Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ideologické zabarvení je mi ukradené. Že se film rozpadá na tři nesourodé děje - honička paragánů, v noci v lese, uražený Kouba po plovárně - mi taky nevadí. Pokaždé se u toho skvěle bavím, říkejme tomu třeba guilty pleasure. Je to prostě legrace - jak Kouba všechny převeze, jak si Šlapetka zašlape mezi vepři, jak Roden cvičí mažoretky, Jandák čistí svou škodovku - nejspíše i tehdy se na tento agitační film koukalo jako na legraci a moc mladých to do vojska nepřilákalo. Ale prostě se na to dobře kouká a skvěle se u těch hlášek a situací baví. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbina, téhle komunistické agitce na vojnu prostě nemohu dát víc, i když tam hraje Langoš a Roden, je to lež. Taková sranda to určitě na vojně nebyla, tedy aspoň ne pro ty bez rudé knížky. A nemůžu uvěřit, že tu strašnou dementně se opakující hudbu psal Hapka. Nikdy mě nenapadlo si přečíst, kdo tu slátaninu složil - dokola se opakující stupidní motiv. Hapka byl opravdu nevyzpytatelný, na jednu stranu děsné pitomosti, na druhou nezapomenutelné kousky. ()

Reklama

Pepy 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie z doby jak ji známe. A smějeme se těmhle filmům i do dneška. Vždy je na nich něco zajímavého. Takovéhle české filmy se povedou už jen málokdy a záleží na tom kdo je dělá. Aspoň jsme viděli jak to chodilo v té době a jak to chodí dnes. Langmajera moc nemusím, ale tady mě teda dostal. Každá česká klasika si zaslouží ohodnocení na 100%. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden by čakal, že je to len ďalšia z tých polorežimných a poloanarchistických rafinovane ideologických komédií dodýchávajúcej totality koketujúcich so vzormi z kapitalistického Západu, kvôli čomu som po nej toľké roky nijako zvlášť neprahol, ale ono zrazu z ničoho nič príde perfektná zábava a možno najakčnejší československý film 80. rokov... - Teda jeho prvá polovica, to je proste parádne nastrihaná akčná jazda a pre mňa veľké prekvapenie - len škoda, že v tom zmysle neurobili celý film, lebo druhá polovica po takom rozjazde je už iba nudná 80-ková konvencia. Samozrejme nikto neuverí tomu, že komunistická vojna bola taká zábava, ale ako to nepripraveného diváka vtiahne, takmer som zaľutoval, že som k takejto skúsenosti nebol donútený... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dnes prebehne ďalšia z nekonečného počtu repríz tejto falošnej rozprávky o výsadkároch v normalizovanom Československu. Pokiaľ v tom niekto chce vidieť obraz základnej vojenskej služby, má na to právo. Ja si zasa vyhradzujem právo nechať tomuto paškvilu iba jednu hviezdičku, aj keď by som mal veľké problémy s vysvetľovaním, za čo vlastne je. Po záverečných titulkoch vyvstáva otázka: "Copak je to za film ...?" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně rozhovoru kapitána (Karel Roden) a Vlasty (Veronika Gajerová) v kuchyni jejich bytu, která začíná nevinnou otázkou kapitána: "Co bude dneska k večeři?" lze v pravém horním rohu spatřit velmi nápadný stín mikrofonu. (Reyak)
  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)
  • Přestože se děj filmu odehrává v západních Čechách, major Průcha (Vítězslav Jandák) o vojínu Tekelym (Václav Čížkovský) několikrát prohlásí, že plave do Černého moře. Rozvodí Černého moře ovšem probíhá až na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, oblast děje filmu spadá do úmoří Severního moře. (Rene.Artois)

Reklama

Reklama