přátele zaskočí a překvapí. A jejich řešení těchto nastalých svízelností jsou povětšinou vtipná i originálně pojatá. Mně ale ve filmu přece jen chyběl ten extrém, bylo jej pomálu. A i konec byl takový poměrně překotný a i málo vygradovaný i trošičku nepřehledný. S ohledem k tomu, že český film je na road movie poměrně skoupý, se přikláním k pozitivnímu hodnocení. 7/10 ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)
  • Policista Holeček (Marek Daniel) má ve scéně na služebně v čase 01:04:23 čepici hodně šikmo na hlavě. V další scéně ji má už šikmo jen trochu. (Marek.Handl)

Reklama

Reklama